Najava i analiza: La Liga, 30. kolo: Derbi na Kamp Nou, Valensija pod moranjem, Sevilja na Viljareal!

Španska Primera

Od petka su na programu mečevi 30. kola španske La Lige. Derbi kola se igra na Kamp Nou gde će fudbaleri Barselone ugostiti Atletiko Madrid. Takođe, veoma interesantno će bez ikakve sumnje biti i u Andaluziji pošto u goste Sevilji dolazi Viljareal.
Real Madrid ne bi trebalo da ima previše problema na svom terenu protiv Selte, dok je Valensija pod moranje, i tim sa Mestalje prosto mora da savlada Elče na strani ukoliko želi da i naredne sezone igra u društvu najboljih.
Od ostalih susreta izdvajamo mečeve između Sosijedada i Rajo Valjekana, i Osasune i Betisa.

Espanjol – Kadiz – X2 @ 1.87 u Mozzartbet

Prvi meč 30. kola španskog prvenstva se igra u Kataloniji gde će snage odmeriti Espanjol i Kadiz. Domaćin se nalazi u velikim problemima, pošto se trenutno ova ekipa nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni.
U prošlom kolu je tim iz Katalonije doživeo novi poraz i to na gostovanju kod Betisa, kada je bilo 3:1, pa je svakako upaljen crveni alarm u ekipi Espanjola.
U goste im ovog puta stiže Kadiz, koji se i dalje nalazi u opasnoj zoni, ali stvari više nisu toliko alarmantne, pošto ova simpatična ekipa ima četiri boda viška trenutno u odnosu na najugroženije ekipe.
U prošlom kolu je Kadiz doživeo očekivani poraz na svom terenu od Real Madrida, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Kadiz u poslednje vreme igra sjajno na strani i mišljenja smo da će to biti slučaj i na ovom susretu pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom X2 uz kvotu 1.87 u Mozzartu.

Osasuna – Betis – GG @ 2.05 u Maxbet

Prvi meč subotnjeg programa se igra u Pamploni gde će snage odmeriti Osasuna i Betis. Domaćin se trenutno nalazi na sredini tabele, preciznije na desetoj poziciji, a u prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Rajo Valjekana kada je bilo 2:1.
Iako se Osasuna nalazi dosta visoko na tabeli, evidentno je da ova ekipa u poslednje vreme ima dosta problema, o čemu svedoči i jedan trijumf u poslednjih pet mečeva, mada ako uzmemo u obzir da je primarni cilj opstanak u La Ligi, onda navijači ovog tima nemaju razloga za brigu.
Što se tiče Betisa, Zeleni su nakon dva vezana poraza konačno u prošlom kolu odigrali jedan sjajan meč i bez većih problema savladali Espanjol na domaćem terenu a taj duel je završen rezultatom 3:1, što je u ovom trenutku dovoljno za odlično peto mesto na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Sosijedad.
Osasuna igra sjajno na domaćem terenu, dok će Betis svakako ići na trijumf, pa nikoga ne bi smelo da iznenadi ukoliko bude golova na obe strane, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG uz kvotu 2.05 u Maxbetu.

Almerija – Atletik Bilbao – 3+ @ 1.90 u Meridianbet

Almerija će sasvim sigurno imati dosta problema da sačuva prvoligaški status, iako ovaj tim trenutno ima tri boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu se ova simpatična ekipa nimalo nije obrukala na gostovanju kod Atletiko Madrida, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
U goste im ovog puta stiže Atletik Bilbao koji igra zaista sjajno u poslednje vreme, međutim, veliko je pitanje da li će to biti dovoljno za plasman u neko od evropskih takmičenja.
Naime, ponos Baskije trenutno drži sedmu poziciju na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na šestoplasirani Viljareal, a u prošlom kolu je Atletik u najvećem derbiju Baskije na svom terenu savladao Sosijedad rezultatom 2:0.
Mečevi Almerije nam čitavim tokom šampionata donose veliki broj pogodaka, pa je velika verovatnoća da će to biti slučaj i sada zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.90.

Real Sosijedad – Rajo Valjekano – 1 @ 1.69 u CircusBet

Sosijedad se i pored poraza u prošlom kolu na gostovanju kod Atletik Bilbaa nalazi na pravom putu da dođe do plasmana u Ligu šampiona, pošto u ovom trenutku klub sa Anoete ima tri boda viška u odnosu na petoplasirani Betis.
Duži niz godina David Silva i drugari bezuspešno pokušavaju da dođu do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, ali je utisak da su ovog puta nikad bliži tome.
Rajo Valjekano sa druge strane igra zaista sjajno ove sezone što možda i najbolje potvrđuje trenutno četvrto mesto na tabeli, što znači da ćemo tim iz Valjehasa i naredne sezone gledati u La Ligi, što i jeste bio primarni cilj.
Ukoliko želi da se domogne Lige šampiona, domaćin prosto mora da pobeđuje na ovakvim utakmicama a mišljenja smo da će to i desiti pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica CircusBet pripremila kvotu 1.69.

Valjadolid – Đirona – 3+ @ 1.90 u Meridianbet

Iako je Valjadolid očajno startovao u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, kako je vreme prolazilo ova ekipa je polako ali sigurno podizala svoju formu i kako sada stvari stoje sva je prilika da ćemo ovu ekipu i naredne sezone gledamo u društvu najboljih.
U prošlom kolu je Valjadolid odigrao jedan sjajan meč na gostovanju kod favorizovanog Viljareala i slavio rezultatom 1:2, što je verovatno bilo i najveće iznenađenje prošlog kola.
U goste im ovog puta stiže Đirona koja je nakon remija na gostovanju kod Barselone u prošlom kolu na svom terenu bez većih problema savladala prežaljeni Elče, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
U ovom trenutku se Katalonci nalaze na fantastičnom devetom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli.
Vrlo lako se može desiti da nam i ovaj duel donese dosta pogodaka, pa je topla preporuka igra 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.90.

Real Madrid – Selta – GG @ 1.80 u Maxbet

Sredinom nedelje Real je i u drugom četvrtfinalnom meču Lige šampiona savladao Čelsi i izborio novi plasman u polufinale, gde će kraljevski klub odmeriti snage sa Mančester Sitijem, što će po mnogim mišljenjima i biti finale pre finala.
Inače, u prošlom kolu La Lige Madriđanu su slavili na nimalo prijatnom gostovanju kod Kadiza, a taj susret je završen rezultatom 0:2.
Što se tiče Selte, tim iz Viga je trenutno stacioniran na dvanaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je ova ekipa posle baš dosta vremena doživela poraz i to na svom terenu od Majorke, a taj duel je završen pobedom gostiju od 0:1.
Svakako da se Selta neće braniti na gostovanju kod Real Madrida, jer je opšte poznato da ovaj tim voli mečeve sa španskim velikanima, pa je vrlo realno da i ovog puta vidimo golove na obe strane, za šta je kladionica Maxbet pripremila koeficijent 1.80.

Elče – Valensija – 2 @ 1.95 u Mozzartbet

Već negde nakon desetak kola je bilo jasno da fudbaleri Elčea nemaju šta da traže ove sezone u društvu najboljih, a poražavajuće zvuči podatak da je ova ekipa do sada sakupila samo trinaest bodova, što je zaista premalo.
U prošlom kolu je “fenjeraš” poražen na gostovanju kod Đirone, a taj duel u Kataloniji je završen pobedom domaćeg tima od 2:0.
Ovog puta im u goste dolazi Valensija koja slovi za najveće razočarenje ovogodišnjeg izdanja španske La Lige, što nam najbolje potvrđuje i tabela pošto se Slepi miševi u ovom trenutku nalaze na osamnaestoj poziciji, koja nažalost na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je Valensija koju je od skoro preuzeo legendarni Ruben Baraha poražen na svom terenu od Sevilje, kada je bilo 0:2.
Gosti prosto moraju da slave na ovom gostovanju ukoliko žele da sačuvaju šansu za opstankom u eliti, a mišljenja smo da će se to i desiti pa vam preporučujemo da odigrate 2 uz kvotu 1.95 u Mozzartu.

Barselona – Atletiko Madrid – 3+ @ 2.13 u Meridianbet

Derbi kola se igra na Kamp Nou gde će snage odmeriti Barselona i Atletiko Madrid. Iako su Katalonci praktično obezbedli titulu prvaka Španije, mora se priznati da izabranici Ćavija u poslednje vreme imaju baš dosta problema, pošto je lider na tabeli na dva poslednja susreta isto toliko puta remizirao, a zanimljivo je da su ti mečevi završeni bez pogodaka.
Ako na sve to dodamo da je Barsa u Kupu Kralja eliminisana od Reala rezultatom 0:4, dolazimo do zaključka da Katalonci na tri poslednja susreta ne samo da nisu pobedili, već nisu postigli ni gol.
Atletiko Madrid igra fenomenalno u drugom delu šampionata, i da su Madriđani igrali ovako čitavim tokom prvenstva sada bi se uveliko borili za naslov prvaka, ali šta je tu je.
U prošlom kolu su Jorgandžije slavile na svom terenu protiv neugodne Almerije, pošto je taj susret na Vanda Metropolitanu završen rezultatom 2:1.
Veoma težak meč za prognoziranje, ali deluje zaista da golova neće manjkati jer ni jedni ni drugi nemaju šta da izgube pa je topla preporuka igra 3+ uz kvotu 2.13 u Meridianu.

Majorka – Hetafe – 1 @ 2.26 u CircusBet

Majorka neće imati previše problema oko opstanka, a to je svakako nešto što je primarni cilj ovog kluba, koji je u jednom trenutku bio veoma blizu i pozicijama koje vode u evropska takmičenja na kraju šampionata, od čega ipak neće biti ništa.
U prošlom kolu su Muriđi i drugari ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Selte, a taj susret je završen minimalnom pobedom Majorke.
Njihov protivnik na ovom susretu biće Hetafe kome po svemu sudeći do kraja šampionata predstoji velika borba za opstanak.
Naime, u ovom trenutku se ekipa iz predgrađa Madrida nalazi na petnaestoj poziciji uz četiri boda viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli ali i dosta težak raspored do kraja prvenstva.
U prošlom kolu je Hetafe odigrao sjajan meč na svom terenu i uspeo da izvuče bod favorizovanoj Barseloni.
Hetafe ima dostas problea na strani, što će Majorka po našem mišljenju iskoristiti pa preporučujemo jedinicu uz kvotu 2.26 u CircusBetu.

Sevilja – Viljareal – 3+ @ 1.99 u Meridianbet

Poslednji meč 30. kola se igra na Sančez Pichuanu gde će snage odmeriti Sevilja i Viljareal. Evidentno je da Sevilja kako prvenstvo prolazi pruža sve bolje partije, a deluje da se to najbolje videlo u prošlom kolu španskog prvenstva pošto je tim iz Andaluzije bez većih problema slavio na gostovanju kod Valensije, kojoj su bodovi iz tog meča bili preko potrebni.
Taj duel je završen rezultatom 0:2, a vrlo lako je pobeda Slepih miševa mogla biti i ubedljivija, a sve to je trenutno dovoljno za trinaesto mesto na tabeli.
Taman kada smo pomislili da je Viljareal ušao u jednu fenomenalnu seriju, desio se neočekivani poraz u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Valjadolida, pa se u ovom trenutku Žuta podmornica nalazi na šestom mestu na tabeli i evidentno je da će se ovaj tim do kraja boriti za mesto koje vodi u Ligu Evrope.
I jedni i drugi žele trijumf na ovom susretu, blagu prednost dajemo domaćinu, a svakako je utisak da će biti dosta golova, pa je topla preporuka igra 3+ uz kvotu 1.99 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.