Tip dana: Fiorentina – Atalanta: Ljubičasti u strašnom naletu, Boginja bez prava na kiks!

U ponedeljak je logično nešto slabija ponuda za klađenje, za razliku od prethodna dva dana, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč 30. kola italijanske Serije A u kom će Fiorentina na svom terenu ugostiti Atalantu.
Početak susreta je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Fiorentina: Fantastične partije u poslednje vreme!

Nakon nekoliko poprilično sušnih godina, fudbaleri Fiorentine su prošle sezone konačno igrali dosta dobro, što je rezultiralo i plasmanom u Ligu konferencije, a to je bio prvi izlazak Viole na evropsku scenu još od sezone 2016/17.
Da stvari budu bolje, izabranici Vinčenca Italijana su do plasmana u kvalifikacije za treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje došli nakon trijumfa u poslednjem kolu na domaćem terenu protiv Juventusa, a poznato je kolika netrepeljivost između navijača ova dva kluba.
Primarni cilj je i pre početka ovog šampionata bio izlazak na evropsku scenu, međutim, kako sada stoje stvari od toga nažalost neće biti ništa, pošto se Viola u ovom trenutku nalazi na devetom mestu na tabeli uz sedam bodova viška u odnosu na šestoplasiranu Atalantu, koja im između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu.
Razlog za deveto mesto na tabeli sasvim sigurno treba tražiti u katastrofalnom prvom delu šampionata koji su Ljubičasti završili u donjem delu tabele, a ono što treba napomenuti je da tim sa stadiona Artemio Franki igra fenomenalno u poslednje vreme, o čemu najbolje svedoči podatak da je ova ekipa poslednji poraz u prvenstvu doživela pre više od dva meseca.
U prošlom kolu su izabranici Vinčenca Italijana samo remizirali na svom terenu protiv Specije, a taj meč u Firenci je završen rezultatom 1:1.
Na domaćem terenu je do sada devetoplasirana ekipa na tabeli odigrala petnaest mečeva i ostvarila šest trijumfa, pet remija i četiri poraza.
Inače, treba podsetiti da se italijanski predstavnik odlično pokazao u ovogodišnjem izdanju Lige konferencija, i Ljubičasti su veoma blizu plasmanu u polufinale, pošto su u prvom četvrtfinalnom susretu trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja slavili sa 1:4 na gostovanju kod Leha, pa je revanš praktično samo formalnost.
Za kraj, trener Italijano za ovaj meč protiv Atalante neće moći da računa samo na iskusnog Sirigua, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni.

Atalanta: Može li Boginja da se uključi u borbu za Ligu šampiona?

Nako nekoliko veoma uspešnih sezona, prošla godina je bila jako loša za tim iz Bergama, koji je ostao bez plasmana u evropska takmičenja, a to i jeste bio primarni cilj, nakon tri vezana učešća u Ligi šampiona, u kojima je popularna Boginja ostavila izuzetno dobar utisak.
Usledila je rekonstrukcija tima, u Bergamo je stiglo nekoliko veoma mladih, ali i kvalitetnih fudbalera, a sve sa ciljem da se ova godina žrtvuje, a već od naredne sezone napadne mesto koje donosi plasman u Ligu šampiona, ili makar Ligu Evrope.
U ovom trenutku se izabranici Đanpjera Gasperinija nalaze na šestom mestu na tabeli, uz podatak da bi Atalanta u slučaju da trijumfuje na ovom gostovanju kod Fiorentine prišla četvrtoplasiranom Milanu na samo dva boda zaostatka, čime bi ovaj tim ponovo ušao u konkurenciju za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Nakon dva vezana trijumfa, Boginja je nažalost u prošlom kolu mimo svih očekivanja na svom terenu poražena od Bolonje, a taj meč je završen rezultatom 0:2.
Prvi deo igre je završen bez pogodaka, a onda su gosti preko Sansonea došli do vođstva na startu drugog poluvremena, da bi konačni rezultat postasvio Orsolini u finišu utakmice, a taj meč je bio i najbolji pokazatelj forme u kojoj se Bolonja nalazi, pošto se izabranici Tijaga Mote trenutno nalaze na osmom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i Juventus.
Pre toga, izabranici Đanpjera Gasperinija su bez većih problema slavili na gostovanju kod Kremonezea, a taj duel u Kremoni je završen rezultatom 1:3.
Navikli smo na dosta bolje partije Atalante na domaćem terenu koja je do sada odigrala četrnaest mečeva na svom stadionu i ostvarila šest trijumfa, tri remija i čak pet poraza. Za razliku od toga, Boginja igra dosta dobro na strani i trenutno je ovaj tim treća najbolja ekipa na strani, odmah iza Napolija i Lacija, a na petnaest odigranih susreta klub iz Bergama je ostvario čak osam trijumfa, tri remija i četiri poraza.
Poslednji međusobni susret između Fiorentine i Atalante odigran je početkom oktobra u Bergamu kada je domaćin slavio sa 1:0.
Za kraj, Gasperini za ovo gostovanje kod Viole neće moći da računa na Hatebura i Muratorea, dok su pod znakom pitanja Lukman i Kopmeiners.

Naš predlog

Vrlo lako se može dogoditi da nam ovaj duel u Firenci donese makar po jedan pogodak na obe strane, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.70.

Generalno, utisak je da nas očekuje jedan efikasan duel na stadionu Artemio Franki pa je topla preporuka igra 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.87.

Za kraj, deluje da će Boginja izbeći poraz na ovom duelu, pa vam iz tog razloga preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je Meridianbet odredio kvotu 1.57.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.