Tiket dana Evroliga (sreda, 10.05.2023)

Čekaju se još dva putnika na završni turnir Evrolige za sezonu 2022/23 koji se igra u litvanskom Kaunasu. Njihova imena saznaćemo nakon majstorica u Monte Karlu i Madridu. Rezultat u seriji između Reala i Partizana, kao i Monaka i Makabija, je 2:2 a prednost domaćeg parketa u majstoricama imaju Španci i košarkaši iz Kneževine. Kvote i granice važile su u moentu sastavljanja tiketa.

Monako – Makabi – 1,UP + (granica 162,5) @ 3.15 u CircusBet

Ponos Izraela je uradio šta je želeo na prva dva meča u Monte Karlu i odmah u prvom napravio brejk. Međutim, to nisu uspeli da kapitalizuju u Tel Avivu i dbiju obe utakmice čime bi izborili plasman na Fajnal for. Monako je vratio brejk u trećem meču i stekao šansu da pobedom u majstorici izbori svoj prvi Fajnal-for u istoriji. Oni su i prošle sezone bili blizu dolaska u Beograd na Završni turnir, ali su poraženi u petom meču u Pireju od Olimpijakosa. I tada su sa Grcima razmenili po brejk, ali su Pirejci imali prednost domaćeg parketa u majstorici. Kod Izraelaca sve se svodi na učinak dvojca Vejd Boldvin – Lorenco Braun. Dvojica spoljnih igrača su među najboljima u Evroligi, ali im podršku daju i dobri šuteri Martin i Kolson, kao i snažni centri Džoš Nibo, Roman Sorkin i oporavljeni Aleks Pojtres. U timu iz Kneževine su trojica vrhunskih strelaca, Majk Džejms, Džordan Lojd i Eli Okobo, ali imaju i ”fizikalije” pod košem u liku Donte Hola i Moteijunasa. Na klupi Monaka je Saša Obradović koji je imao mnogo problema sa mušičavim Džejmsom ove sezone, koji je čak bio i suspendovan od kluba u jednom periodu, ali je ovo meč u kome čak i on mora biti ozbiljan. Oded Kataš je strateg Makabija i smatramo da je, kada se gledaju samo treneri, u prednosti srpski stručnjak. Mislimo da je Makabi prokockao svoju šansu u trećem meču u paklu svoje dvorane i da Monako neće dozvoliti poraz u odlučujućem meču. Uz jedinicu smatramo i da će koševa niti više od granice, a ona je za ukupan broj na cifri 162,5. Za kombinaciju 1,UP+ kvota je 3.15 u kladionici CircusBet.

Real Madrid – Partizan – PP2 @ 2.42 u CircusBet

Veliku šansu imao je Partizan da eliminiše Real i da posle 13 godina ode na završni turnir Evrolige. Dobili su crno-beli dva meča u dva dana u Madridu, što ne verujemo da bi nekom uspelo, jer do sada i nije. Međutim, drugi trijumf ostao je u senci velike tuče koja je izbila nakon neportskog potera Serhija Ljulja, pa je Evroliga kaznila dvojicu Realovih i dvojicu Partizanovih igrača. real je nekako uspeo da nadomesti izostanak Jabulesea i Deka, dok Valjak nije uspeo da ”upali” bez Pantera i Lesora. To je bilo za prvu utakmicu u Beogradu, dok su se za drugu u timove vratili Dek i Lesor, ali je pobeda opet pripala Madriđanima. Sada će Partizan biti skoro kompletan, izostaće samo Aleksa Avramović koji se povredio u trećem meču, dok će Real igrati bez dvojice igrača na poziciji ”četiri”. Suspendovanog Geršona Jabuselea i teže povređenog, u četvrtom meču, Gabrijela Deka. Znajući da je na klupi crno-belih Željko Obradović koji u karijeri ima sijaset ovakvih mečeva, ne bismo otpisivali Partizan i pored dva poraza u Areni. Faktor Kevin panter može biti izuzetno važan, a videlo se da i Zek Ledej obožava ovakve mečeve. Problem je samo kako zaustaviti gorostasnog Valtera Tavaresa koji u ovoj seriji igra svoju najbolju košarku i ubedljivo je najbolji pojedinac Reala i pored činjenice da je propustio drugi meč zbog povrede. Uđe li centar Madriđana u problem sa penalima, eto prilike da se ”kralju” odapne još jeda strela u srce poput one Panterove u prvom meču. Šanse Reala su veće, svakako, ali ni Partizan ne ide turistički. Osim četvrtog meča Partizan je u prva tri odigrao odlično u prvih 20 minuta i dobijao taj deo igre. Verujemo da će i sada ući skoncentrisano i ”otvoriti” rivala koševima sa distance. Zato je naš predlog gost pobeđuje u prvom poluvremenu. Za PP2 kvota je 2.42 u kladionici CircusBet.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici CircusBet iznosi 7.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.