Najava i analiza: Premijer liga, 34. kolo: Siti će uskoro na vrh, Tobdžijama ostaje nada

premijer liga

U vanrednom kolu imali smo derbi koji je, najverovatnije, odlučio novog šampiona. On će, po svemu sudeći, biti stari- Mančester Siti, koji je u direktnom duelu pokazao Arsenalau da je dimenzija više u ovom momentu, ali i Artetina četa zaslužuju sve čestitke na svemu urađenom tokom sezone. U ovom kolu Siti gostuje kod Fulama, a Arsenal u malom gradskom derbiju dočekuje Čelsi tek u utorak. Jedan meč će se posebno pratiti kada je opstanak u pitanju, Everton gostuje u Lesteru, a poraženi će biti u velikom problemu. Predložene kvote važile su u momentu sastavljanja analize.

Kristal Palas – Vest Hem – x @ 3.20 u CircusBet

Prvo što nam pada na pamet kada se sastaju ove dve ekipe je remi. Ono što će mnoge iznenaditi skorašnji dueli Palasa i Čekićara bili su izuzetno efikasni, što baš i nije odlika igre ova dva tima. Jesenas je Palas slavio na Olimpijskom stadionu 2:1, ali je prošlog proleća Vest Hem pobedio na Selhurst parku sa 3:2. Gosti su bili uspešniji na poslednjih pet okršaja između ova dva tima, a poslednji trijumf domaće ekipe dogodio se krajem 2019. godine i dobio ga je Palas. U vanrednom kolu Vest Hem je poražen od Liverpula na svom terenu, dok je Kristal Palas izgubio na gostovanju u Vulverhemptonu. Ovi rivali su blizu jedan do drugog na tabeli a Orlovi su sakupili tri više. Za Čekićare je najvažnije šta će uraditi u Ligi konferencija, trijumf u tom takmičenju donosi im igranje u Evropi i naredne jeseni, dok to preko Premijer lige ne mogu da ostvare. Odigrajte x sa kvotom 3.20 u kladionici CircusBet.

Brentford – Notingem Forest – GG @ 2.00 u MaxBet

Nije se Brentford ”rasustio” pre vremena, pokzale su to Pčelice na Stamford Bridžu gde su u vanrednom kolu pobedile Čelsi. Taj trijumf jeste stigao posle šest utakmica bez pobede, sa tri remija i tri poraza. Plasman u Evropu je daleko i pored činjenice da ih samo dva mesta dele od Liverpula, ali i šest bodova i utakmica više, pa bi se mnogo toga moralo poklopiti da Bretford izađe na evropsku scenu. Međutim, neće odustati od pokušaja da ostavre svoj najbolji rezultat u istoriji, s obzirom da je njima ovo tek druga sezona u engleskoj eliti. Notingem Forest je osvojio nasušne bodove protiv Brajtona u sredu i ostao van zone ispadanja, a povećao je i razliku u odnosu na pratioce Lester, Everton i Sautempton, koji su izgubili. Njima bi pobeda nad Brentfordom mnogo značila, ali ni bod ne bi bio ”za bacanje”, pogotovo jer se Lester i Everton međusobno sastaju. Forest je dao pet golova u prethodnoj sedmici, dva Liverpulu i tri Brajtonu, i verujemo da može bar jedan Brentfordu. Za GG koeficijent iznosi 2.00 u kladionici MaxBet.

Brajton – Vulverhempton – 1 @ 1.53 u Mozzartbet

Vukovi su pobedom nad Kristal Palasom napravili ogroman korak ka sigurnoj zoni, i sada od prvog kluba ispod crte imaju osam bodova više. U preostalim utakmicama mogu da igraju rasterećenije, ali im svakako treba još neki bod. Pokušaće da neki osvoje u Brajtonu, pogotovo jer su Galebovi porazom u polufinalu FA kupa verovatno svirali kraj, kada je sezona u pitanju. Ostaje šansa da se Brajton bori za Evropu, nalaze se na 8. mestu sa samo 4 boda manje od Liverpula, ali i dve utakmice manje, pa lako mogu preko Redsa kada se izjednače po broju odigranih mečeva. Poraz u Notingemu posledica je zahtevnog meča u FA kupu sa JUnajtedom, pa verujemo da će protiv Vulverhemptona biti sa mnogo više energije. Ako bude tako pobeda bi trebalo da pripadne timu sa juga Srbije, a za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 1.53.

Bornmut – Lids – GG3+ @ 2.05 u MaxBet

Trešnjice su baš procvetale u proleće, a i vreme im je. Bornmut je u poslednjih osam kola pobedio pet puta, isti broj puta kao i u prvih 25 kola. Na prethodna letiri meča upisali su tri trijumfa, a poslednji u Sautemptonu bio je kapitalan. Ne samo da su sa tri boda krenuli ka sredini tabele, već su se jednog rivala u borbi za opstanak otarasili. Sautemptonu sada samo čudo može da pomogne, pa se traže još dva putnika u Čempionšip. Lids nije pobedio već četiri kola, posle tri vezana poraza uspeli su da osvoje bod u meču sa Lesterom, ali sumnjamo da je neko zadovoljan takvim ishodom u Zapadnom Jorkširu. Još uvek Lids drži glavu iznad vode, ali samo sa bodom više od prvog tima ispod crte. Na ruku su im išli porazi dve poslednjeplasirane ekipe, ali bi sve bilo bolje da su ”pohvatali” Lisice na Eland Roudu. U Bornmutu će se vodtiti velika borba sa gosta golova. Za GG3+ kvota je 2.05 u MaxBet-u.

Fulam -Mančester Siti – 2,0-4 @ 1.65 u Meridianbet

Siti je uradio šta je trebalo protiv Arsenala i navijači su, sigurni smo, prezadovoljni onim što su videli. Sve je jasno, Građani su i ove sezone najjači engleski tim, a to što je Arsenal, još uvek, na prvom mestu, brzo će se promeniti. Igrale su Tobdžije sjajno i zaslužuju sve pohvale, ali je roster previše tanak u odnosu na Gvardiolin tim. Pobeda od 4:1 jeste ubedljiva, ali je mogla biti i ubedljivija da Siti nije malo sklonio nogu sa papučice za gas. Najveći problem za Mančester Siti u preostalom delu sezone biće veoma naporan raspored sa sijaset teških utakmica. Imaju dve zaostale u ligi, čeka ih dvomeč sa Realom u polufinalu Lige šampiona, a igraće i finale FA kupa protiv gradskog rivala Junajteda. Meč sa Fulamom prilika je da Gvardiola malo odmori nosioce, ali ne sme previše ni da rizikuje jer su Kolibari ove sezone veoma ozbiljan tim. Posle dve pobede Fulam je minimalnom poražen u Birmingemu od Aston Vile i utakmicu čeka na 10. mestu bez izgleda za Evropu ali se neće boriti ni za opstanak. Uz dvojku ne predviđamo mnogo golova, pa je predlog 2,0-4 sa kvotom 1.65 u kladionici Meridianbet.

Mančester Junajted – Aston Vila – GG3+ @ 2.05 u Mozzartbet

Malo je nedostajalo da Junajted slavi na Vajt Hart Lejnu protiv Totenhema i tako reši pitanje plasmana u Ligu šampiona. I ovako su Đavoli jako blizu povratka u elitno takmičenje, ali je potrebno da ostanu fokusirani do kraja. Plasman u finale FA kupa, uz osvajanje EFL kupa, samo je dodatak na to što je bio primarni cilj, a to je povratak u Ligu šampiona nakon jedne sezone pauze. Ten Hag je opravdao očekivanja, a jedini kiks mu je ispadanje od Sevilje u četvrtfinalu Lige Evrope. Junajted je četvrti sa 60 bodova u ovom momentu, a za petama su mu Totenhem i Aston Vila sa po 54. To nije velika razlika, ali Junajted ima dve utakmice manje odigrane od ova dva tima, a to je, priznaćete, u ovom delu sezone velika prednost. Vila je tim koji je u najboljoj formi uz Siti, u prethodnih deset kola 8 puta je slavila i dva puta remizirala. Učinak Unaji Emerija je sjajan i prava je šteta što se ranije nije pojavio u Birmingemu. Junajted i Vila su igrali već dva puta ove sezone. Vila je slavila u Birmingemu sa 3:1, a Junajted na svom terenu u EFL kupu 4:2. Verujemo u golove i sada, a za GG3+ kvota je 2.05 u kladionici Mozzartbet.

Njukasl – Sautempton – 3+ @ 1.71 u CircusBet

Vreme je da Svrake overe plasman u Ligu šampiona a da Sautempton ugasi i poslednju nadu u opstanak u Premijer ligi. To su očekivanja pred duel na Sent Džejms Parku, ali se u Engleskoj takve najave često izjalove. Ipak, Njukasl je u fantastičnoj formi, u poslednjih osam utakmica ima sedam pobeda i poraz od Aston Vile, a posebno su bili ubedljivi u dve utakmice tokom prethodne sedmice. Prvo su ponizili Totenhem na svom terenu sa 6:1, a onda slavili na Gudisonu protiv Evertona 4:1. Sautempton je odigrao sjajno na Emirejtsu protiv Arsenala, vodio skoro do sudijske nadoknade sa dva gola razlike i nije uspeo da sačuva trijumf. Nekako je u tom trenutku bilo jasno da će se naredne sezone na Sent Merisu igrati drugoligaški fudbal. U vanrednom kolu slamka spasa bila je pobeda nad Bornmutom, ali je Sveci nisu uhvatili. Bodovi su otišli iz luke na jugu i sada Sautempton ima šest bodova manje od prvog tima iznad crte, ali i zaostatak od četiri odnosno pet bodova za dve ekipe ispred njih, koje su takođe u zoni ispadanja. Biće dosta golova na ovom meču, naš predlog je 3+ sa kvotom 1.71 u kladionici CircusBet.

Liverpul – Totenhem – 1,2+ @ 1.72 u Meridianbet

U ovom kolu mogla bi da se dogodi rokada na mestu koje vodi u Ligu Evrope. Ukoliko Liverpul pobedi Pevce prestići će ih na tabeli, ako i Vilu ako ona ne pobedi na Old Trafordu i biti na 5. mestu uz utakmicu manje od ove dve ekipe. Sve vodi tome da će Redsi na kraju ipak biti peti, što je mala uteha za tim koji je u planu imao osvajanje titule, ali je mnogo bolje od onog kako je sve izgledalo do pre nekog vremena. Sada je Klopov tim pet kola bez poraza a vezao je tri pobede u prethodna tri kola. Slavili su u vanrednom kolu kod Vest Hema i još jednom poakzali s kakvim potencijalom raspolažu. Totenhem je u velikom problemu, u prethodnih pest kola imaju samo jednu pobedu, a jedan bod osvojili su u tri prethodne runde. Da nisu nadoknadili dva gola minusa u duelu sa Junajtedom već sada bi se oprostili od pokušaja da se uopšte nadaju Ligi šampiona, mada i ovako sve više deluje kao nemoguća misija. Uprava luta sa trenerima, Kejn je opet nezadovoljan i ne piše im se dobro na Enfildu. Očekujemo pobedu Liverpula uz bar dva postignuta gola. Za 1,2+ kvota je 1.72 u kladionici Meridianbet.

Lester – Everton – 0-2 @ 1.81 u CircusBet

Kakav meč sa kakvim nabojem nas očekuje na King Paueru u ponedeljak, teško je i zamisliti. Umesto da se bore za Ligu šampiona, ova dve ekipe se grčevito bore za slamku spasa, a lako je moguće da obe završe u Čempionšipu. Takav scenario umnogome zavisi od međusobnog duela, ali i rasporeda u preostala četiri kola. Lester će još igrati protiv Fulama i Njukasla na strani, dok će ugostitiLiverpul i vest Hem, što je nimalo lak raspored. Everton nakon gostovanja u Lesteru gostuju još u Brajtonu i Vulverhemtonu, a dočekaće Mančester Siti i Bornmut, još gore nego kod Lisica. U vanrednom kolu Lester je uzeo važan bod u Lidsu, koji može biti presudan, dok je Everton poražen na svom terenu od Njukasla, što mu je bio šesti uzastopni meč bez pobede, sa samo tri nerešena rezultata. U prvom delu sezone utakmica nije imala ovakav značaj, a niko nije ni mogao da veruje da će ovaj biti tako važan. Tada je Lester lako pobedio na Gudisonu, i bio je to deo sezone kada su lisice najbolje igrale. Biće tvrd meč sa malo golova, a za 0-2 gola u kladionici CircusBet kvota je 1.81.

Arsenal – Čelsi – 1 @ 1.70 u Mozzartbet

Za kraj kola je ostao meč koji je u Premijer ligi uvek derbi. Na Emirejts dolazi Čelsi i to u momentu kada su oba tima u minus fazi. Arsenal bi svakako prihvatio ovakvo stanje na tabeli pre početka sezone, ali posle svega što se dešavalo i prednosti koja je u jednom momentu izgledala nedostižno, u ustima je gorak ukus. Tobdžije su sve uprskale u aprilu, dva puta su ispustili dva gola prednosti na gostovanjima, protiv LIverpula i Vest Hema, dok su protiv poslednjeplasiranog Sautemptona jedva osvojili bod kao domaćini. Ničemu dobrom nisu mogli da se nadaju posle toga kod Mančester Sitija u derbiju sezone i tako je i bilo. Mada i dalje drže čelo tabele sa dva boda više od aktuelnog šampiona, Tobdžije imaju dve utakmice više odigrane od Sitija i samo je pitanje momenta kada će se zameniti na vrhu. Moglo bi to da se dogodi i posle ovog kola ako Arsenal ne pobedi Plavce, ali je Čelsi u tako lošoj formi da to ne bi smelo da se ostvari. Verujemo da će Arteta stegnuti ekipu, ima vremena za to, i da će slaviti u grdskom derbiju. Čelsi je vezao pet poraza, uključujući i Ligu šampiona, a u prvenstvu nisu slavili od 11. marta i trijumfa u Lesteru. Za jedinicu se u kaldionici Mozzartbet dobija kvota 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.