Najava i analiza: La Liga, 38. kolo: Ko će praviti društvo Espanjolu i Elčeu u Segundi?

Španska Primera

U nedelju je na programu kompletno poslednje kolo španske La Lige, koje nam sa sobom donosi pregršt veoma interesantnih mečeva, a svakako će najzanimljivije biti u borbi za opstanak, pošto čak šest timova mogu da završe na osamnaestom mestu na tabeli i sledeće sezone prave društvo Elčeu i Espanjolu u Segundi.
Krenimo redom Novi šampion – Barselona će gostovati kod Selte kojoj su bodovi potrebni u borbi za opstanak, dok će Real Madrid ugostiti Atletik Bilbao.
Verovatno i derbi kola se igra na Anoeti gde će snage odmeriti Real Sosijedad i Sevilja, a deluje da ništa manje interesantno neće biti ni na Keramici gde će se sastati Viljareal i Atletiko Madrid.
Od ostalih susreta izdvajamo duel Betisa i Valensije kao i Valjadolida i Hetafe, a biće zaista zanimljivo i ko će doći do sedme pozicije koja na kraju prvenstva donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Majorka – Rajo Valjekano – 1 @ 3.20 u CircusBet

Iza Majorke je jedna poprilično dobra sezona, a ono što je svakako najbitnije je da se opstanak ni u jednom trenutku nije dovodio u pitanje, a upravo to i jeste bio primarni cilj ove ekipe.
Na kolo pre kraja Muriđi i drugari se nalaze na dvanaestom mestu na tabeli a u prošlom kolu je Majorka očekivano poražena kod Barselone, kada je bilo 3:0.
Rajo Valjekano se trenutno nalazi na desetoj poziciji i ova ekipa još uvek ima šanse da se domogne sedme pozicije na tabeli, ali bi zaista moralo da im se poklopi nekoliko rezultata. Inače, u prošlom kolu je na domaćem terenu savladan Viljareal sa 2:1.
Čitavim tokom šampionata Majorka igra sjajno na svom terenu i deluje da će to biti slučaj i ovog puta pa savetujemo jedinicu uz kvotu 3.20 u CircusBetu.

Osasuna – Đirona – 1 @ 2.15 u Mozzartbet

Osasuna kolo pre kraja drži sedmu poziciju na tabeli i ukoliko tim iz Pamplone slavi na ovom meču protiv Đirone, predstavljaće Španiju u kvalifikacijama za Ligu konferencija, što bi bio zaista veliki uspeh.
U prošlom kolu je Osasuna poražena na gostovanju kod Hetafea i to nakon pogotka koji je ova ekipa primila u poslednjim trenucima susreta.
I Đirona je igrala fantastično u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, pošto se tim iz Katalonije trenutno nalazi na devetom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na sedmoplasiranu Osasunu. Ruku na srce u poslednje vreme Đirona igra nešto slabije, a u prošlom kolu je ovaj tim poražen na svom terenu od Betisa, kada je bilo 1:2.
Kao što smo pomenuli, trijumf domaćinu donosi Ligu konferencije, zbog čega i savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 2.15 u Mozzartu.

Real Madrid – Atletik Bilbao – 3+ @ 1.64 u Meridianbet

Real Madrid nije uspeo da ponovi prošlosezonski uspeh i dođe do naslova prvaka u Španiji, ali je ipak četa Karla Ančelotija došla do trofeja u Kupu.
Ako na sve to dodamo da su Madriđani krajem godine došli i do trofeja na Svetskom klupskom prvenstvu, dolazimo do zaključka da se ponovo radi o jednoj uspešnoj sezoni.
U prošlom kolu je kraljevski klub slavio na veoma teškom gostovanju kod Sevilje, a taj duel u Andaluziji je završen rezultatom 1:2.
Što se tiče tima iz Baskije, Atletik je u prošlom kolu doživeo neverovatan poraz na svom terenu od već prežaljenog Elčea, kada je bilo 0:1, pa sada više Bilbao ne zavisi od sebe kada je u pitanju borba za sedmu poziciju i Ligu konferencije.
Deluje da bi ovde moglo da bude dosta pogodaka, pa je topla preporuka igra 3+ uz kvotu 1.64 u Meridianu.

Real Sosijedad – Sevilja – GG @ 1.78 u Maxbet

Sosijedad je nakon nekoliko neuspešnih pokušaja konačno ove sezone uspeo da dođe do četvrte pozicije i plasmana u Ligu šampiona, što je bez ikakve sumnje veliki uspeh za ekipu iz San Sebastijana.
U prošlom kolu su David Silva i drugari doživeli poraz na gostovanju kod Atletiko Madrida, a taj duel u prestonici Španije je završen rezultatom 2:1.
Sevilja u veoma lepom raspoloženju dolazi na ovo gostovanje, pošto je ovaj tim sredinom nedelje došao do trofeja u Ligi Evrope, nakon trijumfa nad Romom i to posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Kada je u pitanju La Liga, u ovom trenutku se četa trenera Mendilibara koji je preporodio ovu ekipu za kratko vreme nalazi na 11. mestu na tabeli, ali će meč poslednjeg kola biti bez takmičarskog motiva, pošto je ovaj tim preko Liga Evrope već izborio direktan plasman u Ligu šampiona.
Vrlo verovatno će i jedni i drugi postići makar po jedan pogodak, uz kvotu 1.78 u Maxbetu.

Viljareal – Atletiko Madrid – 3+ @ 1.58 u Meridianbet

Nažalost, Viljareal nije uspeo da se ozbiljnije umeša u borbu za Ligu šampiona, ali je ipak utisak da će sve navijače ovog tima zadovoljiti i Liga Evrope.
U ovom trenutku se popularna “žuta podmornica” nalazi na petom mestu na tabeli gde će ovaj tim i ostati do kraja šampionata pošto ima četiri boda viška u odnosu na šestoplasirani Betis.
U prošlom kolu je inače četa Kike Setjena poražena na gostovanju kod Rajo Valjekana, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Atletiko Madrid želi sezonu da završi na drugom mestu na tabeli, ali će mu za to pored pobede na Keramici biti potreban i kiks Real Madrida, što je nešto što se ne očekuje. U prošlom kolu su Madriđani slavili na svom terenu protiv nimalo naivnog Sosijedada, kada je bilo 2:1.
I jedni i drugi ovde nemaju šta da izgube, pa smo mišljenja da nas očekuje efikasan meč i golovi na obe strane, a Meridianbet igru 3+ plaća sa kvotom 1.58.

Betis – Valensija – X2 @ 1.42 u Mozzartbet

Betis je ispunio svoj primarni cilj za ovu sezonu, pošto je ova ekipa uspela da dođe do plasmana u Ligu Evrope. Možda su Zeleni mogli i više, ali za tako nešto je bilo potrebno da budu konstantni, što Andalužani ni u jednom trenutku nisu bili.
U prošlom kolu su izabranici Manuela Pelegrinija slavili na gostovanju kod Đirone, a taj susret u Kataloniji je završen rezultatom 1:2.
Valensija sa druge strane igra svoju najslabiju sezonu u proteklih tridesetak godina, i ono što je zapravo najgore je što “slepi miševi” još uvek nisu obezbedili opstanak u društvu najboljih, pošto se izabranici Rubena Barahe nalaze na petnaestom mestu na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli.
Kako domaćin nema previše takmičarskih motiva, za očekivati je da Valensija ostane neporažena na ovom duelu, pa vam savetujemo da odigrate duplu šansu X2 uz kvotu 1.42 u Mozzartu.

Selta – Barselona – 1 @ 2.65 u Meridianbet

Malo ko je očekivao da će Selta imati ovoliko problema u finišu šampionata, a ono što je svakako najgore je što je tim iz Viga ozbiljno doveo u pitanje svoj opstanak u društvu najboljih.
Naime, u ovom trenutku se Selta nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli i najverovatnije će im za opstanak u društvu najboljih biti potreban trijumf na domaćem terenu protiv Barselone, što svakako neće biti nimalo lak zadatak.
Barselona je posle čak četiri godine došla do naslova prvaka Španije, na jedan poprilično ubedljiv način, pošto u ovom trenutku Katalonci imaju čak jedanaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Real Madrid. U prošlom kolu su Ćavijevi izabranici odigrali sjajan meč na svom terenu protiv Majorke, a taj duel na Nou Kampu je završen rezultatom 3:0, što je bio 28. trijumf u sezoni i to je podatak koji najbolje odslikava koliko dobro je Barsa igrala u ovogodišnjem izdanju La Lige.
Ipak, Selti su bodovi neophodni, a vrlo lako gosti nastupe u izmenjenom sastavu, pa hrabro preporučujemo jedinicu uz kvotu 2.65 u Meridianu.

Elče – Kadiz – 2 @ 2.65 u CircusBet

Da je Elče čitavim tokom šampionata igrao ovako kao što igra u poslednjih mesec dana, sigurno je da bi ova ekipa opstala u društvu najboljih i da se opstanak ni u jednom trenutku ne bi ni pominjao.
Ipak, kada pogledamo na broj osvojenih bodova, videćemo da je Elče u poslednja četiri kola osvojio trećinu svojih bodova, pa se više od selidbe u niži rang nije moglo ni očekivati.
U prošlom kolu je ova ekipa mimo svih očekivanja slavila na gostovanju kod Atletik Bilbaa, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
U goste im stiže Kadiz koji se u ovom trenutku nalazi na trinaestom mestu na tabeli i koji je siguran što se tiče opstanka, zbog činjenice da se ispod njega na tabeli nalaze Hetafe i Valjadolid, koji će u poslednjem kolu odmeriti snage.
Ipak, ovaj tim pruža dosta dobre partije u finišu šampionata i neće biti iznenađenje ako slavi i u poslednjem kolu, pa je topla preporuka 2 uz kvotu 2.65 u CircusBetu.

Espanjol – Almerija – GG @ 1.45 u Maxbet

Od samog starta prvenstva fudbaleri Espanjola su igrali jako loše i na kraju je ova ekipa kada se se sve sabere i oduzme potpuno zasluženo ispala iz društva najboljih, pa ćemo Katalonce naredne sezone ponovo gledati u Segundi.
To je i definitivno bilo jasno nakon prošlog kola u kom je ova ekipa propustila da upiše trijumf na strani kod Valensije, pošto je taj susret završen rezultatom 2:2, uz konstataciju da je domaćin stigao do izjednačenja u trećem minutu sudijske nadoknade.
Sa druge strane Almerija se trenutno nalazi na šesnaestoj poziciji na tabeli i ovaj tim je u prošlom kolu propustio lepu priliku da obezbedi opstanak u La Ligi, pošto je na svom terenu odigrao samo 0:0 protiv Valjadolida.
Gosti će od prvog minuta krenuti po sva tri boda, dok Espanjol nema šta da izgubi pa je najrealnije da probate sa igrom GG uz kvotu 1.45 u Maxbetu.

Valjadolid – Hetafe – 1 @ 2.30 u Meridianbet

Kao što se i pretpostavljalo, oba tima će o svojoj sudbini odlučivati u poslednjem kolu šampionata. Valjadolid se trenutno nalazi na osamnaestoj poziciji na tabeli, ali ukoliko slavi protiv Hetafea, opstaće u La Ligi, dok bi u tom scenariju najverovatnije u Segundu mogao upravo tim iz predgrađa Madrida.
Oba tima u poslednje vreme igraju dosta dobro, pa je tako Valjadolid u prošlom kolu remizirao na teškom gostovanju kod Almerije, dok je Hetafe slavio na svom stadionu protiv Osasune, i to nakon pogotka u poslednjim trenucima susreta.
Ipak, ne treba zaboraviti da je ne tako davno Valjadolid na svom terenu nadigrao jednu Barselonu, pa je za očekivati da klub koji je u vlasništvu Ronalda slavi i na ovom meču i opstane u ligi, zbog čega vam savetujemo da probate sa jedinicom uz kvotu 2.30 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.