Derbi dana: Espanjol – Barselona: Hoće li biti gradskog derbija sledeće sezone?

U nedelju nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a derbi dana se igra u Kataloniji gde će snage odmeriti gradski rivali – Espanjol i Barselona.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h.

Espanjol: Kataloncima preti selidba u niži rang!

Poznato je da se Espanjol prošle sezone ekspresno vratio u najkvalitetniji rang španskog fudbala, gde je tim iz Barselone na kraju završio na četrnaestom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na timove koji su na kraju ispali u niži rang.
Svakako da će i ovog puta primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih, međutim, sve to će biti pakleno težak zadatak pošto se u ovom trenutku Katalonci nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni.
Do sada je ova ekipa odigrala 33 meča u La Ligi i ostvarila samo sedam trijumfa, deset remiija i čak šesnaest poraza, što je zaista previše.
U prošlom kolu su izabranici Luisa Garsije poraženi na gostovanju kod Sevilje, a taj duel je završen rezultatom 3:2.
Povela je Sevilja golom Brajana Hila u 22. minutu, ali gosti su ubrzo izjednačili, i to sedam minuta kasnije pošto je autogol postigao Karim Rekik. U samom finišu prvog dela, u 43. minutu, gosti su ponovo stigli do prednosti. Puedo je predivnim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio levi gornji ugao za 1:2. U 69. minutu, Sevilja je stigla do novog izjednačenja, a ovog puta strelac iz penala bio je Luis Okampos. Konačno u 88. minutu, potpuni preokret. Na asistenciju Markosa Akunje, Pape Gej je bio precizan i tako doneo pobedu ekipi sa Sančez Pichuana, a Espanjol poslao na pretposlednje mesto na tabeli.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je Espanjol odigrao šesnaest mečeva na svom stadionu i ostvario četiri trijumfa, pet remija i sedam poraza.
Ono što posebno treba naglasiti je da ovoj ekipi u poslednje vreme leži Barselona, pošto su dva poslednja međusobna susreta završena bez pobednika. Prvo je prošle sezone sredinom februara bilo 2:2, a potom i ove sezone na Nou Kampu meč je završen nerešeno, rezultatom 1:1, i sigurno je da zbog svega toga fudbaleri Espanjola u lepom raspoloženju dočekuju meč sa gradskim rivalom.
Za kraj, trener devetnaestoplasirane ekipe na tabeli Luis Garsija za ovaj vrlo verovatno i meč sezone neće moći da računa na Gorija i Grageru.

Barselona: Pobeda u gradskom derbiju možda donese i titulu!

I pored katastrofalnih finansijskih problema, Barselona je tokom leta sklopila izuzetno moćan tim, a svakako je prednjačio dolazak Roberta Levandovskog iz Bajerna.
Klub je imao ogromne ambicije na sva tri fronta, međutim, veoma brzo su Katalonci uspeli da razočaraju svoje navijače, pošto je španski predstavnik eliminisan već u grupnoj fazi Lige šampiona, i to pošto je Barsa završila na trećem mestu na tabeli iza drugoplasiranog Intera.
Morao je tim koji sa klupe predvodi legendarni Ćavi da se zadovolji nastavkom takmičenja u Ligi Evrope, međutim, i tu je Barselona ekspresno eliminisana, i to u šesnaestini finala od Mančester Junajteda.
Nakon toga se nekadašnji šampion Evrope okrenuo domaćim takmičenjima, ali treba reći da je već u tom trenutku Barsa imala veliku bodovnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale.
U ovom trenutku se Katalonci nalaze na prvom mestu na tabeli uz jedanaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Real Madrid, koji ima i meč više, pa se već u ovom kolu može dogoditi da tim sa Nou Kampa i zvanično dođe do titule šampiona Španije, što svakako i jeste bio primarni cilj za ovu sezonu, pogotovu što su do poslednje titule fudbaleri ove ekipe stigli još 2019. godine.
U prošlom kolu je Barsa uz dosta muke slavila na svom terenu protiv nimalo naivne Osasune, a taj susret je završen rezultatom 1:0.
Na pet poslednjih mečeva lider na tabeli je ostvario tri trijumfa, jedan poraz i jedan remi, a generalno, do sada su izabranici Ćavija na 33 meča ostvarili 26 trijumfa, četiri remija i samo tri poraza.
Inače, Barselona je u polufinalu Kupa Kralja doživela bolnu eliminaciju od Real Madrida, pošto je revanš susret u Kataloniji završen pobedom Madriđana od čak 0:4, koji su kasnije preko Osasune i došli do trofeja.
Što se tiče partija na gostovanjima, do sada je budući šampion Španije odigrao šesnaest mečeva na strani i ostvario dvanaest trijumfa, jedan remi i tri poraza.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj gradski derbi sa Espanjolom, Ćavi zaista nema previše problema, jedino španski stručnjak neće moći da računa na Alarkona, koji svakako sve i da je zdrav ne bi bio u startnoj postavi.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, domaćinu su daleko potrebniji bodovi na ovom susretu i mišljenja smo zaista da Espanjol ne sme da doživi poraz od svog gradskog rivala ukoliko želi i naredne sezone da igra u društvu najboljih, pa vam toplo preporučujemo duplu šansu 1X uz kvotu 2.25 u Meridianu.

Naravno, ne treba ovde očekivati meč sa previše pogodaka, pa je topla preporuka igra 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.01.

Za kraj, za one najhrabrije, savetujemo vam da probate sa čistom jedinicom na Espanjol, za šta je Meridianbet pripremio neverovatnu kvotu 5.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.