Derbi dana: Roma – Inter: Pred evropska polufinala rešavanje domaćih pitanja!

U subotu nas širom Evrope očekuje nekoliko spektakularnih mečeva, a po našem mišljenju se derbi dana igra na Olimpiku gde će snage odmeriti Roma i Inter.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 18 časova.

Roma: Mogu li Rimljani do Lige šampiona?

Roma je prošle sezone došla do svog prvog trofeja u Evropi, pošto je tim iz prestonice Italije stigao do naslova prvaka u Ligi konferencije, i to u premijernom izdanju ovog takmičenja.
Sve to je Rimljanima donelo plasman u Ligu Evrope, pa slobodno možemo konstatovati da je prošla sezona bila uspešna.
Primarni cilj ovog puta je svakako plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, što neće biti biti nimalo lak zadatak pošto se izabranici Žozea Murinja trenutno nalaze na sedmom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Inter, koji im između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu.
U prošlom kolu je Vučica nažalost samo remizirala na gostovanju kod Monce, a taj duel je završen rezultatom 1:1, što je drugi uzastopni remi posle onog na Olimpiku kada su Roma i Milan odigrali 1:1, iako je sve do 93. minuta meča na semaforu stojalo 0:0. Prvo je Ejbraham doneo prednost domaćinu, a onda je Salemakers izjednačio u sedmom minutu sudijske nadoknade.
Pored Serije A, Rimljani se ove sezone kao što smo već napomenuli takmiče i u Ligi Evrope, i to sa dosta uspeha.
Naime, nakon promenljivih partija u grupnoj fazi, gde je rimska ekipa na kraju nekako došla do drugog mesta na tabeli, izabranici Žozea Murinja su prvo eliminisali ove sezone odlični Salcburg u šesnastini finala, potom španski Real Sosijedad u osmini finala i najzad ponovo Fejnord, ovog puta u četvrtfinalu, što je između ostalog bila i repriza prošlogodišnjeg finala Lige konferencija, pa je italijanski predstavnik zakazao sebi dvomeč protiv Leverkuzena, i ukoliko budu bolji od popularnih Farmaceuta, Rimljani će doći do drugog uzastopnog finala u evropskim takmičenjima, i velike šanse da dođu do direktnog plasmana u Ligu šampiona, pošto je poznato da pobednik Liga Evrope stiče pravo igranja u elitnom takmičenju.
Utisak je čak da je možda u ovom trenutku i realnije da Vučica do elitnog takmičenja dođe preko Liga Evrope, a sve to zbog zaista sjajnih partija u poslednje vreme u Evropi, ali i zbog činjenice da Murinjo retko gubi u dvomečima, što je portugalski stručnjak najbolje pokazao prošle sezone u Ligi konferencija, ali i mnogo puta do sada.
Za kraj, portugalski stručnjak za ovaj duel u Rimu protiv sve boljeg Intera neće moći da računa na El Šaravija, Kumbulu i Čelika.

Inter: Neroazuri se probudili u najboljem mogućem trenutku!

Iako je Inter do poslednjeg kola prošle sezone vodio veliku bitku za Skudeto, na kraju su se radovali navijači Milana, koji je došao do prvog Skudeta posle čak jedanaest godina posta.
Ipak, izboren je plasman u Ligu šampiona, što je bio primarni cilj prošle sezone, ali svakako da je i ove, iako na prvi pogled deluje da će Inter imati dosta problema da dođe do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Naime, iako se u ovom trenutku Neroazuri nalaze na četvtom mestu na tabeli koje i jeste poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona, treba istaći da Interu za vratom dišu Atalanta, Milan i Roma pošto svi timovi imaju samo dva meča manje, a na sve to milanski gigant u ovom kolu putuje na teško gostovanje kod Rome.
Nakon jedne poprilično loše serije rezultata, izabranici Simonea Inazgija su u poslednje vreme značajno podigli svoju formu, pošto je ova ekipa na tri poslednja susreta ostvarila isto toliko trijumfa, a poslednji u nizu desio se na gostovanju kod Verone kada je bilo 0:6, čime dolazimo do brojke od dvanaest postignutih golova na tri poslednaj susreta.
Treba podsetiti da Inter ove sezone blista u Ligi šampiona, a pre svega, treba reći da su Neroazuri u verovatno i najtežoj grupi uspeli da dođu do drugog mesta, ostavivši iza sebe Barselonu, koja je na kraju zauzela treću poziciju i morali su se Katalonci zadovoljiti sa nastavkom takmičenja u Ligi Evrope, gde je Ćavijeva četa ekspresno eliminisana od Mančester Junajteda.
Sa druge strane, Inter je imao oba puta dosta sreće pri žrebu, pošto je italijanski predstavnik za protivnika u osmini finala prvo dobio Porto, koji je eliminisan nakon trijumfa na Meaci kada je bilo 1:0, i remija na Dragau (0:0), a onda i u četvrtfinalu kada je žreb Interu dodelio Benfiku koja ruku na srce igra na veoma visokom nivou ove sezone.
Prvi duel u Lisabonu završen je pobedom izabranika Simonea Inzagija od 0:2, a revanš u Milanu nam je doneo jedan fantastičan susret na kom smo videli čak šest pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:3, što je naravno bilo dovoljno Interu za plasman u polufinale, gde će ova ekipa odmeriti snage protiv gradskog rivala Milana, pa nema nikakve sumnje da nas očekuje pravi spektakl.
Za kraj, Simone Inzagi za ovaj veoma važan meč kod Rome neće moći da računa na Škrinjara, Gosensa, D'Ambrozija i Dalbera.

Naš predlog

Još jedan veoma težak meč za prognoziranje, a iako je ulog ogroman mišljenja smo da nas očekuje jedan izuzetno efikasan duel pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.30.

Isto tako, sva je prilika da će na Olimpiku i jedni i drugi uspeti da postignu makar po jedan pogodak, pa je topla preporuka igra GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.98.

Za kraj, mišljenja smo da izabranici Žozea Murinja neće doživeti poraz na ovom duelu protiv ljutog rivala iz Milana, pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X uz kvotu 1.56 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.