Meč dana: Leverkuzen – Roma: Murinjo ima lek za nemačku medicinu!

U četvrtak nas očekuju četiri veoma zanimljiva meča, a naravno, tu mislimo na revanš polufinala u Ligi Evrope i Lige konferencija.
U okviru naše sve popularnije rubrike Meč dana smo ovog puta analizirali duel između Leverkuzena i Rome, a prvi susret između nemačkog i italijanskog predstavnika pre nedelju dana je završen pobedom Rimljana od 1:0.
Revanš susret je zakazan za 21h.

Leverkuzen: Kako protiv bunkera Rome?

Prošla sezona je svakako proglašena uspešnom za popularne Farmaceute, pošto je ovaj tim uspeo da dođe do svog primarnog cilja, a to je naravno plasman u Ligu šampiona.
Nekadašnji finalista elitnog takmičenja je bez ikakve sumnje i ovog puta imao iste ciljeve, ali već negde na sredini prvenstva je bilo jasno da od toga neće biti ništa.
U ovom trenutku se Bajer nalazi na sedmom mestu na tabeli uz isti broj bodova šestoplasirani Volfsburg, koji trenutno ima bolju gol razliku.
U prošlom kolu su izabranici Ćabija Alonsa remizirali na gostovanju kod Štutgarta, a taj susret je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da su gosti bili bolja ekipa na terenu.
Sedmo mesto će takođe doneti plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije, ali samo pod uslovom da Lajpcig dođe do trofeja u nemačkom Kupu, a poznato je da će Bikovi uskoro odmeriti snage protiv Ajntrahta, i sigurno je da će fudbaleri Leverkuzena navijati za Red Bul na tom meču, koji je ruku na srce i favorit.
Kao što smo već napomenuli, nemački predstavnik je igrao u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, gde je na kraju u konkurenciji Porta, Atletiko Madrida i Klub Briža zauzeo treće mesto i morao se zadovoljiti nastavkom takmičenja u Ligi Evrope, gde Farmaceuti guraju dosta dobro o čemu svedoči i plasman u polufinale, gde će Leverkuzen odmeriti snage sa italijanskom Romom.
U šesnaestini finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja su izabranici Ćabi Alonsa u jednom spektakularnom dvomeču uspeli da eliminišu Monako, a zanimljivo je da su oba tima pobedili na strani sa po 2:3, i na kraju je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca nemački predstavnik prošao dalje. Usledio je dvomeč protiv mađarskog prvaka Ferencvaroša, i tu je Bajer bez većih problema prošao dalje, pošto je ovaj tim oba puta slavio sa po 2:0.
U četvrtfinalu je ova ekipa u dvomeču bila bolja od belgijskog Rojal Uniona i ukupnim rezultatom 5:2 došla u situaciju da se posle duže vremena bori za evropski trofej.
Iako je ćeta Ćabija Alonsa pružila jedan dosta dobar otpor na gostovanju kod Rome, Rimljani su ipak slavili sa 1:0, pa u revanšu Farmaceuti moraju da idu na sve ili ništa.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj možda i meč sezone za nemačkog predstavnika, Ćabi Alonso neće moći da računa na Šika, Luneva, Belarabija, Andriha i Kosonua.

Roma: Murinjo obožava da igra na 0:0!

Kao što smo to dosta puta napomenuli, prošla sezona će dosta dugo ostati u sećanjima svim navijačima Rome, pošto je njihova omiljena ekipa uspela da dođe do trofeja u premijernom izdanju Lige konferencija, nakon trijumfa nad Fejnordom, što je ujedno bio i prvi evropski trofej za Vučicu.
Poput Leverkuzena, primarni cilj za ovu sezonu je bio plasman u Ligu šampiona, i slobodno možemo konstatovati da od toga po svemu sudeći neće biti ništa, makar kroz italijansko prvenstvo.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Žozea Murinja nalaze na šestom mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Lacio, a poznato je da je četvrta pozicija ujedno i poslednja koja na kraju prvenstva donosi plasman u elitno takmičenje.
Kada je to bilo najmanje potrebno Rimljani su vezali čak pet meča bez trijumfa u prvenstvu, a u prošlom kolu je tim sa Olimpika samo remizirao na gostovanju kod Bolonje, kada nije bilo pogodaka.
Poslednji trijumf u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala Roma je ostvarila još sredinom aprila, kada je Udineze ispraćen kući sa tri gola u mreži.
Ipak, ne treba zaboraviti da se Vučica ove sezone dosta dobro pokazala u drugom po kvalitetu evropskog klupskog takmičenju, i da upravo preko Liga Evrope Rimljani mogu tražiti put do elitnog takmičenja.
Uz dosta muke je Roma na kraju uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu i to nakon trijumfa u poslednjem kolu nad ekipom Ludogoreca, pa je italijanski predstavnik tako završio na drugom mestu u grupi iza prvoplasiranog Betisa.
U nokaut fazi su izabranici Žozea Murinja prvo eliminisali ove sezone odlični Salcburg u šesnastini finala, potom španski Real Sosijedad u osmini finala i najzad ponovo Fejnord, ovog puta u četvrtfinalu, što je između ostalog bila i repriza prošlogodišnjeg finala Lige konferencija, pa je italijanski predstavnik zakazao sebi dvomeč protiv Leverkuzena.
I tu je Roma još jednom uspela da odbrani domaći teren i slavi minimalnim rezultatom, što je zaista lepa zaliha pred revanš u Leverkuzenu, pogotovu što Murinjo i te kako ume da odbrani rezultat.
Za kraj, portugalski stručnjak za ovaj revanš meč polufinala Liga Evrope neće moći da računa na El Šaravija, Kumbulu, Karsdorpa i Ljorentea, dok su pod znakom pitanja Dibala i Smoling, ali će medicinski tim učiniti sve da ova dve veoma bitna fudbalera Rome oporavi za ovaj susret sa nemačkim predstavnikom.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da će se Roma opredeliti za defanzivnu varijantu, pošto Vučica ima prednost od jednog gola razlike iz prvog meča, ali i bez toga, mišljenja smo da Leverkuzen neće uspeti da pobedi na ovom susretu, pa vam toplo preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.75.

Naravno, ne treba ovde očekivati previše pogodaka, jer se očekuje da Roma “parkira autobus” ispred svog gola, pa vam hrabro savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.71.

Za kraj, ne treba apsolutno nikoga da iznenadi ukoliko ovaj susret između nemačkog i italijanskog predstavnika bude završen bez pobednika, pa vam savetujemo da odigrate X uz kvotu 3.40 u Meridianu, ali i da hrabro probate sa tačnim rezultatom 0:0 uz fenomenalnu kvotu 9.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.