Tip dana: Benfika – Porto: Orlovi preuzimaju pehar od Porta na svom La Lužu!

U petak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali veliki derbi portugalske Primeire, pošto će prvoplasirana Benfika na svom terenu ugostiti drugoplasirani Porto.
U ovom trenutku lider na tabeli ima čak deset bodova u odnosu na drugoplasirane Zmajeve, i ukoliko tim iz Lisabona pobedi na ovom susretu, utisak je da fudbaleri Benfike polako ali sigurno mogu da se pripremaju za šampionsko slavlje.
Početak ovog duela je zakazan za 19 časova.

Benfika: Orlovi stavili jednu ruku na šampionski pehar!

Benfika je na pravom putu da posle čak četiri godine pauze dođe do šampionske titule u najkvalitetnijem rangu portugalskog fudbala.
Naime, u ovom trenutku se Orlovi nalaze na prvom mestu na tabeli Primeire uz čak deset bodova viška u odnosu na drugoplasirani Porto, koji im između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu, pa će to biti prilika da izabranici Rodžera Šmita reše baš sve dileme kada je u pitanju šampionski pehar.
U prošlom kolu je klub iz prestonice Portugala odigrao jedan ne preterano dobar meč na gostovanju kod Rio Avea, ali je i pored toga lider na tabeli nekako uspeo da zabeleži trijumf (0:1), a gol odluke delo je Ramosa u prvom minutu drugog dela igre.
Na domaćem terenu je do sada Benfika odigrala trinaest mečeva i ostvarila čak dvanaest trijumfa, uz samo jedan remi i to u velikom derbiju Lisabona protiv Sportinga, kada je bilo 2:2.
Inače, na poslednjih pet susreta u prvenstvu Portugala, Orlovi su ostvarili svih pet trijumfa uz samo jedan primljen pogodak.
Pored odličnih partija u najkvalitetnijem rangu portugalskog fudbala, Benfika ove sezone pruža briljantne partije i u Ligi šampiona, što je možda pomalo i neočekivano s obzirom da grupa u kojoj se tim Lisabona nalazio nije bila nimalo naivna.
Naime, svi su portugalskog predstavnika videli iza PSŽ-a i Juventusa, međutim, Orlovi su grupnu fazu završili na prvom mestu u grupi, pošto su imali isti broj bodova kao i prvoplasirani Parižani, isti međusobni skor, istu gol razliku, ali je na kraju presudilo to što je Benfika postigla više golova na strani.
Za protivnika u osmini finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja portugalski predstavnik je dobio Klub Briž, koji je bez većih problema eliminisan, i to ukupnim rezultatom 7:1, što verovatno i najbolje pokazje koliko dobro Orlovi igraju u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, i sigurno je da nisu bez šansi i u dvomeču protiv Intera, koji ima velikih problema u poslednje vreme.
Za kraj, što se tiče izostanka, trener Šmit za ovaj derbi sa Portom neće moći da računa na Drakslera, Guedeša i Mihajla Ristića.

Porto: Mogu li Zmajevi da odlože slavlje Benfike?

Poznato je da je porto prošle sezone lagano došao do titule šampiona Portugala, međutim, kako sada stvari stoje utisak je da to ovog puta neće biti slučaj.
Naime, popularni Zmajevi se trenutno nalaze na drugom mestu na tabeli uz čak deset bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Benfiku, kod koje gostuju u ovom kolu, pa sve i da pobede, i dalje će biti ogromna bodovna razlika u korist lidera na tabeli, što bi za prvenstvo poput portugalskog, zaista moralo da bude dovoljno za šampionski trofej.
Bilo kako bilo, u prošlom kolu su izabranici Serža Konseisaa dosta teže nego što se očekivalo savladali ekipu Portimonensea na svom terenu, a taj duel na Dragau je završen rezultatom 1:0.
Na poslednjih pet mečeva u najkvalitetnijem rangu portugalskog fudbala Porto je ostvario tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz.
Inače, na gostovanjima je do sada aktuelni šampion Portugala odigrao trinaest mečeva i doživeo samo jedan poraz, uz četiri remija, ali i čak osam trijumfa.
Veoma zapažene partije je portugalski predstavnik ove sezone pružao u Ligi šampiona, gde je ova ekipa uspela da dođe do prvog mesta u grupi u konkurenciji Atletiko Madrida, Klub Briža i Leverkuzena.
U grupnoj fazi najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, Zmajevi su odigrali šest mečeva i ostvarili četiri trijumfa i dva poraza. Ono što je veoma interesantno je da je Porto započeo svoje učešće u Ligi šampiona sa dva vezana poraza, da bi nakon toga portugalski predstavnik ostvario čak četiri vezane pobede i potpuno zasluženo došao do prvog mesta u grupi.
Posebno upečatljivi su bili trijumfi na gostovanjima kod Leverkuzena (0:3) ali i kod Klub Briža (0:4), koji jasno pokazuju da se Porto nije slučajno našao među šesnaest najboljih evropskih ekipa.
U osmini finala je portugalski predstavnik nažalost eliminisan od Intera, ali se mora priznati da Zmajevi nisu bili u podređenom položaju u tom dvomeču, a da su Taremi i Grujić eliminisali samo jednu od dve stopostotne šanse u finišu revanša na Dragau, vrlo verovatno bi u četvrtfinalu Lige šampiona videli još jednog portugalskog predstavnika, ali šta je tu je.
Za kraj, kada su izostanci za ovo gostovanje kod Benfike u pitanju, trener Seržo Konseisao neće moći da računa na Pepea i Žoao Marija, dok su pod velikim znakom pitanja Evanilson, Zaidu i Košta.

Naš predlog

Zanimljivo je da na poslednjih deset međusobnih susreta, Benfika ima samo jedan trijumf, i to baš u poslednjem meču između ova dva tima, kada su Orlovi na Dragau slavili sa 0:1. Iako lidera na tabeli naredne sedmice očekuje prvi četvrtfinalni meč Lige šampiona protiv Intera, utisak je da su izabranici Rodžera Šmita ipak favoriti na ovom susretu, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.92.

Ulog je ogroman pa ne treba na ovom susretu u prestonici Portugala očekivati previše pogodaka, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 0-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.

Za kraj, kako smo već poprilično sigurno da domaćin neće doživeti poraz na ovom duelu protiv ljutog rivala, a na sve to je utisak da ne bi ovde zaista trebalo da bude mnogo pogodaka, idealna kombinacija za ovaj meč je kombinacija igara 1X&0-3 uz kvotu 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.