Tip dana: Benfika – Inter: Mada je Interu prijalo u Portugaliji, Benfika nije Porto!

Od danas su na programu prvi mečevi četvrtfinala Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali susret koji će biti odigran u prestonici Portugala, gde će snage odmeriti Benfika i Inter.
Početak ovog u najavi veoma interesantnog susreta je zakazan za 21h.

Benfika: Da li je vreme za iskorak na evropskoj sceni?

Benfika je najtrofejniji portugalski klub, međutim, poražavajuće zvući podatak da ekipa iz prestonice Portugala pune četiri godine čeka na titulu u Primeiri.
Ipak, kako sada stvari stoje utisak je da su popularni Orlovi na pragu naslova prvaka, pošto se Benfika u ovom trenutku nalazi na prvom mestu na tabeli uz sedam bodova manjka u odnosu na drugoplasirani Porto. Nažalost, u prošlom kolu je lider na tabeli upravo i poražen na svom terenu od Zmajeva, a taj susret na Da Lužu je završen rezultatom 1:2, uz konstataciju da je Porto potpuno zasluženo došao do trijumfa. Bio je to ujedno i prvi poraz Benfike na domaćem terenu u svim takmičenjima, a pored toga je ova ekipa u Primeiri i Ligi šampiona ostvarila čak petnaest trijumfa, dva remija, uz taj pomenuti neuspeh u prošlom kolu portugalskog šampionata.
Ipak, kao što smo već napomenuli, sedam bodova prednosti u ovom delu prvenstva bi morala biti i dovoljna zaliha, kako bi Orlovi što mirnije ušli u završnu fazu prvenstva.
Pre tog poraza od Porta u velikom derbiju portugalskog fudbala, četa Rodžera Šmita je slavila na veoma teškom gostovanju kod Rio Avea, kada je bilo 0:1.
Pored odličnih partija u najkvalitetnijem rangu portugalskog fudbala, Benfika ove sezone pruža briljantne partije i u Ligi šampiona, što je možda pomalo i neočekivano s obzirom da grupa u kojoj se tim Lisabona nalazio nije bila nimalo naivna.
Naime, svi su portugalskog predstavnika videli iza PSŽ-a i Juventusa, međutim, Orlovi su grupnu fazu završili na prvom mestu u grupi, pošto su imali isti broj bodova kao i prvoplasirani Parižani, isti međusobni skor, istu gol razliku, ali je na kraju presudilo to što je Benfika postigla više golova na strani.
Za protivnika u osmini finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja portugalski predstavnik je dobio Klub Briž, koji je bez većih problema eliminisan, i to ukupnim rezultatom 7:1, što verovatno i najbolje pokazje koliko dobro Orlovi igraju u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, i sigurno je da nisu bez šansi i u dvomeču protiv Intera, koji ima velikih problema u poslednje vreme.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Benfika će na ovom susretu nastupiti bez Otamendija, Drakslera i Baha, dok su pod velikim znakom pitanja Ristić i Guedeš.

Inter: Šta se dešava sa Neroazurima?

Deluje da niko nije očekivao da će fudbaleri Intera imati ovoliko problema u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, i ono što je svakako najgore, je da milanskom gigantu predstoji zaista težak posao kako bi uspeo da dođe do plasmana u Ligu šampiona.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Simonea Inzagija koji je u poslednje vreme na meti oštrih kritika, nalaze na petom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Milan.
U prošlom kolu su Neroazuri još jednom priredili pravi šok svojim navijačima, pošto su na gostovanju kod Salernitane, igrači Intera odigrali samo 1:1, a bio je to zanimljivo četvrti vezani susret na kom ova ekipa nije došla do trijumfa, pa je svakako upaljen crveni alarm.
Dosta problema tim iz Milana ima u gostima, pošto je do sada u Seriji A četa Simonea Inzagija ostvarila pet trijumfa, tri remija i šest poraza.
Naravno, ne treba zaboraviti da je nedavno Inter remizirao u prvom meču polufinala Kupa Italije protiv Juventusa, kada je bilo 1:1, i to nakon pogotka u poslednjim trenucima susreta.
U moru loših stvari, treba ipak naglastiti da je Inter igrao dosta dobro u elitnom evropskom takmičenju, pošto je klub iz Milana došao do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, i to pošto je u svojoj grupi koja je po mnogim mišljenjima bila i najteža u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, zauzeo drugo mesto na tabeli, uz tri boda viška u odnosu na trećeplasiranu Barselonu.
Za protivnika u osmini finala italijanski predstavnik je dobio ekipu Porta, a prvi meč na stadionu Đuzepe Meaca je milanski gigant rešio u svoju korist rezultatom 1:0, dok je revanš na Dragau završen bez golova, ali svakako da treba napomenuti da je portugalski predstavnik na tom susretu propustio pregršt izglednih šansi za postizanje gola, iako se mora priznati da je Inter imao dosta sreće u finišu susreta kada Grujić i Taremi nisu imali ni dovoljno sreće nakon odličnih pokušaja.
Bilo kako bilo, Neroazuri su uspeli da dođu do plasmana u četvrtfinale najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja i deluje da je upravo to razlog zašto je Simone Inzagi još uvek trener ovog kluba.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj duel sa Benfikom, italijanski stručnjak ovog puta neće moći da računa na Čalhanoglua i Škrinjara.

Naš predlog

Ulog je ogroman, i ne treba ovde zaista očekivati meč sa velikim brojem golova, pošto će se vrlo verovatno italijanski predstavnik odlučiti za nešto defanzivniju varijantu, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 0-2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.70.

Ako se sabere i oduzme sve ono što smo od ova dva tima videli u proteklom periodu, deluje da je Benfika ipak favorit, makar u ovom prvom meču pred svojim navijačima, zbog čega vam hrabro savetujemo da odigrate jedinicu, koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.20.

Za kraj, možda i idealna kombinacija za ovaj susret u Lisabonu je igra 1X&0-3 uz kvotu 1.68 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.