Najava i analiza: La Liga, 31. kolo: Ko će u Segundu? Velika borba za plasman u Ligu šampiona i Ligu Evrope!

Španska Primera

Od utorka su na programu mečevi vanrednog 31. kola španske La Lige u kom ovog puta neće biti nekog većeg derbija, ali daleko od toga da će biti nezanimljivo.
Na tabeli je trenutno prva Barselona koja ima čak jedanaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Real, i čini se da je samo pitanje trenutka kada će Katalonci i zvanično doći do prve titule još od 2019. godine. Treću poziciju drži Atletiko Madrid uz pet bodova manjka od Reala, dok je na četvrtom mestu trenutno stacioniran Real Sosijedad, koji ima šest bodova viška u odnosu na petoplasirani Betis, a kako se ove dve ekipe sastaju u ovom kolu, ukoliko David Silva i drugari trijumfuju, Sosijedad će biti veoma blizu plasmanu u Ligu šampiona.
Na šestom mestu se nalazi Viljareal, koji je doživeo dva vezana poraza i dozvolio sebi da se sedmoplasirani Atletik Bilbao približi na samo bod zaostatka, pa je utisak da nas do kraja šampionata očekuje velika borba za pozicije broj pet i šest.
Što se bitke za opstanak tiče, Elče je odavno prežaljen, pošto je do sada ova ekipa sakupila samo trinaest bodova, a ispred njih se nalaze ekipe Espanjola i Valensije, koja je u prošlom kolu konačno ostvarila trijumf i izjednačila se po broju bodova sa Almerijom, koja je takođe u veoma opasnoj zoni. Pored njih treba izdvojiti i Hetafe i Kadiz, koji imaju jedan, odnosno dva boda više, ali nema nikakve sumnje da i ove timove očekuje velika borba za opstanak do kraja prvenstva.

Kadiz – Osasuna – 1 @ 2.19 u CircusBet

Prvi meč vanrednog kola španskog šampionata se igra u Kadizu gde će istoimena ekipa na svom terenu ugostiti Osasunu.
Kadiz se u ovom trenutku nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na najugroženije ekipe, a u prošlom kolu je ovaj tim remizirao na gostovanju kod Espanjola, kada nije bilo pogodaka.
U goste im stiže Osasuna, koju uskoro očekuje veliko finale španskog Kupa protiv Real Madrida, a što se tiče prvenstva, tim iz Pamplone se nalazi na bezbednom osmom mestu na tabeli. U prošlom kolu je ova ekipa slavila na svom terenu protiv Betisa u jednom fantastičnom susretu koji je završen rezultatom 3:2.
Ipak, ovog puta su domaćinu bodovi daleko potrebniji pa vam savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 2.19 u CircusBetu.

Đirona – Real Madrid – 3+ @ 1.67 u Meridianbet

I pored poraza u prošlom kolu od Valjadolida, evidentno je da Đirona igra sezonu iznad svih očekivanja, a apsolutno nikakve sumnje nema da ćemo Katalonce i naredne sezone gledati u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, s obzirom da se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na jedanaestoj poziciji na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na timove koji su u zoni ispadanja.
Real kako prvenstvo odmiče pruža sve bolje partije, a posle duže vremena ova ekipa je vezala dva meča u prvenstvu bez primljenog pogotka. Prvo je Real slavio na gostovanju kod Kadiza, a u prošlom kolu su Madriđani na svom terenu bili bolji i od Selte, rezultatom 2:0, uz konstataciju da je taj trijumf mogao da bude daleko ubedljiviji.
Smatramo da se pobeda gostiju zaista ne dovodi u pitanje, ali je sigurnije da probate sa golovima, odnosno igrom 3+ uz kvotu 1.67 u Meridianu.

Betis – Real Sosijedad – 1X @ 1.72 u Mozzartbet

Verovatno i najzanimljiviji duel ovog kola se igra se u Andaluziji gde će na Benito Viljamarinu snage odmeriti Betis i Sosijedad, što će ujedno biti i susret između petoplasirane i četvrtoplasirane ekipe na tabeli.
Nakon pobede nad Espanjolom, Betis je u prošlom kolu doživeo neprijatan poraz na gostovanju kod Osasune, kada je bilo 3:2, pa se u ovom trenutku Zeleni nalaze na petom mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Sosijedad.
Sa druge strane, David Silva i drugari su u prošlom kolu ostvarili veoma važan trijumf na svom terenu protiv Valjekana, kada je bilo 2:1, čime je ova ekipa napravila možda i ključni korak ka plasmanu u Ligu šampiona.
Ukoliko Betis želi da ostane u igri za ovo takmičenje, ne sme da izgubi na ovom susretu, pa vam savetujemo igru na duplu šansu 1X uz kvotu 1.72 u Mozzartu.

Atletiko Madrid – Majorka – 3+ @ 2.25 u Meridianbet

I pored toga što je Atletiko Madrid u prošlom kolu poražen na gostovanju kod Barselone, evidentno je da Madriđani igraju fantastičnom u drugom delu šampionata, i ostaje žal što četa Čola Simeonea nije igrala ovako dobro i u prvom delu prvenstva, jer da je tako bilo, sada bi se Jorgandžije sasvim sigurno borili za naslov prvaka.
Pre tog poraza od Barselone u prošlom kolu, Atletiko je slavio na domaćem terenu protiv Almerije, kada je bilo 2:1.
U goste im stiže Majorka koja je u prošlom kolu još jednom poakazala da važi za jednog od najboljih domaćina u La Ligi, pošto je ova ekipa na svom stadionu savladala Hetafe, rezultatom 3:1, što je u ovom trenutku dovoljno za deseto mesto na tabeli.
Mečevi Atletika na domaćem terenu u drugom delu šampionata nam donose veliki broj golova, a očekuje se to sasvim sigurno i ovog puta, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ uz kvotu 2.25 u Meridianu.

Hetafe – Almerija – 1 @ 1.97 u CircusBet

Na četiri poslednja meča fudbaleri Hetafea ne znaju za trijumf i zbog svega toga je ekipa iz predgrađa Madrida pala na šesnaesto mesto na tabeli uz samo bod viška u odnosu na timove koji su stacionirani u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je Hetafe doživeo očekivani poraz na gostovanju kod Majorke, a taj susret je završen rezultatom 3:1, iako su gosti prvi došli do pogotka.
Almerija će imati ogromnih problema da sačuva prvoligaški status i mnogi ljubitelji španskog fudbala upravo ovu ekipu vide kao novog učesnika Segunde, a u ovom trenutku se ova simpatična ekipa nalazi na sedamnaestoj poziciji uz isti broj bodova kao i Valensija koja se nalazi na osamnaestom mestu.
U prošlom kolu je ova ekipa na svom terenu poražena od Bilbaa, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Težak duel za prognoziranje svakako, ali je ipak poznato koliko Hetafe ume da bude dobar na svom stadionu, pa vam preporučujemo da probate sa jedinicom uz kvotu 1.97 u CircusBetu.

Selta – Elče – 1 @ 1.33 u Mozzartbet

Kada su svi očekivali jedan miran šampionat, ekipa Selte je vezala četiri meča bez trijumfa u prvenstvu, pa u ovom trenutku tim iz Viga ima šest bodova viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli.
U prošlom kolu je Selta ruku na srce očekivano poražena na gostovanju kod Real Madrida, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Elče je odavno ispao iz La Lige i ono što ovom timu preostaje je da se što časnije oprosti od učešća od najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala.
U prošlom kolu je ova ekipa poražena na svom terenu od Valensije, kojoj su bodovi na tom susretu bili preko potrebni, a taj susret u Alikanteu je završen pobedom gostiju od 0:2.
Novi kiks Selte bi dobrano zakomplikovao situaciju za ovu ekipu, međutim, mišljenja smo da se to neće desiti pa vam savetujemo da probate sa jedinicom, iz kvotu 1.33 u Mozzartu.

Rajo Valjekano – Barselona – GG @ 1.98 u Maxbet

Svakako da svi navijači Rajo Valjekana imaju dosta razloga za zadovoljstvo kada su u pitanju partije njihove omiljene ekipe.
Tim iz Valjehasa se u ovom trenutku nalazi na sjajnom devetom mestu na tabeli, a ono što je najbitnije je da ćemo Falkaa i drugare i naredne sezone gledati u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala.
Barselona je veoma blizu titule prvaka Španije, prve od 2019. godine, pošto Katalonci u ovom trenutku imaju čak jedanaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Real Madrid.
U prošlom kolu su Ćavijevi izabranici u velikom derbiju španskog fudbala bili bolji od Atletiko Madrida, a taj duel na Kamp Nou je završen rezultatom 1:0.
Sigurno je da se domaćin neće unapred predati, već će pokušati da postigne pogodak Barseloni, koja je poslednji put u prvenstvu primila gol još sredinom marta od Reala, pa je topla preporuka igra GG uz kvotu 1.98 u Maxbetu.

Valensija – Valjadolid – 1 @ 1.83 u Meridianbet

Utisak je da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da pretpostave da će Valensija imati ovoliko problema u ovogodišnjem izdanju španske La Lige. Trenutno se popularni “slepi miševi” nalaze na osamnaestom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva znači selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je ovaj tim ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Elčea, a taj meč je završen rezultatom 0:2.
Valjadolid takođe još nije obezbedio opstanak, međutim, ono što je jako važno je što ekipa koja je u vlasništvu legendarnog Ronalda ima pet bodova viška u odnosu na timove koji su u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je Valjadolid slavio na svom terenu protiv Đirone, a taj susret je završen rezultatom 1:0.
Utisak je da Valensija više nema prava na kiks i treba zaista očekivati ovog tima na svom terenu protiv Valjadolida, koji igra dosta lošije na strani nego na svom stadionu, pa je topla preporuka jedinica uz kvotu 1.83 u Meridianu.

Viljareal – Espanjol – 1 @ 1.72 u Mozzartbet

Viljareal je u najgorem mogućem trenutku upao u krizu, i ako se ona nastavi, to bi vrlo verovatno “žutu podmornicu” moglo da košta i plasmana u neko od evropskih takmičenja.
Naime, u poslednja dva kola je ekipa sa Keramike doživela isto toliko poraza, a u prošlom kolu je Viljareal na gostovanju kod Sevilje poražen rezultatom 2:1, i to nakon primljenog pogotka u trećem minutu sudijske nadoknade.
Trenutno se izabranici Kike Setjena nalaze na šestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na sedmoplasirani Atletik Bilbao.
Espanjol se nalazi u veoma teškoj situaciji, pošto Katalonci trenutno zauzimaju devetnaesto mesto na tabeli, koje nažalost na kraju prvenstva znači i selidbu u niži rang. U prošlom kolu je tim iz Barselone samo remizirao na svom terenu protiv Kadiza, kada nije bilo golova.
Mišljenja smo da je vreme za jednu dobru partiju Viljareala, nakon dva vezana poraza, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.72.

Atletik Bilbao – Sevilja – GG @ 2.00 u Maxbet

Poslednji meč vanrednog 31. kola španske La Lige se igra u Baskiji gde će snage odmeriti Atletik Bilbao i Sevilja.
Domaćin se trenutno nalazi na sedmom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na šestoplasirani Viljareal, pa treba očekivati veliku borbu ove dve ekipe, ali i Betisa, za poziciju koja vodi u Ligu Evrope.
U prošlom kolu su Baskijci ostvarili treći vezani trijumf na gostovanju kod Almerije, a taj meč u Andaluziji je završen rezultatom 1:2.
Sa druge strane, Sevilja u poslednje vreme igra fenomenalno, a pored plasmana u polufinale Liga Evrope i to preko Mančester Junajteda, tim sa Sančez Pichuana je u prošlom kolu ostvario i veliki trijumf na svom terenu protiv Viljareala, što je u ovom trenutku dovoljno za dvanaesto mesto na tabeli.
Veoma težak meč za prognoziranje, s obzirom da i jedni i drugi igraju sjajno u poslednje vreme, ali je utisak da bi vrlo lako u Baskiji mogli da vidimo golove na obe strane, pa je topla preporuka igra GG uz kvotu 2.00 u Maxbetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.