Tip dana: Inter – Milan: Neroazuri uhvatili Milan na spavanju, mogu li Rosoneri da uzvrate na isti način?

U utorak je poprilično slaba ponuda za klađenje, a u centru pažnje će svakako biti revanš meč polufinala ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona u kom će Inter ugostiti Milan.
Prvi susret između dva gradska rivala je završen rezultatom 0:2, pa slobodno možemo konstatovati da su Neroazuri već jednom nogom u finalu, ali sačekajmo ipak večerašnji revanš.
Početak susreta na stadionu Đuzepe Meaca je zakazan za 21h.

Inter: Fantastične partije u poslednje vreme!

Nakon titule koju je Inter osvojio pre dve godine, očekivali smo u proteklom periodu dosta više od ovog kluba u evropskim takmičenja. Ne treba zaboraviti da je te godine kada su Neroazuri stigli do Skudeta, ova ekipa igrala i finale Liga Evrope, u kom je italijanski predstavik poražen od Sevilje u jednom zaista fantastičnom meču.
Prošla sezona bi se vrlo lako zaboravila da nije bilo trofeja u Kupu, a ni ovogodišnje izdanje italijanske Serije A nije započeto onako kako su svi navijači Intera priželjkivali i već u ranoj fazi prvenstva je bilo jasno da od novog Skudeta neće biti ništa.
Ipak, primarni cilj je plasman u Ligu šampiona, a kako sada stvari stoje milanski gigant će uprkos krizi koja je trajala sve do pre nekoliko sedmica, doći do plasmana u elitno takmičenje.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Simonea Inzagija koji je početkom ove godine bio na meti oštrih kritika italijanske javnosti, nalaze na trećem mestu na tabeli uz čak pet bodova viška u odnosu na petoplasirani Milan, pa je zaista teško očekivati da Inter prokocka pet bodova prednosti na samo tri kola pre kraja šampionata.
Na poslednjih pet mečeva tim iz Milana je ostvario isto toliko trijumfa, a poslednji se desio u prošlom kolu kada je milanski gigant slavio na svom terenu protiv Sasuola, pošto je taj duel na Đuzepe Meaci završen rezultatom 4:2.
Naravno, ne treba zaboraviti ni da je Inter igrao izuzetno dobro u ovogodišnjem izdanju italijanskog Kupa, pa uskoro ovaj klub očekuje finalni meč protiv Fiorentine, u kom su izabranici Simonea Inzagija favoriti.
Za svaku pohvalu su predstave milanskog giganta i u Ligi šampiona, pošto su Neroazuri u najtežoj grupi elitnog takmičenja stigli do plasmana u nokaut fazu, ostavivši iza sebe Barselonu koja je nedavno i definitivno došla do titule u španskom prvenstvu.
Nije se italijanski predstavnik zaustavio tu, već u je osmini finala bio i bolji od Porta. Prvi meč u Milanu je završen pobedom Intera od 1:0, u revanšu na Dragau nije bilo golova, iako su popularni Zmajevi propustili nekoliko stopostotnih prilika za postizanje pogotka, pogotovu u finišu susreta.
Dosta sreće su Neroazuri imali ponovo pri žrebu pošto su za protivnika dobili još jednog portugalskog predstavnika, Benfiku, koja je ruku na srce odigrala fantastično grupnu fazu, završivši na prvom mestu u grupi ispred timova kao što su PSŽ i Juventus.
Iako je taj meč četa Simonea Inzagija dočekala u veoma lošem raspoloženju zbog u to vreme katastrofalnih partija u Seriji A, Inter je bez većih problema slavio sa 0:2, a u revanšu na stadionu Đuzepe Meaca je bilo čak šest pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:3, a to je naravno bilo dovoljno za plasman u polufinale.
U polufinalu su Neroazuri odigrali možda i najbolju partiju u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona i bez većih problema savladali Milan na svom terenu, kada je bilo 2:0.
Za kraj, Simone Inzagi za ovaj revanš meč polufinala Lige šampiona, vrlo verovatno i meč sezone za Inter, neće moći da računa na Škrinjara i Dalbera, dok je Korea pod velikim znakom pitanja.

Milan: Mogu li Rosoneri do velikog preokreta?

Poznato je da je Milan čak sedam puta bio šampion Evrope, a jedino je Real Madrid do sada više puta dolazio do titule vladara Evrope, pa ako na taj način posmatramo stvari, nije slučajnost što je Milan došao do polufinala ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona.
Ipak, ako uzmemo u obzir da je iza Rosonera jedan poprilično sušan period kada su u pitanju evropska takmičenja, slobodno možemo konstatovati da je pre svega veliki uspeh i samo učešće u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Naravno, ne treba zaboraviti da su izabranici Stefana Piolija prošle sezone šokirali Italiju i mimo svih očekivanja stigli do Skudeta, što su navijači Milana i te kako umeli da proslave na ulicama grada mode.
Ipak, utisak je da su tokom prošlog leta izostala adekvatna pojačanja, što je verovatno i glavni razlog za slabe partije ovog tima, koji se u ovom trenutku nalazi na petom mestu na tabeli uz čak četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Lacio, što znači da Rosonerima polako ali sigurno izmiče Liga šampiona, pogotovu što je do kraja prvenstva ostalo još samo tri kola da se odigra.
U prošlom kolu je tim koji sa klupe predvodi Stefano Pioli doživeo težak poraz na gostovanju kod Kreomonezea, pošto je taj susret u Kremoni završen pobedom domaćeg tima od 2:0.
Zanimljivo je da je tim sa San Sira pre toga na svom terenu savladao upravo Lacio, i činilo se tada da će to biti možda i ključni trijumf kada je u pitanju plasman u Ligu šampiona, ali je odmah nakon toga usledilo novo veliko razočarenje.
Inače, kada smo već kod elitnog takmičenja, italijanski predstavnik je pre svega uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu, i to sa drugog mesta u grupi, iza Čelsija.
Jedine poraze u prvom delu elitnog takmičenja italijanski predstavnik je doživeo upravo od Plavaca, koji su briljirali u prvom delu ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona i pored šokantnog poraza u prvom meču od Dinamo Zagreba.
U osmini finala je Milan potpuno zasluženo izbacio engleski Totenhem. Prvi duel na San Siru je završen pobedom Rosonera od 1:0, dok je revanš u Londonu završen bez pogodaka.
U četvrtfinalu je usledio italijanski okršaj sa Napolijem, koji igra na veoma visokom nivou ove sezone, o čemu najbolje u prilog govori i Skudeto do kog je ova ekipa došla.
Poput duela sa Pevcima, prvi meč na San Siru je završen minimalnom pobedom Rosonera, a u revanšu na stadionu “Diego Armando Maradona” je bilo 1:1, pa je Milan došao do plasmana u polufinale, što je svakako okarakterisano kao ogroman uspeh.
Nažalost, kao što smo već napomenuli u prvom polufinalnom susretu Milan je nastupio bez Leaa, što se i te kako odrazilo na igru Rosonera koji su na svom terenu doživeli poraz od gradskog rivala Intera, kada je bilo 0:2, a vrlo lako se moglo desiti da je ta pobeda izabranika Simonea Inzagija mogla da bude i daleko ubedljivija.
Bilo kako bilo, Stefano Pioli za ovaj revanš na Đuzepe Meaci neće moći da računa na Benasera i Ibrahimovića dok su Florenci, Krunić i Mesijas pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Milan nema šta da čeka i Rosoneri moraju da krenu ofanzivno od samog starta, što bi mogao da bude mač sa dve oštrice pa vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.87.

Iz potpuno istog razloga vam preporučujemo da se fokusirate i na igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.10.

Za kraj, Rosoneri će učiniti sve da pobede u revanšu, međutim, ne treba zaboriti da je Inter zaista odličan u poslednje vreme, i mišljenja smo da Neroazuri neće doživeti poraz ni u novom duelu protiv svog gradskog rivala, pa savetujemo da probate sa duplom šansom na domaćina i dosta pogodaka, pa deluje da je idealno da probate sa igrom 1X&3+ uz fantastičnu kvotu 3.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.