Meč dana: Inter – Juventus: Skudeto ode na jug, Kup bi morao na sever!

Na osnovu mečeva koje smo danas analizirali u rubrikama “Tip dana” i “Derbi dana”, jasno je da odavno nije bila ovako dobra ponuda za klađenje, kao što je to slučaj ove srede, a u sklopu naše nove, ali sve popularnije kategorije “Meč dana” smo ovog puta analizirali revanš meč polufinala italijanskog Kupa, u kom će Inter na svom terenu ugostiti Juventus.
Prvi duel između ove dve ekipe u Torinu je završen rezultatom 1:1, a revanš na stadionu Đuzepe Meaca je zakazan za 21h.

Inter: Može li Inter da odbrani trofej u Kupu?

Kao i svake sezone, primarni cilj Intera je i ovog puta bio Skudeto, međutim, utisak je da je već nakon nekoliko odigranih kola bilo jasno da od toga neće biti ništa.
Izabranici Simonea Inzagija koji je čitave sezone na meti oštrih kritika italijanske javnosti su u uvodnom delu šampionata pružali promenljive partije, a to se nije promenilo ni kako je vreme prolazilo, pa se u ovom trenutku Neroazuri nalaze tek na šestom mestu na tabeli pa je milanski gigant ozbiljno doveo u pitanje svoj plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu je tim sa Đuzepe Meace nakon jedne katastrofalne serije rezultata konačno ostvario jedan trijumf i to u Toskani na gostovanju kod Empolija kada je bilo 0:3.
Pre toga je jedan od najtrofejnijih italijanskih klubova mimo svih očekivanja doživeo poraz na svom stadionu od Monce, što je bio treći uzastopni poraz u Seriji A na domaćem terenu.
Kada smo već kod partija na Đuzepe Meaci, Inter je do sada odigrao šesnaest mečeva na svom stadionu i ostvario jedanaest trijumfa i pet poraza, bez remija, a zanimljivo je da je poslednji trijumf na svom terenu ova ekipa ostvarila još početkom marta, kada je savladan Leće sa 2:0.
Ipak, svim navijačima Neroazura će ova sezona, kako god da se ona završi dugo ostati u najlepšem mogućem sećanju zbog blistavih partija u Ligi šampiona.
Prvo je italijanski predstavnik bez većih problema uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu, i to pošto je četa Simonea Inzagija na kraju zauzela drugo mesto u grupi, iza Bajerna, ali ispred Barselone, čime je bez ikakve sumnje jedan od primarnih ciljeva za ovu sezonu ispunjen.
Dosta sreće je nekadašnji šampion Evrope imao i na žrebu, pošto je u osmini finala Interu zapao Porto, koga je Inter uspeo nekako da eliminiše. Prvi duel u Milanu je završen minimalnim trijumfom italijanskog predstavnika, dok na Dragau nije bilo golova, iako su Zmajevi propustili u finišu nekoliko nestvarnih prilika za postizanje pogotka.
U četvrtfinalu je Inter odmerio snage sa Benfikom, a u prvom meču u prestonici Portugala je milanski tim odigrao verovatno i svo najbolji meč u sezoni u sva tri takmičenja, pošto je bez većih problema slavio sa 0:2. Revanš na Đuzepe Meaci nam je doneo čak šest pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:3, što je naravno bilo dovoljno za prolazi italijanskog tima u polufinale, gde će Inter ukrstiti koplja sa gradskim rivalom Milanom, pa nema nikakve sumnje da nas očekuje pravi spektakl.
Što se tiče izostanaka za ovaj revanš meč polufinala Kupa, Simone Inzagi ovog puta neće moći da računa na Handanoviča, Mhtarijana i Škrinjara.

Juventus: Stara dama želi revanš za prošlogodišnji poraz u finalu!

Navijači Juventusa su imali najveća moguća očekivanja uoči starta šampionata, i to je svakako bilo opravdano, pošto je uprava kluba odradila jedan od boljih prelaznih rokova u poslednjih dvadesetak godina.
Sačuvana je okosnica tima, a u klub je stiglo nekoliko vrhunskih pojačanja poput Pogbe, Di Marije, Kostića, Bremera, Milika, ali se mora priznati da tim iz Torina nije imao nimalo sreće sa povredama.
Pomenimo samo da je Pogba prvu utakmicu u svojoj povratničkoj misiji u Staroj dami odigrao tek pre nekoliko sedmica, a dobar deo sezone su propustili i Kjeza, ali i Di Marija.
Ako stvari posmatramo na taj način, deluje da svi navijači mogu da budu i te kako zadovoljni sa trenutnom tabelom, pošto se u ovom trenutku izabranici Masimilijana Alegrija nalaze na trećem mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na četvrtoplasirani Milan, pa se Juveu smeši novi plasman u Ligu šampiona, ali nije sve bilo tako idealno do pre samo nekoliko dana.
Naime, italijanski Sud je ublažio kaznu Juventusu, pa su gigant iz Torina dobio nazad oduzetih petnaest bodova, što je i dovelo do velikog pomeranja na tabeli.
Nažalost, u prošlom kolu Serije A, Juve je poražen pred svojim navijačima od budućeg prvaka italije Napolija, a taj duel je završen rezultatom 0:1 i treba napomenuti da su gosti došli do pobede nakon pogotka Raspadorija u sudijskoj nadoknadi.
Bio je to zanimljivo treći uzastopni poraz Stare dame u Seriji A, koja je pre toga položila oružje i na gostovanjima kod Sasuola i Lacija.
Za razliku od Intera, Juve se nije proslavio u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, gde je ova ekipa nekako došla do trećeg mesta u grupi, iza Benfike i PSŽ-a, i to sa samo tri osvojena boda, što je zaista premalo. U nastavku je italijanski predstavnik potražio sreću u Ligi Evrope, i ako se po jutru dan poznaje, na kraju bi ova ekipa mogla da dođe i do trofeja u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Stara dama je prvo u šesnaestini finala eliminisala Nant i to bez većih problema, dok su popularni Bjankoneri u osmini finala bio bolji od ove sezone nimalo naivnog Frajburga, nakon čega je usledio dvomeč sa Sportingom.
Prvi meč je Juve rešio u svoju korist rezultatom 1:0, u nastavku nije bilo pobednika, pa je četa trenera Alegrija došla do plasmana u polufinale, gde će ovaj klub odmeriti snage sa Seviljom, kojoj je Liga Evrope omiljeno takmičenje.
Za kraj, italijanski stručnjak za ovo gostovanje kod Intera neće moći da računa na Kvadrada koji odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona, dok najverovatnije neće biti ni Kina.

Naš predlog

I jedni i drugi imaju dosta problema u italijanskom prvenstvu u poslednje vreme, ali zato i Inter i Juve blistaju u evropskim takmičenjima, gde su oba tima došla do same završnice.
Ne treba ovde kao ni u prvom meču očekivati previše pogodaka, pa je topla preporuka igra 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.69.


Neroazuri imaju baš dosta problema na svom terenu u poslednje vreme, i mišljenja smo da će Juve izbeći poraz, pa vam zato savetujemo da probate sa duplom šansom X2 uz kvotu 1.75 u Meridianu.

Za kraj, deluje da je još bolja igra kombinacija X2&0-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.14.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.