Tiket dana: Poeni igrača

Denver je relativno lako dobio prvi meč velikog finala protiv Majamija. Gosti su bili umorni nakon naporne serije sa Bostonom i nisu pružili očekivani otpor. I u drugom meču Nagetsi su domaćini i učiniće sve da na Floridu odu sa 2:0. Evo predloga za učinak igrača, a kvote i granice mogu biti neznatno izmenjen.

Majkl Porter (Denver) – Skokovi + (granica 9,5) @ 2.05 u MaxBet

Kako je odmicao plej-of tako je Majkl Porter Junior igrao sve bolje i ostvarivao odlične brojke u svim kategorijama. Najzapaženiji je, što je malo iznenađenje, u skoku. Za vreme regularnog dela sezone imao je samo 5,5 skokova po meču, da bi taj prosek u plej-ofu podigao na 8,3. U poslednjih pet utakmica plej-ofa četiri puta je imao dabl-dabl učinak, a u prvom mečusa Majamijem ostvario je rekord po broju uhvaćenih lopti u doigravanju sa 13 skokova uz 14 poena. Treba reći da mu tako veliki brj skokova omogućuju Jokić i Gordon odličnim građenjem, pa je Porteru samo ostalo da pokupi lopte. Granica za drugi meč ponuđena je na 9,5 skokova, a očekujemo da opet bude dvocifren. Za (+) skokove na Portera kvota je 2.05 u kladionici MaxBet.

Nikola Jokić (Denver) – Asistencije + (granica 10,5) @ 1.65 u MaxBet

Najefikasniji je Jokić bio u prvoj utakmici ali je on toliko podigao standarde da tih 27 poena i neizgleda nešto spektakularno kada je najbolji košarkaš Denvera u pitanju. Ostvario je još jedan tripl-dabl i postao prvi igrač, uz Džejsona Kida, koji je u svojoj prvoj finalnoj itakmici uspeo da napravi takav podvig. Ujedno je postao prvi centar sa 14 asistencija na nekom finalnom meču u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu. Na početku utakmice je Jokić bio veoma raspoložen za dodavanja, rano je stigao do 10 asistencija, da bi meč završio sa ukupno 14. Sada mu je prosek u ovoj kategoriji u plej-ofu 10,5, a pošto ima i više od 13 skokova i skoro 30 poena u proseku, sva je prilika da će kompletan plej-of završiti sa tripl-dablom u proseku, što je nezabeležen rezultat. Naravno, šampioski prsten je najvažniji za momka iz Sombora, pa treba opet očekivati da Jokić igra za tim. Zato se odlučujemo za asistencije za koje je granica na 10,5. Očekujemo ponovo (+) sa kvotom 1.65 u kladionici MaxBet.

Maks Štrus (Majami) – Poeni + (granica 9,5) @ 1.95 u MaxBet

Ako je neko posebno kriv za poraz u prvom meču u ekipi Hita to je sigurno Maks Štrus. Odlični šuter ne da nije imao svoje veče, već sigurno ne pamti ovako lošu partiju od kada je zakoračio na parket. Nije da nije pokušavao, šutirao je trojke iz svih mogućih pozicija i – promašivao. Deset pokušaja i isto toliko promašaja za 21 minut na parketu, a jedno je imao 5 uhvaćenih lopti i 3 skoka. Ne verujemo da Štrus može ponoviti tako lošu partiju, pa ni približno. On je u toku sezone ubacivao 11,5 poena po meču, da bi taj prosek pau u plej-ofu na 9,8 koševa, ali je na to znatno uticao i prvi finalni meč. Maks Štrus će biti izuzetno motivisan da popravi utisak, a samopouzdanja mu ne nedostaje, pa neće odustati od velikog broja pokušava. Granica mu je na 9,5 poena, a za (+) kvota je 1.95 u kladionici MaxBet.

Bem Adebajo (Majami) – Skokovi + (granica 9,5) @ 2.00 u MaxBet

Da su svi bili kao sjajni centar u prvom meču nema sumnje da bi sada Majami vodio u finalu. Bem Adebajo je odigrao odlučnu utakmicu, jednu od boljih u sezoni, a završio ju je sa 26 poena, 13 skokova i 5 asistencija. Bio mu je to rekord po broju koševa u ovom plej-ofu, a jedino je u drugom meču sa Bostnom imao 17 skokova. Adebajo nema odgovarajuću zamenu u reketu Hita, provodi mnogo vremena na terenu, posebno kada nije opterećen ličnim greškama. Sada ima najteži mogući zadatak u odbrani, mora d azaustavi, ili barem da ograniči učinak, neverovatnog Nikole Jokića, ali i da u napadu natera Nagetse da skupljaju oko njega i omogući šuterima više prostora. Ne očekujemo da opet bude onako efikasan, ali će svakako biti aktivan u skoku. Granica je na 9,5 skokova, a za (+) koeficijent je 2.00 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za noć između nedelje i ponedeljka u kladionici MaxBet iznosi 13.19.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.