Tip dana: Juventus – Sporting: Stara dama do Lige šampiona obilaznicom!

Nakon dosta uzbuđenja koja su nam mečevi Lige šampiona doneli u utorak i sredu, od četvrtka su na programu prvi dueli četvrtfinala Liga Evrope i Lige konferencija, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Juventusa i Sportinga, koji će biti odigran u Torinu.
Početak susreta između italijanskog i portugalskog predstavnika je zakazan za 21h.

Juventus: Primarni cilj Stare dame je trofej u Ligi Evrope!

Juventus je sa najvišim mogućim ciljevima ušao u novu sezonu, primarni cilj je svakako bio Skudeto, međutim, već u ranoj fazi prvenstva je bilo jasno da od toga neće biti ništa.
Na sve to, taman kada je Stara dama zaigrala onako kako se to i očekuje, usledila je ogromna kazna italijanskog Saveza, koji je ovom klubu oduzeo čak petnaest bodova.
U ovom trenutku se Dušan Vlahović i drugari nalaze na sedmom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na šestoplasiranu Atalantu, pa kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da i pored svih nedaća Juve i naredne sezone gledamo u nekom od evropskih takmičenja.
Nakon jedne serije dosta dobrih rezultata, izabranici Masimilijana Alegrija su u prošlom kolu poraženi na gostovanju kod Lacija, a taj duel u prestonici Italije je završen rezultatom 2:1.
Ostaje žal, pošto bi Stara dama u slučaju da je pobedila prišla na samo pet bodova od tima koji se ternutno nalazi na četvrtom mestu na tabeli, a poznato je da je to poslednja pozicija koja na kraju prvenstva donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Nažalost, Juve se nimalo nije proslavio u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, a poražavajuće zvuči podatak da je ova ekipa na šest odigranih susreta doživela čak pet poraza uz samo jedan trijumf i to na svom terenu protiv Makabija iz Haife kada je bilo 3:1, što je ipak bilo dovoljno za treće mesto na tabeli i nastavak takmičenja u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju – Ligi Evrope.
Dosta dobre partije tim iz Torina pruža u ovom takmičenju, pošto je Stara dama prvo u šesnaestini finala eliminisala Nant i to bez većih problema, dok je italijanski predstavnik u osmini finala bio bolji od ove sezone nimalo naivnog Frajburga, čime je Juve sebi zakazao dvomeč sa Sportingom, koji je neočekivano eliminisao Arsenal.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj veoma važan meč, Masimilijano Alegri neće moći da računa najverovatnije samo na Pola Pogbu, pa je utisak da kadrovski problemi u ekipi iz Torina odavno nisu bili manji, a poznato je da je upravo preveliki broj izostanaka jedan od glavnih razloga nešto slabijih partija Juvea u prvom delu šampionata.

Sporting: Nakon eliminacije Arsenala, sve je moguće!

Sporting je poput Juvea imao najveće moguće ciljeve, ali nekako deluje da je i ova ekipa nakon katastrofalnog starta već u ranoj fazi prvenstva izgubila sve šanse da se uključi u borbu za naslov prvaka Portugala.
Pomenimo da je prošle sezone tim koji sa dosta uspeha predvodi Ruben Amorim zauzeo drugo mesto na tabeli što je Sportingu donelo direktan plasman u Ligu šampiona.
Kako sada stvari stoje, vrlo lako se može desiti da popularne Lavove naredne sezone ne gledamo u elitnom takmičenju, pošto se klub iz Lisabona u ovom trenutku nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na trećeplasiranu Bragu.
U prošlom kolu je četvrtoplasirani tim na tabeli ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Kasa Pije u jednom neverovatnom susretu na kom smo videli čak sedam pogodaka, pošto je krajnji rezultat bio 3:4, a pobedonosni gol delo je Trinkaa u 85. minutu susreta.
Nažalost, Lavovi nisu uspeli da se domognu plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, pošto su u jednoj ujednačenoj grupi zauzeli treće mesto uz tri boda manjka u odnosu na drugoplasirani Ajntraht iz Frankfurta, koji im je i naneo poraz u poslednjem kolu i to u sred Lisabona.
Ostaje žal pošto su izabranici Rubena Amorima sa dva trijumfa otvorili takmičenje, ali je nakon toga ova ekipa uspela da osvoji samo jedan bod i to na gostovanju kod Totenhema, kada je bilo 1:1.
Sporting je morao da se zadovolji sa nastavkom takmičenja u Ligi Evrope, gde je ovaj tim u šesnaestini finala eliminisao danski Mitjiland.
Prvi meč u Lisabonu je završen rezultatom 1:1, a onda je portugalski predstavnik pokazao u revanšu zašto je i smatran favoritom u ovom dvomeču, pošto je susret u Danskoj završen sa više nego ubedljivih 0:4.
Ipak, klub iz prestonice Portugala se tu nije zaustavio, pošto su Lavovi uspeli u osmini finala da eliminišu i Arsenal, koji je na pravom putu da dođe do naslova prvaka u Engleskoj.
Prvi duel u Lisabonu je završen rezultatom 2:2, ni u revanšu nije bilo pobednika (1:1), a portugalski predstavnik je do plasmana u četvrtfinale došao nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovo veoma teško gostovanje kod Juventusa, Ruben Amorim neće moći da računa na Bragancu, Paulinja i Ugartea, dok je Kabral pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Poznato je koliko dobro Juve u evropskim takmičenjima a i inače igra na svom stadionu zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet vrednuje sa kvotom 1.87.

Iako je ulog zaista ogroman, ne bi trebalo apsolutno nikoga da iznenadi ukoliko nam ovaj susret u Torinu donese dosta golova, a po našem mišljenju i jedan i drugi klub bi vrlo lako mogli do makar jednog postignutog pogotka, za šta je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 2.13.

Za kraj, možda i idealna kombinacija kada je ovaj susret između italijanskog i portugalskog predstavnika u pitanju je kombinacija igara 1X&3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.