Derbi dana: River Plejt – Boka Juniors: Dovoljno je samo reći Superklasiko!

U nedelju nas očekuje baš dosta veoma interesantnih mečeva, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra na Monumentalu gde će snage u Superklasiku odmeriti River Plejt i Boka Juniors.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 22:30h.

River Plejt: Demikelis je nastavio tamo gde je stao Galjardo!

River Plejt je prošlu sezonu završio na trećem mestu na tabeli, a bio je to i oproštaj legendarnog Marsela Galjarda od klupe popularnih Milionera.
Ono što će ostati upamćeno je podatak da je River Plejt direktno pomogao svom najljućem rivalu, ekipi Boke Juniors da dođe do naslova prvaka u Argentini, pošto su u poslednjem kolu u meču koji im nije apsolutno ništa predstavljao slavili na gostovanju kod Rasinga rezultatom 1:2, i tako sprečili tim iz Aveljanede da dođe do naslova prvaka, pošto je Boka u poslednjem kolu samo remizirala na svom terenu protiv Independijentea.
Kao što smo već napomenuli, na kraju sezone se Galjardo oprostio od navijača, a njega je pomalo i neočekivano na klupi nasledio Martin Demikelis, i kako vreme prolazi utisak je da je to bio fenomenalan potez Milionera.
Naime, u ovom trenutku se River Plejt nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak šest bodova viška u odnosu na drugoplasirani San Lorenco, a veoma dobro je poznato koliko ovakva bodovna razlika u Argentini može da bude bitna, jer se zaista retko dešava da se timovi smenjuju na tabeli i da prisustvujemo nekim velikim preokretima.
U prošlom kolu je tim sa Monumentala odigrao jedan ne toliko dobar meč na gostovanju kod Tukumana, koji je završen rezultatom 1:1, a bio je to prvi remi Milionera u ovogodišnjem izdanju argentinskog šampionata. Generalno, do sada je lider na tabeli na četrnaest odigranih susreta ostvario čak jedanaest trijumfa, dva poraza i taj jedan pomenuti nerešeni ishod u prošlom kolu, na vrućem terenu kod San Lorenca.
Na domaćem terenu su izabranici Martina Demikelisa odigrali šest mečeva i ostvarili pet trijumfa, uz jedan poraz i to u petom kolu kada je Arsenal Sarandi neočekivano slavio sa 1:2.
Inače, ako se malo osvrnemo na međusobne mečeve protiv Boke Juniors, doći ćemo do zaključka da je na pet poslednjih susreta između dva najveća rivala u Argentini, tim sa Bombonjere ostvario čak četiri trijumfa, dok su popularni Milioneri slavili samo jednom.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj Superklasiko, Martin Demikelis neće moći da računa na Kranevitera, Lopeza, Martizena i Zukulinija.

Boka Juniors: Katastrofalne partije aktuelnog šampiona Argentine!

Kao što smo već napomenuli, tim sa Bombonjere je prošle sezone došao do nove titule prvaka, i to nakon ozbiljne drame u poslednjem kolu.
Boka Juniors je imala sve u svojim rukama i za naslov prvaka bio joj je potreban trijumf na domaćem terenu protiv Independijentea. Ipak, domaća ekipa je samo remizirala (2:2), i u jednom trenutku je delovalo da šampionski pehar i drugi put zaredom neće stići na ovo prelepo zdanje.
Naime, na Bombonjeri je bilo nerešeno kada je fudbaler Rasinga Galvan u devedestom minutu susreta propustio da realizuje jedanaesterac i donese timu iz Aveljanede pobedu u duelu protiv River Plejta, ali i titulu šampiona Argentine. Do kraja tog susreta, Milioneri su uspeli u poslednjim trenucima susreta da dođu čak i do trijumfa, pa je veliko slavlje u Buenos Ajresu moglo da počne.
Treba podsetiti da je prošlu sezonu Boka započela na jedan katastrofalan način, ali je na kraju uspela da se vrati i dođe do naslova prvaka.
I ovog puta tim sa Bombonjere ima problema na startu šampionata, ali oni su ovog puta daleko ozbiljniji nego što je to bio slučaj u prošlom prvenstvu.
Naime, u ovom trenutku se Dario Benedeto i drugari nalaze na katastrofalnom trinaestom mestu na tabeli uz čak šesnaest bodova manja u odnosu na svog naljućeg rivala koji se nalazi na prvoj poziciji, pa već sada slobodno možemo konstatovati da nema ništa od odbrane naslova prvaka.
Nakon nekoliko zaista katastrofalnih mečeva, Boka je u prošlom kolu slavila na svom terenu protiv Rasinga, a taj duel na Bombonjeri je završen rezultatom 3:1.
Bila je to tek peta pobeda za aktuelnog šampiona Argentine ove sezone, a pored toga je trenutno trinaestoplasirani tim na tabeli tri puta remizirao uz čak šest poraza, što je zaista previše.
Na gostovanjima su izabranici Horhea Almirona do sada odigrali šest mečeva i nisu se proslavili pošto su u tom periodu ostvarili dva trijumfa, jedan remi i čak tri poraza.
Godinama unazad je Boka važila za najbolju domaću ekipu, međutim i to se promenilo u ovogodišnjem izdanju Lige Profesional, pošto je do sada ovaj tim odigrao osam mečeva na svom stadionu i ostvario tri trijumfa, dva remija ali i tri poraza, što je svakako previše, pošto je primera radi tim sa Bombonjere prošle sezone na kraju prvenstva imao samo dva poraza na svom stadionu.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj Superklasiko u kom posle dosta vremena Boka Juniors nije favorit, Almiron neće moći da računa na Benedeta, Fabru, Langonija, Ramireza, Roha i Valdeza.

Naš predlog

Retko kada se desi da prisustvujemo goleadi u Superklasiku, pa ni ovog puta ne treba očekivati previše pogodaka na Monumentalu zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.

Zbog fantastičnih partija Rivera na startu prvenstva, ali i katastrofalnih Boke Juniors, deluje da je domaćin apsolutni favorit na ovom susretu pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.67.

Za kraj, možda i idealna igra za ovaj Superklasiko je kombinacija igara 1X&0-3 uz kvotu 1.61 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.