Tip dana: Alaves – Andora: Baskijci hitaju ka ekspresnom povratku u La Ligu!

U ponedeljak nas očekuje dosta veoma interesantnih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Alavesa i Andore.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Alaves: Mogu li Baskijci do povratka u La Ligu?

Nakon nekoliko veoma uspešnih sezona u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, Alaves je nažalost prošle sezone ispao iz društva najboljih.
Naime, ova ekipa je na kraju zauzela poslednje mesto na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na timove koji su na kraju došli do opstanka.
U prošlom šampionatu je tim iz Baskije na 38 odigranih susreta ostvario samo sedam trijumfa, osam remija uz čak 23 poraza, što je zaista previše, pa slobodno možemo konstatovati da je ovaj tim na kraju potpuno zasluženo i ispao iz društva najboljih.
Svakako, nema nikakve sumnje da će primarni cilj biti ekspresni povratak u La Ligu, ali je izvesno da će to neće biti nimalo lak zadatak.
U ovom trenutku se tim iz Baskije nalazi na petom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Eibar, koji ima i meč više, pošto je sinoć remizirao u derbiju kola na svom terenu protiv Levantea, kada je bilo 1:1.
Što se tiče Alavesa, ovaj tim je u prošlom kolu ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Ueske, pošto je taj susret završen rezultatom 0:1, a to je inače bila i druga vezana pobeda u Segundi za petoplasirani tim na tabeli, pošto je pre toga klub iz Baskije slavio i na svom terenu protiv Tenerifa, i to minimalnim rezultatom.
Na domaćem terenu je do sada dojučerašnji prvoligaš odigrao sedamnaest mečeva i ostvario čak jedanaest trijumfa, pet remija uz samo jedan poraz, a ostaje žal zbog nešto lošijih partija na strani, i utisak je da je Alaves bio makar malo konstantniji na gostujućim terenima, pitanje plasmana u najkvalitetniji rang španskog fudbala se ne bi ni dovodilo u pitanje.
Ovako, računica je jasna, ukoliko tim iz Baskije slavi na ovom susretu protiv nimalo naivne ekipe Andore doći će do pozicije broj dva i prići vodećem Eibaru na samo dva boda zaostatka, a poznato je da će na kraju dve prvoplasirane ekipe na tabeli izboriti plasman u La Ligu.

Andora: Fantastične partije u poslednje vreme!

Mali broj ljudi zna da je vlasnik fudbalskog kluba Andora dojučerašnji član Barselone i jedan od najboljih štopera prošle decenije, Đerar Pike.
Dugo je ovaj fudbaler želeo da kupi manji klub, a to se konačno obistinilo u decembru 2018. godine, kada je Pike zajedno sa Kosmos grupom kupio Andoru.
Zanimljivo je da se u tom trenutku ova ekipa takmičila u petom po kvalitetu rangu španskog fudbala, a za samo tri godine je Andora uspela da dođe do istorijskog plasmana u Segundu, što su navijači ovog kluba i te kako znali da proslave.
Inače, klub je osnovan 1980. godine, dok je 1994. uspeo da osvoji i Kup Katalonije. Ne treba zaboraviti još i podatak da je Andora sredinom devedesetih stigla do plasmana u osminu finala Kupa Kralja, pa slobodno možemo konstatatovati da je prošlosezonski plasman u Segundu za sada najveći uspeh ovog kluba koji po svemu sudeći ne želi tu da se zaustavi.
Naime, deluje da svi navijači ovog simpatičnog kluba imaju pregršt razloga za zadovoljstvo pošto se u ovom trenutku Andora nalazi na dvanaestom mestu na tabeli uz čak devet bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja, što znači da ćemo ovu ekipu po svemu sudeći i naredne sezone gledati u Segundi.
U poslednje vreme dvanaestoplasirani tim na tabeli pruža poprilično dobre partije pa je tako ova ekipa na pet poslednjih susreta bez poraza, a u tom periodu je ovaj tim ostvario dva trijumfa i tri remija.
U prošlom kolu je Andora ostvarila veoma važan trijumf na svom terenu protiv Malage, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Kada su u pitanju partije na gostovanjima, do sada je tim koji je u vlasništvu legendarnog Pikea odigrao sedamnaest mečeva na strani i ostvario četiri trijumfa, pet remija i osam poraza.
Za kraj, jedini međusobni meč Andora i Alaves su do sada odigrali u prvom delu sezone, kada je tim iz Baskije slavio na gostovanju sa 0:1.

Naš predlog

Ukoliko želi da naredne sezone igra u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, Alaves prosto mora da pobeđuje na ovakvim mečevima, a mišljenja smo da će se to i desiti pa vam savetujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.78.

Mišljenja smo takođe da će domaćin bez većih problema na ovom susretu postići dva ili više pogodaka, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.19.

Za kraj, deluje da će domaćin od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Andore, koja se do sada baš i nije pokazala na strani, pa vam hrabro savetujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.