Meč dana: PSŽ – Lans: Parižanima nimalo ne leži najprijatnije iznenađenje Lige 1!

U subotu nas širom Evrope očekuju nekoliko veoma zanimljivih susreta, a po našem mišljenju, najinteresantniji susret se igra na Parku Prinčeva gde će fudbaleri PSŽ-a ugostiti Lans, što će ujedno biti i duel između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli.
Početak ovog duela je zakazan za 21h.

PSŽ: Mogu li Parižani konačno da savladaju Lans?

Nekako je utisak da smo dosta više očekivali od Parižana, pre svega u Ligi šampiona, gde je ovaj tim nažalost ponovo eliminisan u osmini finala.
Ovog puta je po aktuelnog šampiona Francuske bio koban Bajern iz Minhena, koji je bez većih problema slavio u dvomeču.
Ruku na srce, treba reći da PSŽ nije blistao ni u grupnoj fazi, gde je završio na drugom mestu u grupi iza Benfike, što je francuskom predstavniku i donelo ovako teškog protivnika u osmini finala.
Malo pre te eliminacije iz Lige šampiona, izabranici Kristofa Galtjea su eliminisani i iz francuskog Kupa od Marseja, što znači da će ovaj tim u nastavku sezone moći da se fokusira isključivo na nacionalni šampionat, a naravno, sve u nastojanju da klub sa Parka Prinčeva dođe do druge uzastopne titule šampiona.
U ovom trenutku se Kilijan Mbape i drugari nalaze na prvom mestu na tabeli uz šest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Lans, koji im između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu.
U prošlom kolu je četa Kristofa Galtjea prekinula seriju od dva uzastopna poraza i ostvarila trijumf na veoma teškom gostovanju kod Nice, a taj meč je završen rezultatom 0:2, i pored toga što je tim sa Azurne obale propustio nekoliko nestvarnih prilika za postizanje pogotka.
Pre toga je kao što smo napomenuli klub iz prestonice Francuske poražen prvo od Rena sa 0:2, a potom i sa 0:1 od Liona, uz konstataciju da je oba susreta PSŽ odigrao na svom terenu što je jasan pokazatelj da lideru na tabeli ne cvetaju ruže u poslednje vreme.
Na domaćem terenu je do sada ovaj tim odigrao petnaest mečeva i ostvario trinaest trijumfa, dva remija i isto toliko poraza.
Za kraj, Kristof Galtje za ovaj meč protiv drugoplasiranog tima na tabeli Lige 1 neće moći da računa na Nejmara, Kimpembea, Sančeza i Mukielea, dok su Bernat i Verati pod velikim znakom pitanja.

Lans: Liga šampiona na vidiku!

Fudbaleri Lansa su igrali zaista sjajan fudbal prošle sezone, pošto je ova ekipa šampionat završila na sedmom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na petoplasiranu Nicu, a poznato je da je to peto mesto ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u neko od evropskih takmičenja, konkretno, peta pozicija donosi Ligu konferencija.
Treba napomenuti da je Lans golom u poslednjim sekundama meča poslednjeg kola sa Monakom, ostavio tim iz kneževine bez direktnog plasmana u Ligu šampiona, a samim tim je ovaj tim i doneo direktno učešće Marseju u elitnom takmičenju.
Utisak je da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će fudbaleri Lansa pružati ovoliko dobre partije u ovogodišnjem izdanju francuske Lige 1.
Naime, trenutno se ova ekipa mimo svih očekivanja nalazi na sjajnom drugom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani PSŽ, kod koga između ostalog i idu u goste u ovom kolu, što će biti veoma lepa prilika da se Lans približi lideru na tabeli na samo tri boda zaostatka, čime bi se šampionska trka mimo svih očekivanja ponovo postala veoma zanimljiva.
Izabranici Franka Eza su vezali čak četiri trijumfa u prvenstvu, a poslednji se desio u prošlom kolu kada je ova ekipa slavila na svom terenu protiv Strazbura, pošto je taj meč završen rezultatom 2:1, a vrlo lako se moglo desiti da ta pobeda domaćina bude i ubedljivija.
Poznato je da je Lans najbolji domaćin u Ligi 1, pošto je do sada drugoplasirani tim na tabeli odigrao petnaest mečeva na svom terenu i ostvario trinaest trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz.
Logično, četa trenera Eza ne igra toliko dobro i na strani, gde je ovaj tim na petnaest mečeva ostvario pet trijumfa, čak osam remija, ali i samo dva poraza.
Lansu i te kako leži PSŽ, pošto je na poslednja tri susreta ovaj tim bez poraza u okršajima protiv prebogatih Parižana, jednom su žuto-crveni slavili, a dva puta nije bilo pobednika.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, trener Frank Ez za ovo gostovanje kod PSŽ-a neće moći da računa na Buksu, Kaboa, Farineza, Fortea, Le Kardinala i Saida.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, na tri poslednja susreta Parižani ne znaju za trijumf nad Lansom, a u tom periodu je gostujuća ekipa ostvarila jedan trijumf, dok je dva puta bilo nerešeno.
Ipak, mišljenja smo da će ovog puta Parižani pokazati ko je gazda u Francuskoj i slaviti na ovom susretu, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.72.


Vrlo lako se može desiti i da nam ovaj meč na Parku Prinčeva donese baš dosta pogodaka, zbog čega vam savetujemo da odigrate igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.56.

Za kraj, Lans je na poslednjih sedam međusobnih mečeva uspeo da postigne makar jedan pogodak PSŽ-u, i sva je prilika da će to biti slučaj i ovog puta zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG uz kvotu 1.60 u Meridianu, ali i igru 1&GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 3.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.