Najava i analiza: Premijer liga, 33. kolo: Dan D za titulu na Etihadu, Totenhemova poslednja šansa za Ligu šampiona, kome slamka u Lidsu

premijer liga

Jeste vanredno, ali sigurno najinteresantnije kolo u engleskoj Premijer ligi je pred nama. U njemu će se sastati dve prvoplasirane ekipe Arsenal i Mančester Siti, Tobdžije i dalje imaju pet bodova više, ali i dva meča više odigrana i, realno, prednost je na strani aktuelnog šampiona. Dve španska trenera će se boriti za trofej engleskog prvaka. Veoma važne utakmice igraju se u Londonu, gde Totenehm dočekuje Junajted u bici za Ligu šampiona, ali i na Eland Roudu u Lidsu gde domaći tim igra protiv Lestara, a oba tima su u velikoj opasnosti od ispadanja. Predložene kvote važile su u momenu sastavljanja analize.

Vulverhempton – Kristal Palas – 1x,0-2 @ 2.07 u Meridianbet

Dobrim rezulatatima u poslednje vreme oba tima su umakla iz opasne zone ali još uvek nisu u sigurnoj luci. To se posebno odnosi na domaći tim koji je porazom u Lesteru u subotu ponovo došao u situaciju da ne sme da veće dva loša rezultata. Dolaskom bivšeg španskog selektora Đulena Lopetegija na klupu Vukova krenuo je i relativni ”preporod” ovog tima, sa poslednje pozicije su došli do sredine tabele, a vanredno kolo čekaju na 14. mestu sa šest bodova više od prvog tima ispod crte. Šta tek reći o Palasu koji je pod vođstvom Patrika Vijere imao jednu horor seriju bez pobede, a kada je stigao Roj Hodžson u prethodna četiri kola uzeli su deset bodova. Prvo su Orlovi vezali tri pobede i to protiv direktnih konkurenata Lestera, Lidsa i Sautemptona, ali nisu uspeli da pobede i četvrtog, pa je Everton odneo bod u subotu sa Selhurst parka. Palas je 12. sa solidnih devet bodova razlike u odnosu na zonu ispadanja. Golova neće biti mnogo, a verujemo i da će domaćin ostati neporažen na svom Molinjuu. Za 1x,0'2 koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 2.07.

Aston Vila – Fulam – T12+ @ 1.88 u MaxBet

Da se prvenstvo računa od kraja februara, tačnije u poslednjih devet kola. Vila bi bila na samom vrhu tabele uz Mnačester Siti. U tom intervalu tim iz Birmingema ostvario je sedam pobeda i dva remija, a drugi je stigao u subotu na gostovanju u Londonu kod Brentforda. Moramo da priznamo, da iako gajimo simpatije prema Stivenu Džerardu, da je tek dolaskom Unaji Emerija na klupu Vile ovaj tim procvetao. Da su slavili protiv Brentforda bili bi i kandidati za Ligu šampiona, ali su ovako samo konkurentni kada je peto mesto u pitanju. Na njemu je sada Totenhem sa dva boda više i Pevci su legitimna meta za Aston Vilu u prestalih šest rundi. Fulam je svoje brige rešio odavno, ne mogu u Evropu ali ni u borbu za opstanak, pa mogu da igraju za svoju dušu i čekaju povratak suspendovanog Aleksandra Mitrovića. Posel jedne serije poraza, četiri u prvenstvu i jednog u FA kupu, Kolibari su vezali dve pobede, nad Evertonom i Lidsom, gurnuli ova dva tim u provaliju a oni su stigli do 9. mesta. Igrajte na golove, a domaćin bi trebalo da postigne barem dva. Za T12+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.88.

Lids – Lester – GG @ 1.62 u CircusBet

Šta reći o utakmici posle koje će gotovo sigurno jedan od rivala u zonu ispadanja. I Lids i Lester spadaju u najugorženije timove kada je status u pitanju, oba tima imaju po četiri poraza i samo jednu pobedu u prethondih pet kola, s tim da je Lester taj katastrofalan niz prekinuo u subotu pobedivši Vulbverhempton na svom King Paueru. Jorkširci su posle pobede nad Notingemom vezali tri poraza, dva puta su katastrofalno poraženi na svom Eland Roudu, od Palasa 5:1 i Liverpula 6:1, da bi u subotu izgubili i kod nezainteresovanog Fulama sa 2:1. Na tabeli su i dalje u prednosti u odnosu na Lester, imaju bod više, ali bi i to moglo da se promeni posle ovog kola. Nije fraza, ali ovo je meč u kome bodovi vrede dvostruko. Ne samo da će pobednik osvojiti tri, nego će rivala gurnuti još dublje u ponor. Po trenutnoj formi možda su gosti u malo boljem momentumu, ali to baš ništa ne mora da znači. Lids ima prednost domaćeg terena, što u ovakvim utakmicama mođe da presudi. Naš predlog je igra gol-gol jer sumnjamo da će timovi igrati na ”nulu”. Za GG kvota je u kladionici CircusBet 1.62.

Notingem Forest – Brajton – GG @ 1.73 u Mozzartbet

Taman smo mislili da su se Šumari adaptirali u Premijer ligi iz koje su izbivali pune dve decenije, kad je usledila serija od 11 utakmica u kojima nisu nikog pobedili. Notingem je ponovo u zoni ispadanja i navijači se ježe od pomisli da će njihove ljubimce već od avgusta ponovo gledati u Čempionšipu koji im je dozlogrdio. Nije sve izgubljeno za Forest ali bi morali da igraju makar onoliko dobro kao na Enfildu u subitu. I u Liverpulu su izgubili ali su naterali Klopov tim da se dobro oznoji i slavi sa 3:2. Bio je to četvrti uzastopni poraz Notingem Foresta i šesti u poslednjih sedam utakmica. Na Siti Graund dolazi Brajton koji je u ovom trenutku dimenzija više u odnosz na bivšeg dvostrukog šampiona Evrope. Međutim, Brajton u ovaj meč ulazi nakon bolnog poraza na penale u polufinalu FA kupa od Mančster Junajteda i veliko je pitanje da li se De Zerbijev tim može tako brzo emotivno i fizički oporaviti posle 120 minuta velike borbe i stresa za vreme izvođenja penala. Tu leži šansa za Notingem, a naš predlog je igra gol-gol sa kvotom 1.73 u kladionici Mozzartbet.

Čelsi – Brentford – 1 @ 1.71 u CircuBet

Sigurni smo da ni jednima ni drugima nije do igranja ove utakmice. Gostima jer su ostavrili sve svoje ciljeve, a domaćinu jer nisu nijedan. Čelsi je najveće razočaranje sezone i prosto je neshvaltljivo da tim u koji su spucani toliki milioni tavori u sredini tabele Premijer lige bez ikakvih pansi da se iznbori makar za nastup u Evropi naredne jeseni. Jedino vredno paženje bilo je igranje u Ligi šampiona u kojoj su stigli do četvrtfinala, ali im je tu Real objasnio da im možda nije ni bilo mesto među osam najboljih timova Starog kontinenta. Da li je trebalo smeniti Tuhela, jedno je pitanje, da li je trebalo dovesti Potera sasvim drugo, a da li je njega trebalo oterati posle loših rezultata i opet vratiti Frenka Lamparda da se muči i zlopati, nešto sasvim treće. Računajuči i dvomeč sa Realom Plavci su sedam utakmica već bez pobede i sa četiri poraza u nizu. Dali su jedan gol na poslednjih šest utakmica i divimo se navijačima koji i dalje ispunjavaju Stamford Bridž. Pčelice su igrale sjajno do pre par sedmica, ali su i one upale u krizu i nemaju pobedu na poslednjih šest utakmica. Uglavnom, Brentford je na tabeli ispred Čelsija šest kola pre kraja i to je sve što treba da znate o učinku ova dva tima. Ajde da damo šansu Čelsiju da nas demantuje i predložimo jedinicu sa koeficijentom 1.71 u kladionici CircusBet.

Vest Hem – Liverpul – 2 @ 1.95 u Mozzartbet

Da su ova dva tima igrala tokom cele sezone kao u aprilu, sigurno da bi bili mnogo zadovoljniji ishodom sezone. Ona još nije gotovo i Vest Hem i Liverpul mogu ponešto da isprave. Čekićari će se fokusirati na osvajanje Lige konferencija kada pitanje opstanka u letii ostave Ad Akta, dok će Redsi pokušati da uhvate poslednji voz za igranje na Kontinetu, da ne bi celu narednu sezonu proveli na Ostrvu. Nada za Klopove momke postoji nakon dve vezane pobede i odličnih izdanja u Lidsu i protiv Notingema na svom Enfildu. Ako se tu doda i fantastično drugo poluvreme protiv Arsenala kada su nadoknadili dva gola minusa, Liverpul je odigrao pet dobrih poluvremena u kontinuitetu, najviše od starta sezone. Nisu ni Čekićari loši, naprotiv. Eliminisali su Gent bez većih problema, a u prvenstvu su slavili protiv Fulama i Bornmuta na strani i, takođe, odigrali 2:2 protiv Arsenala, i kao i Liverpul stigli dva gola prednosti koju su imale Tobdžije. Vest Hem se udaljio od bore za opstanak, a Liverpulu su bodovi neophodni za peto mesto. Dakle, dvojka! Za pobedu gostiju kvota je 1.95 u kladionici Mozzartbet.

Mančester Siti – Arsenal – 1x,4+ @ 2.75 u Meridinabet

Derbi sezone i utakmica koja može, i verovatno hoće, da odluči novog šampiona. On bi mogao ostati isti, ukoliko Siti pobedi Arsenal, pogotovo jer su Tobdžije ispustile lepu bodovnu prednost koju su do nedavno imale. Nerešeni rezultati protiv Liverpula, Vest Hema i Sautemptona u poslednje dve sedmice bacile su u očaj navijače tima iz Londona. Protiv Redsa i Čekićara su Tobdžije prosule dva gola prednosti, a onda su dva gola minusa nadoknadili protiv ”fenjeraša” sa juga zemlje. Uglavnom, ostali su ”kratki” šest bodova i trenutnih pet prednosti u odnosu na Siti su samo privid pošto Građani imaju dva zaostala meča u kojima mogu uzeti šest bodova. Naravno da će ishod trke zavisiti i od narednih utakmica i težine protivnika, ali je jasno da pobedniku u međusobnom okršaju akcije znatno rastu. Arsenalova nada može da bude pkalen raspored koji je pred Sitijem. Gvardiolin tim je u igri za tri trofeja. Pored domaćeg prvenstva Siti se bori da najzad osvoji Ligu šampiona, što je možda i prioritet za ovu generaciju, a na putu im se u polufinalu našao Real Madrid. Pored toga igraće i u finalu FS kupa, a i to će biti važno pošto će na Vembliju igrati sa gradskim rivalom Junajtedom. Naravno da se fudbaleri Sitija neće štedeti protiv Arsenala pogotovo jer ovaj meč dolazi pre svih ostalih bitnih, pa očekujte napada od starta ka golu Artetinog tima. Videćemo da li je Arsenal kadar da osvoji titulu posle dugo vremena, još od ere Arsena Vengera, a ako to želi da uradi ne sme izgubiti na Etihadu. Naš predlog je dupla šansa na domaćina uz bar tri gola na meču. za 1x,4+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 2.75.

Everton – Njukasl – T22+ @ 1.93 u MaxBet

U narednih pest kola videćemo da li je Šon Dajš čudotvorac i hoće li uspeti da ostavi Karamele u Premijer ligi. Ruku na srce ni iskusni trener koji je čuda već radio u Barnliju nije se proslavio u prethodnim rundama. Everton je bez pobede već pet kola, i ako za mečeve sa Čelsijem, Totenhemom i Junajtedom postoji opravdanje u kvalitetu rivala, protiv Fulama i Palasa su morali bolje. Posebno je blan bio poraz od Kolobara koji su na Gudisom stigli nakon pet vezanih poraza i odneli bodove u London kao od šale. Karamele su prve ispod crte ali samo zbog lošije gol razlike u odnsu na Lester. Svaki bod u preostalom delu sezone može biti krucijalan, pa tako i duel sa Njukalsom se mora posmatrati kao okršaj sa sebi ravnima, a ne protiv tima koji je u zoni plasmana u Ligu šampiona i koji je pre samo nekoliko dana deklasirao Totenhem dajući mu pet golova za poluvreme. Svrake su odigrale najboljih 20 minuta u svojoj istoriji i već u 21. minutu meča rezultat protiv Pevaca glasio je 5:0! Ostatak meča završio je nrešeno 1:1, ali su Pevci poneli pola tuceta lopti u svojoj mreži. Sada je plasman u najjače evropsko takmičenje blizu, prednost je šest bodova i utakmica manje, baš od Totenhema koga su slistili. Puni samopouzdanja momci Edija Haua idu na Gudison i verujemo u nastavak golgeterske serije i bar dve lopte u mreži Pikforda. Za T22+ kvota u kladionici MaxBet iznosi 1.93.

Sautempton – Bornmut – GG @ 1.80 u CircusBet

Da li ćemo oba ova tima naredne sezone gledati u Premijer ligi teško je pitanje. Lično, ne verujemo u to, a mnogo veća verovatnoća od toga da Sautempton i Bornmut biju bitke u eliti je ta da to naredne sezone čine u Čempionšipu. Naime, domaćin je na poslednjem mestu i trebaće mu malo čudo da se spasi, čudo poput onog iz prvih 88 minuta meča na Emirejtsu kada su vodili sa 3:1, ali su u preostalom vremenu jedva spasili bod. Tako su Sveci i sedmu utakmicu u nizu okončali bez trijumfa i nikako da predaju ”fenjer” nekom drugom, a vremena je sve manje. Utakmica protiv Trešnjica je za njih ona hamletovska, biti ili ne biti. Ne znamo da li Šekspir imao u vidu situaciju u timu iz poznate luke kada je pisao sagu o danskom kraljeviću, ali podudaranja svakako ima. Nije ni Bornmut u mnogo boljoj poziciji iako je imao neke odlične rezultate u poslednje vreme. Trešnjice su pobedile Totenhem na Vajt Hart Lejnu i Lester na King Paueru, ali su sve uprskali porazom od Vest Hema na svom Vitalitiju u nedelju sa čak 4:0. Kad Solanke nema dan, nema ga ni Bormnut, i svi se nadaju da će on biti raspoložen u Sautemptonu. Ulog je ogroman, domaćin mora da pobedi, ali da li može? Gol-gol je izvesno, pa onda GG, a konačni ishod preskočite. Za ovaj tim koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 1.80.

Totenhem – Mančester Junajted – 0-2 @ 2.24 u Mozzartbet

Za kraj vanrednog kola ostao je meč od koga umnogome može zavisiti spisak ekipa koji će engleski Savez dostaviti UEFA za učešće u Ligi šampiona. U elitnom takmičeju neće biti i Totenhem i Junajted, to je gotovo izvesno nakon katastrofe koju su Pevci doživeli na severu zemlje protiv Njukasla. Za samo dvadesetak minuta Loris je pet puta vadio loptu iz mreže i sve nas podstakao da se upitamo da li Pevci uopšte i zaslužuju igranje u Ligi šampiona? S druge strane Junajted je ispao iz Lige Evrope i sebi uskratio mogućnost da ode u najjače takmičenje tako što bi osvojio ovo slabije evropsko, pa i njima ostaje samo prvenstvo kao mogućnost. Đavoli su u boljoj poziciji utoliko što imaju šest bodova prednosti, ali još više zbog činjenice da su u zaostatku za dva meča. To su još šest potencijalnih bodova i ukoliko Totenhem ne slavi u ovom okršaju od Lige šampiona, najverovatnije, nema ništa. Junajted se plasirao u finale FA kupa boljim izvđenjem penala u Brajtonu, pa će imati priliku da osvoji čak dva pehara ove sezone, pošto je već pogigao onaj u EFL kupu. Ipak, rival u finalu je Siti i to će biti baš težak posao. Trofeji za Totenhem su odavno nepoznanica i pitanje je može li ova generacija makar do nekog u narednim sezonama. Gosti dolaze po bod i pokušaće da do njega dođučvrstom odbranom. Predlog je igra na mali broj golova, a za 0-2 gola koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 2.24.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.