Derbi dana: Mančester Siti – Bajern: Sudar titana na Etihadu!

Utorak nam donosi prva dva meča četvrtfinala Lige šampiona, a bez ikakve sumnje se derbi dana igra na Etihadu gde će snage odmeriti Mančester Siti i Bajern iz Minhena.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h.

Mančester Siti: Mogu li Građani konačno do Lige šampiona?

Od kako su prebogati šeici preuzeli Mančester Siti, trofej u Ligi šampiona je postavljen kao primarni cilj, ali to se na veliku žalost svih navijača engleskog kluba još uvek nije dogodilo.
Deluje da je ova ekipa najbliža tome bila 2021. godine, kada su u velikom finalu Građani poraženi od Čelsija rezultatom 2:0, a veoma blizu same završnice je engleski predstavnik bio i prošle godine, ali je Real Madrid slavio u onom epskom dvomeču.
Utisak je da je i ovog puta sve podređene tome, a treba istaći da je Siti pružao sjajne partije u grupnoj fazi najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja gde je ovaj tim bez većih problema stigao do plasmana u osminu finala. Tamo je četu Pepa Gvardiole sačekala nimalo naivna ekipa Lajpciga, međutim, Građani su bez većih problema uspeli da dođu do plasmana u četvrtfinale, iako je prvi meč na Red Bul Areni završen rezultatom 1:1.
U revanšu na Etihadu smo imali prilike da uživamo u magiji Halanda koji je postigao čak pet pogodaka na tom susretu, a engleski predstavnik je slavio sa 7:0 i na taj način istakao najozbiljniju moguću kandidaturu za “ušati” trofej.
Što se tiče Premijer lige, u ovom trenutku se izabranici trenera Gvardiole nalaze na drugom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal, koji je u prošlom kolu remizirao na gostovanju kod Liverpula, što su Građani znali da iskoriste, pošto su slavili na gostovanju kod Sautempona sa rezultatom 1:4, a deluje da je ta pobeda Mančester Sitija mogla da bude i ubedljivija.
Ponovo je na tom susretu blistao Haland koji je ovog puta postigao dva pogotka, a pored njega u listu strelaca su se upisali i Griliš i Alvarez.
Na domaćem terenu Siti po tradiciji pruža dosta dobre partije, a u Premijer ligi je do sada ova ekipa na četrnaest odigranih mečeva ostvarila dvanaest trijumfa, jedan remi i jedan poraz, dok u Ligi šampiona četa Pepa Gvardiole na četiri odigrana susreta ima isto toliko trijumfa uz nestvarnu gol razliku 17:2.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, španski stručnjak za ovaj prvi četvrtfinalni duel ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona neće moći da računa na Fodena i Mendija.

Bajern Minhen: Mašinerija iz Minhena hita ka novoj tituli šampiona Evrope!

U Nemačkoj i prošle sezone, ništa novo. Bajern je bez većih problema došao do naslova prvaka, uz veliku prednost u odnosu na drugoplasirani Dortmund. Ovog puta je Bundesliga nešto zanimljivija, pošto se u ovom trenutku Bavarci nalaze na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirane Milionere.
Naravno, treba podsetiti da su upravo ove dve ekipe ukrstile koplja nedavno u najkvalitetnijem rangu nemačkog fudbala i da je Bajern bez većih problema slavio sa 4:2, što je veoma interesantno bio i debi na klupi za Tomasa Tuhela koji je nasledio Julijena Nagelsmana, što je za mnoge ljubitelje nemačkog fudbala bilo zaista veliko iznenađenje.
Inače, u prošlom kolu Bundeslige je tim iz Minhena uz dosta muke slavio na gostovanju kod Frajburga koji igra sjajno ove sezone, a taj duel je završen rezultatom 0:1. Jedini pogodak je delo De Lihta, a treba istaći da je aktuelni šampion Nemačke i na tom susretu imao dosta problema sa realizacijom.
Što se tiče Lige šampiona, grupnu fazu je Bajern završio na prvom mestu u grupi uz maksimalan broj broj osvojenih bodova, iako konkurencija nije bila nimalo naivna, pošto su pored nemačkog predstavnika tu bile još i ekipe Barselone, Intera i Plzenja, koji je svakako bio veliki autsajder u društvu tri velikana evropskog fudbala.
Bavarci nisu imali sreće pri žrebu pa im je za protivnika u osmini finala dodeljen PSŽ, i bilo je dosta priče da je to je zapravo finale pre finala, s obzirom da su sve značajnije kladionice upravo ovim timovima davale najveću šansu za osvajanje trofeja.
Prvi duel na Parku Prinčeva je Bajern rešio u svoju korist rezultatom 0:1, da bi i u Minhenu nemački predstavnik došao do nove pobede, kada je bilo 2:0, što je Bajernu donelo novi plasman u samu završnicu Lige šampiona.
Kada su u pitanju izostanci za ovaj veoma važan meč na gostovanju kod aktuelnog šampiona Engleske, novi trener Bavaraca Tomas Tuhel neće moći da računa na Ernandeza, Nojera, Vanera i Čupa-Motinga.

Naš predlog

Za razliku od prvog četvrtfinalnog susreta koji se igra u Lisabonu, gde će snage odmeriti Benfika i Inter, mišljenja smo da će nam ovaj duel na Etihadu doneti dosta golova, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.63.

Vrlo realno je da i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak na ovom duelu, pa je topla preporuka igra GG uz identičnu kvotu 1.63.

Za kraj, godinama unazad engleski predstavnik pokušava da se domogne “ušatog” trofeja, nažalost bezuspešno, a ukoliko Siti želi da i ovog puta ide do samog kraja, jedan od glavnih preduslova je da večeras pobede Bajern, a po našem mišljenju će se to i dogoditi pa vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.