Tiket dana (nedelja, 04.06.2023)

Utakmicama poslednjeg kola u Italiji i Španiji završavaju se sve ”viđenije” evropske lige. Završava se sezona i u ostalim takmičenjima, pošto će se igrati i neka finala kupova. Predložene kvote važile su na dan sastavljanja tiketa.

Rojal Union – Klub Briž – 1 @ 1.57 u Mozzartbet

Ukoliko Rojal Union pobedi Klub Briž u poslednjem kolu belgijske Župiler lige automatski će doći do primopredaje tirule. Odavno je jasno da pehar ne ostaje u Brižu, ali su zato ostale tri ekipe iz plej-ofa imale skoro podjednake šanse da završe na vrhu. Pored Rojal Uniona tu su još i Antverp i Genk. Ovi poslednji su bili ubedljivi u prvom delu sezone, a onda su prokockali veliku prednost, pa sada Genk zauzima tek treće mesto sa bodom manje do timova iz Brisela i Antverpena. S obzirom da Rojal Union i Antverp imaju isti broj bodova pred poslednje kolo, ako tako i ostane, onda titula ide u prestonicu zbog činjenice da je Rojal Union bio bolje plasiran nakon prvih 22 kola. Dakle, sve je u rukuma tima koji čeka na šampionsku krunu tačno 88 godina. Prošle sezone su ostali na drugom mestu i debitovali u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Sada će, i u slučaju pobede, ponovo u kvalifikacije. I drugoplasirani tim ide u iste kvalifikacije, ali će to odlučiti duel Antverpa i Genka. Klub Briž ostaje četvrti i samo može pomutiti slavlje domaćinu. Mislimo da neće i predlažemo jedinicu za koju se dobija koeficijent 1.57 u kaldionici Mozzartbet.

Orhus – Brondbi – 1 @ 1.90 u Mozzartbet

Orhus je blizu osvajanja trećeg mesta u plej-ofu danske Super lige, što će ih na kraju odvesti u Ligu Evrope. Zahvaljujući pobedi u Randersu prošle srede, ovaj tim je prestigao Viborg koji je izgubio od FC Kopenhagena i sada sami odlučuju o svojoj sudbini. Imaju isti broj bodova kao i Viborg, ali i za dva gola bolju gol diferenciju, pa bi Viborg morao da pobedi u Farumu protiv Nrdsjelanda sa dva gola većom razlikom nego što bi to Orhus uradio protiv Brondbija. Nije alako nikog pobediti sa tri i više razlike u ovoj ligi, mada je Brondbi to uradio protiv Nordsjelanda u prošlom kolu kada je slavio sa 5:1. I pored takvog trijumfa ova tim neće u Evropu i ostaće na 5. mestu. Očekujemo da Orhus pobedi i proslavi ulazak u drugo po jačini evropsko takmičenje. za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija kvota 1.90.

Valerenga – Bode/Glimt – 2 @ 1.80 u Mozzartbet

Mada je još daleko i polovina sezone u norveškoj Elitnoj seriji, ekipa Bode/Glimta je već svima dala do znanja da je zanima samo povratak titule, koju je prošle sezone osvojio Molde, nakon dve godine dominacije Bodea. U prvih devet utakmica Bode je pobedio osam puta i samo jednom remizirao. Već imaju osam bodova više od prvog pratioca, a to je u ovom momentu tim Brana iz Bergena, povratnika u prvu ligu. Mnogo više se očekivalo od Moldea, Rozenborga, Lilestrema i Valerenge. Ovi poslednji su na deset osvojenih bodova iz osam utakmica i nikako ne mogu biti zadovoljni trenutnim 9. mestom. Do sada je Valerenga igrala samo tri puta pred svojim navijačima, pobedili su samo jednom a dva meča su izgubili. Savladali su samo Ham Kam, dok su bodove odneli Lilestrem i Sarpsborg. Bode je favorit i verujemo da mođe do nove pobede za koju se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.80.

Jang Bojs – Lugano – 1 @ 1.63 u Mozzartbet

Finale švajcarskog kupa igra se, po pravilu, na neutralnom terenu, ali to on u ovom slučaju nije, pošto se igra na terenu Jang Bojsa, stadionu Vankdorf. To će biti velika prednost za ”mlade momke” iz Berna koji žele do duple krune, s obzirom da su vratili titulu u svoje vitrine. Posle četiri uzastopne titule, prošle sezone je Cirih bio najbolji, a ove neke prevelike neizvesnosti nije ni bilo. Lugano je rival Jang Bojsa u finalu, ovaj tim završio je sezonu na trećem mestu i nije se izborio za igranje u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u koje će, pored Jang Bojsa, ići i drugoplasirani Servet. U toku prvenstva ove dve ekipe su četiri puta odmerile snage, tri meča dobili su ”mladi momci” iz Berna, a jedan duel je okončan nerešenim rezultatom. Verujemo da će Jang Bojs do duple krune, pa vam predlažemo jedinicu. Za pobedu Jang Bojsa kvota u kladionici Mozzartbet iznosi 1.63.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici Mozzartbet iznosi 8.75.

2 Comments

  1. Valjadolid-Hetafe 1;2+
    Valerenga-Bodo/Glimt 3+
    Galatasaraj -Fenerbahče GG;3+
    Union St.Gilloise-Club Brugge GG;3+
    Genk-Antverp 1

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.