Derbi dana: Real Madrid – Čelsi: Kraljevski tretman za londonske Plavce!

U sredu su na programu nova dva meča u okviru četvrtfinala Lige šampiona, a ovog puta smo za vas pripremili duel koji će biti odigran na Santjago Bernabeu gde će snage odmeriti Real Madrid i Čelsi, što će ujedno biti i susret između poslednja dva šampiona Evrope, ali i repriza prošlogodišnjeg četvrtfinala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Početak susreta u prestonici Madrida je zakazan za 21h.

Real Madrid: Kraljevski klub napada novi trofej u Ligi šampiona!

Kao što smo to već dosta puta apostrofirali, zaista je teško bilo zamisliti da bi kraljevski klub mogao da ponovo prošlu sezonu koja je jedna od najuspešnijih u istoriji ovog kluba, pošto je četa Karla Ančelotija na kraju uspela da dođe do naslova prvaka u La Ligi, trofeja u Ligi šampiona, ali i u Superkupu Evrope, kao i na Svetskom klupskom prvenstvu.
Nažalost, sva je prilika da Madriđani neće uspeti da odbrane naslov prvaka u španskom prvenstvu, pošto se u ovom trenutku gigant iz prestonice Španije nalazi na drugom mestu na tabeli uz čak trinaest bodova manjka u odnosu na vodeću Barselonu.
Lepu priliku da se primanke vodećem timu na tabeli na donekle pristojnu razliku, četa Karla Ančelotija je propustila u prošlom kolu kada je na svom terenu poražena od Viljareala, a taj susret je završen rezultatom 2:3.
Na domaćem terenu je do sada kraljevski klub odigrao četrnaest mečeva u prvenstvu i ostvario devet trijumfa, četiri remija i samo jedan poraz, i to upravo u prošlom kolu od “žute podmornice”.
Pomenimo još i da je nedavno Real Madrid u revanš meču polufinala španskog Kupa Kralja demolirao Barselonu na Kamp Nou, i to sa više nego ubedljivih 4:0, i tako sebi zakazao finale protiv Osasune, u kom je tim iz prestonice Španije apsolutni favorit.
Primarni cilj će naravno i ovog puta biti trofej u Ligi šampiona, u kojoj stvari za sada teku po planu. Pre svega, Real je bez većih problema uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu i to sa prvog mesta u grupi, uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Lajpcig.
Ni ovog puta kraljevski klub nije imao sreće na žrebu, pošto su Madriđani ukrstili koplja sa Liverpulom, što je ujedno bilo i reprize prošlogodišnjeg izdanja Lige šampiona. U prvom meču na Enfildu Karim Benzema i drugari su slavili sa 2:5, pa je revanš u prestonici Španije bio samo formalnost, a i tu je tim koji sa klupe predvodi Karlo Ančeloti slavio rezultatom 1:0, i zakazao sebi dvomeč sa Čelsijem, koji takođe u nastavku sezone sve karte baca na najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Za kraj, kada su u pitanju sastavi timova za prvi četvrtfinalni meč, popularni Don Karlo ovog puta neće moći da računa na Mendija, dok je Alaba pod velikim znakom pitanja.

Čelsi: Spas sezone bi bio “ušati” trofej!

I pored neverovatnih ulaganja u letnjem prelaznom roku Čelsi nije na najbolji mogući način započeo ovaj šampionat, a cenu loših rezultata je kao što to obično biva platio trener Tomas Tuhel koji je smenjen posle samo mesec dana od početka sezone, što je svakako bilo iznenađenje za sve.
Treneru koji je Plavce doveo čak i do trofeja u Ligi šampiona, je presudio šokantan poraz u upravo ovom takmičenju, i to od Dinamo Zagreba, kada je bilo 1:0.
Za novog menadžera Plavaca imenovan je Grejem Poter koji je pre toga sa dosta uspeha predvodio ekipu Brajtona.
U prvih nekoliko mečeva je novi strateg pokazao da nije slučajno postavljen za mesto prvog trenera, međutim, onda je ekipa sa Stamford Bridža upala u jednu očajnu seriju rezultata, koja je trajala sve do pre nekoliko dana, kada se najzad uprava kluba i zahvalila Poteru, a na njegovo mesto je do kraja ove sezone doveden Frenk Lampard.
Deluje da ni bivši fudbaler Čelsija nije pomogao svom novom-starom klubu pošto je u prvom meču nakon njegovo povrataka nekadašnji šampion Evrope poražen na gostovanju kod Vulverhemptona, a taj susret je završen rezultatom 1:0, nakon čega je tim sa Stamford Bridža pao na katastrofalno jedanaesto mesto na tabeli i sada je već skoro pa i izvesno da ovu ekipu naredne sezone nećemo gledati u najkvalitetnijem rangu evropskog fudbala.
Jedino takmičenje gde za sada stvari teku po planu je bez ikakve sumnje Liga šampiona. Prvo su Plavci i pored šokantnog poraza u prvom kolu od Dinama iz Zagreba bez većih problema uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu i to sa prvog mesta. Tamo je usledio dvomeč sa Borusijom iz Dortmunda, i treba podsetiti da je nemački predstavnik u prvom duelu na Signal Iduna Parku dominirao svih devedeset minuta i potpuno zasluženo slavio sa 1:0, međutim revanš u Londonu nam je doneo jedan potpuno drugačiji meč u kom se engleski predstavnik dosta ispromašivao, ali i pored svega toga došao do pobede (2:0) i plasmana među osam najboljih evropskih ekipa.
Na gostovanjima se Plavci ove sezone nisu proslavili, a pored dva trijumfa i dva poraza u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, u prvenstvu je jedanaestoplasirani tim na tabeli ostvario četiri trijumfa, četiri remija i čak sedam poraza.
Za kraj, Frenk Lampard za ovaj prvi meč četvrtfinala Lige šampiona neće moći da računa na Obamejana, Badiašila, Brohu i Maduekea, dok su pod znakom pitanja Aspilikueta, Maunt i Silva.

Naš predlog

Iako je evidentno da će Čelsi ovde odigraati za spas sezone, smatramo da će madridski klub dosta lakše nego što se očekuje ovde doći do trijumfa, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.78.

Mišljenja smo takođe da će domaćin od prvog minuta krenuti maksimalno ofanzivno ka golu engleskog predstavnika, a sve u nastojanju da što pre dođe do pogotka, pa vam iz tog razloga predlažemo da probate sa prelazom 1-1 uz fantastičnu kvotu 2.70 u Meridianu.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza kada je ovaj susret na Santjago Bernabeu u pitanju je da će španski predstavnik postići dva ili više pogotka, za šta je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.