Tiket dana (ponedeljak, 22.05.2023)

Danas započinje poslednja ligaška sedmica, barem u nekim najjačim ligama Evrope, poput Engleske i Nemačke. Treba ostaviti i termine za baraže, kako za opstanak, tako i za plasman u viši rang. Predložene kvote važile su u momentu sastavljanja tiketa.

Empoli – Juventus – 2 @ 1.73 u Meridianbet

Stara dama idu u Empoli u najgorem mogućem trenutku. Ne samo da su u četvrtak izgubuli u Sevilji posle produžetaka, ostali bez finala Lige Evrope, ali i bez mogućnosti da preko tog takmičenja naredne sezone igraju Ligu šampiona. Trebalo je to da urade kroz Seriju A, sada su na drugom mestu, ali ih je kao grom pogodila informacija da će im ponovo biti oduzeti bodovi, ovog puta 12, čime bi ispali iz trke za elitno takmičenje, a doveli u pitanje čak i Ligu konferencija. Moraće Juventus da sakupi sve snage, da pobedi u Empoliju, a šta će se dogoditi na Sudu, na to ne mogu da utiču. Domaćin je prebrinuo bige oko opstanka i to je za njih jedino važno. Empoli je u prethodna tri kola osvojio sedam bodova i to je bila ključna serija za miran san ovog kluba. Juventus ima tri vezane prvenstvene pobede i verujemo da će stići i do četvrte. Za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.73.

Mepen – Drezden – 2,2+ @ 1.61 u Meridianbet

Velika gužva je na vrhu nemačke treće lige. Remijem sa Vehenom na svom terenu ekipa Elverzberga je obezbedila plasman u Cvajtu kolo pre kraja. Tako je ovaj tim za samo dve sezone preskočio dva ranga, s obzirom da je prošle sezone igrao u regionalnoj ligi. Još jedna ekipa će direktno u drugu ligu, a juriće se i treće mesto koje donosi igranje u baražu. Dinamo iz Drezdena je ozbiljan kandidat i za drugu poziciju, iako su trenutno ”žuto-crni” tek na šestom mestu. Pošto imaju meč manje od ostalih timova, oni bi pobedom u Mepenu stigli na treću poziciju i zaostajali za drugoplasiranim Frajburgom samo bod. Povoljna okolnost po njih je činjenica da je njihov rival ostao bez šansi za opstanak, nakon odigranog pretposlednjeg kola. Mepen ima 34 boda, sedam manje od Esena, prvog tima iznad crte, a makdsimalno mogu da osvoje šest poena u dve poslednje utakmice. Drezden u poslednjem kolu dočekuje Oldenburg, takođe tim koji je ispao, pa ovu šansu ne sme da propusti. Uz dvojku dodajemo i dva gola gostiju, a za 2,2+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.61.

Nordsjeland – Randers – 1 @ 1.57 u Meridianbet

Borba za titulu u Danskoj dostiže kulminaciju. Pred ovo kolo tri ekipe su još uvek bile u konkurenciji, s tim da je aktuelni šampiona FC Kopenhagen sakupio bod više od drugoplasiranig Nordsjelanda i tri više od Viborga na trećem mestu. Ipak, u poslednja dva kola Viborg igra i protiv Lalova iz prestonice, i protiv tima iz Faruma, pa bi i oni, uz maksimalan učinak, mogli do šampionskog naslova. U ovom momentu ne znamo ishode mečeva Viborg – Brondbi i Kopenhagen – Orhus, ali šta god da se dogodilo Nordsjeland mora da pobedi Rander i nastavi trku. Gosti su poslednji u plej-of grupi, nalaze se na pestom mestu i jednino bi mogli do kraja do pete pozicije, koja ne donosi plasman u Evropu. U prošlom kolu su lako poraženi na svom terenu od Viborga, pa sumnjamo da mogu nešto u Farumu. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent koji iznosi 1.57.

Norčeping – Elfsborg – GG3+ @ 2.06 u Meridianbet

Remi Malmea sa Hakenom u nedelju obradovao je sve timove iz švedske Super lige koji imaju šampionske aspiracije. Malme je započeo sezonu sa osam uzastopnih pobede i remi sa prošlogodišnjim prvakom bila je prva utakmica u kojoj nisu pobedili. Norčeping i Elfsborg su takođe odlično stratovali, domaćin je sakupio 17 bodova iz 8 utakmica, dok je gost osvojio dva više. Pritom se radi o vrlo efikasnim timovima, Elfsborg je dao 20 golova na 8 mečeva, a Norčeping 14. Trenutno su u sjajnoj formi, domaćin ima tri vezane pobede iza sebe, a gost čak šest. Možda je blagi favorit Elfsborg, ali su golovi zagarantovani. Naš predlog je GG3+ sa kvotom 2.06 u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu za poedeljak u kladionici Meridianbet iznosi 9.01.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.