Tip dana: Mec – Bastija: Domaćinu pobeda donosi povratak u Ligu 1, Bastija bez takmičarskog motiva!

U petak je nešto slabija ponuda za klađenje, međutim, ovaj dan nam donosi poslednje kolo francuske Lige 2, pa smo za vas ovog puta analizirali duel između Meca i Bastije.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Mec: Još samo jedan trijumf je potreban za povratak u Ligu 1!

Mec je prošle sezone potpuno zasluženo ispao u Ligu 2, pa je sigurno da je primarni cilj pre početka ovog šampionata bio ekspresni povratak u najkvalitetniji rang francuskog fudbala.
Iako možda nije sve od samog starta krenulo onako kako su to svi navijači ovog kluba očekivali, na kolo pre kraja se Mec nalazi na drugom mestu na tabeli i drži sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman u Ligu 1.
Naime, u prošlom kolu su izabranici legendarnog Lasla Bolonjija ostvarili trijumf na veoma teškom gostovanju kod Sošoa, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Na veliku radost svih navijača Meca, u tom trenutku drugoplasirana ekipa Bordoa je poražena na gostovanju kod Anjesija sa 1:0, što je tim sa Sent Simforijena i te kako znao da iskoristi.
Naravno, ne treba zaboraviti ni da Bordo u poslednjem kolu na svom terenu dočekuje Rodez kome gori pod nogama kada je u pitanju opstanak u Ligi 2, pa je sigurno da Žirondinci neće tako lako upisati trijumf, što dalje znači da je vrlo moguće da Mecu i ne bude potrebna pobeda u poslednjem kolu.
Na poslednjih pet mečeva u drugom po kvalitetu rangu francuskog fudbala, izabranici Lasla Bolonjija su ostvarili tri trijumfa, uz dva remija, a poslednji poraz u prvenstvu je drugoplasirani tim na tabeli doživeo još krajem oktobra, kada je ovaj tim poražen u gostima kod Avra (2:0), što je svakako podatak koji zaslužuje svaku pohvalu.
Na domaćem terenu je ekipa sa Sent Simforijena do sada odigrala osamnaest mečeva i ostvarila devet trijumfa, sedam remija i samo dva poraza.
Kada se sve sabere i oduzme stiče se utisak da bi četa Lasla Bolonjija odavno došla do direktnog plasmana u Ligu 1, da nije bilo katastrofalnih partija na startu šampionata, a ne treba zaboraviti da bi na kraju ovaj tim mogao doći i do prvog mesta, a sve pod uslovom da prvoplasirani Avr doživi poraz na svom terenu od Dižona u poslednjem kolu, za šta su ruku na srce jako male šanse.

Bastija: Solidna sezona za Plavce!

Popularni Plavci su prošle sezone igrali jako loše, pa je nekadašnji prvoligaš završio tek na sredini tabele, preciznije na dvanaestoj poziciji.
Poput Meca, primarni cilj Bastije je takođe bio plasman u najkvalitetniji rang francuskog fudbala, gde ovom timu ruku na srce i jeste mesto, međutim, od toga ove sezone nažalost neće biti ništa.
Naime, u ovom trenutku se klub za koji je u jednom periodu sa dosta uspeha nastupao Dragan Džajić nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz čak devet bodova viška u odnosu na trećeplasirani Bordo i drugoplasirani Mec, a za razliku od proteklih nekoliko godina, ovog puta četvrta pozicija ne donosi plasman u doigravanje, pošto će do plasmana u Ligu 1 doći samo dve najbolje ekipe na tabeli.
Do sada je Bastija odigrala 37 mečeva u drugom po kvalitetu rangu francuskog fudbala i ostvarila sedamnaest trijumfa, devet remija ali i jedanaest poraza.
Na poslednjih pet mečeva su Plavci ostvarili dva trijumfa, dva remija i jedan poraz i to na gostovanju kod Lavala, kada je bilo 2:1.
U prošlom kolu su izabranici Regisa Bruara remizirali na svom terenu protiv prvoplasiranog Avra, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Početkom drugog dela igre je domaćin preko Guidija došao do prednosti, ali je lider na tabeli i vrlo verovatno novi član Lige 1 došao do izjednačenja dva minuta pred istek regularnog toka.
Kada su u pitanju partije na gostovanjima, do sada su Plavci odigrali osamnaest mečeva i ostvarili šest trijumfa, pet remija i sedam poraza.
Treba napomenuti da je prošli meč na strani bio i verovatno najbolji na gostovanjima za Bastiju u ovoj sezoni, pošto je bez većih problema savladana ekipa Paua, i to sa više nego ubedljivih 2:6.
Poslednji međusobni meč protiv Meca je odigran sredinom septembra na Korzici kada su fudbaleri Bastije slavili sa minimalnim rezultatom.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, ukoliko Mec pobedi na ovom susretu sigurno će doći do plasmana u Ligu 1, bez obzira na ishod ostalih mečeva, a mišljenja smo da će se to i dogoditi pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.45.

Za očekivati je da domaćin od samog starta meča krene ofanzivno ka golu Bastije, pa je hrabra preporuka prelaz 1-1 uz kvotu 2.05 u Meridianu.

Za kraj, za očekivati je da domaćin postigne makar dva pogotka na ovom susretu pa je topla preporuka igra D2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.57.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.