Meč dana: Union Berlin – Frajburg: Ko hvata poslednje mesto u vozu za Ligu šampiona?

U subotu je zaista odlična ponuda za klađenje, širom Evrope se igra nekoliko izuzetno zanimljivih susreta, a jedan od najzanimljivijih je na programu u Berlinu gde će Union ugostiti Frajburg.
Početak susreta između dva tima koja se bore za plasman u Ligu šampiona je zakazan za 15 časova i 30 minuta.

Union Berlin: Sjajne partije na domaćem terenu!

Tim iz Berlina je igrao sjajno prošle sezone u kojoj je ova ekipa na kraju došla do petog mesta na tabeli što je Unionu donelo plasman u Ligu Evrope, a vrlo malo je falilo da se ova ekipa domogne plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje pošto je na kraju četvrtoplasirani Lajpcig imao samo bod viša, a do tog boda su popularni Bikovi došli u poslednjim trenucima poslednjeg kola.
Posebno dobro je Union izgledao u finišu šampionata, kada je ovaj tim vezao nekoliko fantastičnih mečeva, a nažalost, mnogo je izabranike Ursa Fišera koštao remi na domaćem terenu protiv Grojter Firta, koji je prošle sezone ubedljivo najmanje pokazao od svih timova o čemu najbolje svedoči i poslednje mesto na tabeli i selidba u Cvajtu.
Bilo kako bilo, Union Berlin se u prvom delu sezone fokusirao na Ligu Evrope, gde je ovaj tim došao do plasmana u nokaut fazu i to sa drugog mesta u grupi, uz bod manjka u odnosu na belgijski Rojal Union.
Zanimljivo je da je nemački predstavnik započeo takmičenje sa dva vezana poraza, ali je nakon toga četa trenera Fišera ostvarila četiri vezana trijumfa, a sva četiri puta je bilo 1:0.
U šesnaestini finala je Union Berlin odmerio snage sa Ajaksom i uspeo da eliminiše nekadašnjeg polufinalistu Lige šampiona, ali je ipak nemački predstavnik zaustavljen u osmini finala, i to od Rojal Uniona, ukupnim rezultatom 6:3.
I ove sezone tim iz glavnog grada Nemačke igra sjajno u Bundesligi, o čemu najbolje svedoči i trenutna pozicija, pošto se ova ekipa nalazi na četvrtom mestu na tabeli i vrlo lako se može desiti da Union naredne sezone gledamo u Ligi šampiona.
Ruku na srce, isti broj bodova ima i petoplasirani Frajburg, koji im između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu, pa će to biti lepa prilika da izabranici Ursa Fišera pobegnu direktnom konkurentu na tri boda razlike.
U prošlom kolu je četvrtoplasirani tim na tabeli doživeo poraz na gostovanju kod Augsburga, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Ni pre toga se tim iz prestonice nije proslavio pošto je na svom stadionu samo remizirao protiv Bajer Leverkuzena, kada mimo svih očekivanja nije bilo pogodaka.
Pomenimo još i da Union Berlin igra fenomenalno na svom stadionu ove sezone, o čemu najbolje svedoči podatak da je ovaj tim do sada ostvario devet trijumfa i šest remija, bez poraza.
Za kraj, Urs Fišer za verovatno i meč sezone nema kadrovskih problema i moći će da računa na sve raspoložive fudbalere.

Frajburg: Bolan poraz u prošlom kolu od Lajpciga!

Prošla sezona je bila i te kako uspešna za Frajburg koji je na kraju završio na šestom mestu na tabeli, ali ostaće žal zbog poraza u finalu Kupa od Lajpciga.
Na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Frajbrug i Lajpcig odigrali su nerešeno 1:1, ali je posle produžetaka i izvođenja penala na kraju slavio Lajpcig sa 4:2. Imali su igrači Frajburga praktično sve u svojim rukama, vodili su od 19. minuta golom Maksimilijana Egštajna, na sve to i igrača više, pošto je u 57. minutu isključen Marsel Helstenberg.
Međutim, Red Bul je sve to uspeo da neutrališe i preko Kristijana Nkunkua u 76. minutu izbori 1:1 i produžetke, i na kraju i dođe do trofeja.
Ako se vratimo na prošlu sezonu Bundeslige, videćemo da je za plasman Frajburga u Ligu šampiona ovom timu bio potreban jedan trijumf i jedan remi u poslednja dva kola, ali je nažalost ovaj klub oba meča izgubio i morao da se zadovolji sa plasmanom u Ligu Evrope, gde je nemački predstavnik bez većih problema uspeo da dođe do prvog mesta u grupi i direktnog plasmana u osminu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Ipak, nemački predstavnik je odmah na prvoj prepreci eliminisan iz daljeg toka Liga Evrope, i to nakon duplog poraza od Juventusa.
Nakon svega toga se Frajburg okrenuo Bundesligi, a sve u nameri da ova ekipa dođe do plasmana u Ligu šampiona, što u ovom trenutku nije nimalo nerealno.
Naime, trenutno se izabranici Kristijana Štrajha nalaze na petom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Union Berlin kod koga između ostalog i gostuju u ovom kolu.
U prošlom kolu je ovogodišnji predstavnik Nemačke u Ligi Evrope poražen na svom terenu od Lajpciga, a ostaće velika žal za tim neuspehom, pošto bi da je kojim slučajem došao do trijumfa na tom susretu protiv Bikova, Frajburg pretekao ne samo četvrtoplasiran Union Berlin, već i Lajpcig, i praktično došao na pragu Lige šampiona.
Jedini pogodak delo je Kampla, sredinom drugog dela igre, a treba biti realan pa priznati da su gosti od prvog do poslednjeg minuta bili bolja ekipa na terenu.
Pre toga je četa trenera Štrajha vezala čak tri trijumfa u prvenstvu, a posebno treba izdvojiti pobedu na domaćem terenu protiv Šalkea, kada je bilo 4:0.
Za kraj, za razliku od svog kolege iz Uniona, Kristijan Štrajh ima kadrovskih problema pošto neće moći da računa na Veishapta, Doana i Kjerea, dok je Linhart pod znakom pitanja.

Naš predlog

Čitavim tokom šampionata Union Berlin pruža zaista sjajne partije na svom terenu, o čemu govori i podatak da je ova ekipa do sada bez poraza na svom stadionu i po našem mišljenju to se neće desiti ni ovog puta. Pre svega, savetujemo vam da probate sa duplom šansom 1X uz kvotu 1.32 u Meridianu.

U mečevima koje tim iz Berlina igra na svom stadionu obično nema previše pogodaka, a ako uzmemo u obzir da je ovog puta ulog ogroman, sjajna prognoza za ovaj susret je igra 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.56.

Za kraj, savetujemo da kombinujete sa duplom šansom na domaćina, ali i sa igrom na mali broj pogodaka, pa je možda i idealna prognoza kada je ovaj susret u Berlinu u pitanju kombinacija igara 1X&0-2 uz sjajnu kvotu 2.01.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.