Meč dana: Mančester Junajted – Sevilja: Đavolima opet Andalužani na meniju!

U četvrtak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, pošto nas između ostalog očekuju prvi četvrtfinalni mečevi u okviru Liga Evrope i Lige konferencija.
Za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na Old Trafordu gde će snage odmeriti Mančester Junajted i Sevilja.
Početak susreta između engleskog i španskog predstavnika je zakazan za 21h.

Mančester Junajted: Mogu li Đavoli do novog trofeja u Ligi Evrope?

Dolazak Ten Haga u Mančester Junajted trebalo je da predstavlja svojevrsnu revoluciju, najavljivao se čak iz tabora Đavola napad i na naslov prvaka u Premijer ligi, međutim, od toga svega nažalost neće biti ništa, pošto se jedan od najtrofejnijih evropskih klubova u ovom trenutku nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz čak sedamnaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal.
Kako je prvenstvo odmicalo tako je postajalo sve jasnije da će primarni cilj Mančester Junajteda biti plasman u Ligu šampiona, i kako sada stvari stoje tim sa Old Traforda je na pravom putu i da dođe do tog svog cilja, pošto trenutno Đavoli imaju tri boda viška od petoplasiranog Totenhema, koji na sve to ima i meč viška.
U prošlom kolu najkvalitetnije lige na svetu, Junajted je bez većih problema na svom stadionu slavio protiv Evertona sa 2:0, a pravo je čudo kako izabranici Ten Haga nisu ubedljivije savladali tim sa Gudison Parka, s ozbirom da je samo u prvom delu igre domaćin uputio neverovatnih devetnaest šuteva ka golu svog rivala.
Pre toga je nekadašnji šampion Premijer lige slavio i protiv Brentforda na svom terenu, što je bio nagoveštaj prekida krize rezultata, s obzirom da je pre toga ovaj kluba na tri uzastopna meča bio bez trijumfa, a tu treba računati i onu katastrofu na gostovanju kod Liverpula, kada je bilo čak 7:0.
Na domaćem terenu je do sada Junajted odigrao petnaest mečeva i ostvario čak trinaest trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz, i to u prvom kolu prvenstva kada je Brajton na Old Trafordu slavio sa 1:2.
U Ligi Evrope je engleski predstavnik imao težak put do plasmana u četvrtfinale, pošto je Mančester na prvoj prepreci naišao na Barselonu, od koje je bio bolji posle jednog zaista sjajnog dvomeča, a nakon toga su Đavoli uspeli da eliminišu i Betis, i to ukupnim rezultatom 5:1.
Opet će izabranici Ten Haga odmeriti snage sa Andalužanima, ovog puta sa Seviljom, a poznato je koliko dobro popularni Berberini igraju u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, iako tim sa Sančez Pichuana ima dosta problema ove sezone.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, holandski stručnjak za ovaj susret sa španskim predstavnikom neće moći da računa na Rašforda, Šoa, Garnača, Van De Beka i Grinvuda.

Sevilja: Koliko mogu Andalužani u njima omiljenom takmičenju?

Godinama unazad je Sevilja bez većih problema dolazila do plasmana na jedno od prva četiri mesta u španskom prvenstvu, što je Andalužanima i donosilo plasman u Ligu šampiona, a svakako da je pre početka šampionata to bio primarni cilj.
Međutim, već nakon nekoliko kola bilo je svim jasno da od toga neće biti ništa, pa je sredinom prvog dela prvenstva klub otpustio Đulijena Lopategija, iako je ovaj stručnjak ne tako davno sa Seviljom osvojio Ligu Evrope, nakon trijumfa u finalu nad favorizovanim Interom.
Njega je na klupi nasledio Horhe Sampaoli, koji je za kratko vreme uspeo da podigne ekipu, međutim, i da ispadne iz daljeg toga Lige šampiona, pošto je španski predstavnik u konkurenciji Mančester Sitija, Dortmunda i Kopenhagena zauzeo treće mesto u grupi i morao je da se zadovolji sa nastavkom takmičenja u njima omiljenoj Ligi Evrope.
Ipak, i pod Sampaolijem ekipa nije delovala bolje, a nakon krize rezultata klub je odlučio da se zahvali i ovom treneru, i na njegovo mesto dovede bivšeg trenera Bilbaa, Eibara i Levantea, Hose Luis Mendilibara.
Deluje da je ovaj španski stručnjak za relativno kratko vreme uspeo da makar malo probudi uspavane Andalužane koji su pod njegovim vođstvom odigrali dva meča bez poraza, što je u ovom trenutku dovoljno za trinaesto mesto na tabeli uz samo pet bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Na debiju na klupi Sevilje, Mendilibar je uspeo da slavi na veoma teškom gostovanju kod Kadiza, kada je bilo 0:2, a i u prošlom kolu su Berberini na svom terenu imali praktično dobijen meč, pošto su sve do 89. minuta imala dva gola prednosti protiv Selte, ali je onda tim iz Viga za samo četiri minuta postigao dva pogotka i uspeo da izbegne poraz, a treba napomenuti i podatak da su Andalužani dobar deo meča igrali sa igračem manje.
U Ligi Evrope je španski predstavnik u šesnaestini finala naišao na PSV, koji je eliminisan ukupnim rezultatom 3:2, da bi u osmini finala Sevilja bila bolja i od Fenerbahčea, ukupnim rezultatom 2:1, a ono što je zanimljivo je da višestruki osvajač Liga Evrope oba puta slavio na svom terenu, ali i doživeo oba poraza na strani, što nam možda nešto i govori kada je u pitanju ovaj meč protiv Mančester Junajteda.
Za kraj, Mendilibar za ovo gostovanje na Old Trafordu neće moći da računa na Koronu i Đordana.

Naš predlog

Iako Sevilja vrlo dobro zna kako se osvaja Liga Evrope, mišljenja smo da je u ovom trenutku Mančester Junajted ipak veliki favorit, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.43.

Utisak je da nas ne očekuje duel sa previše pogodaka, pa je idealno da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 2.12.

Za kraj, kako smo poprilično ubeđeni da će Junajted slaviti na ovom meču, ali i da će on biti završen sa malo golova, idealna igra je kombinacija 1X&0-3 uz kvotu 1.63.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.