Tip dana: Hamburg – Štutgart: Ima li domaćin snage za preokret?

U ponedeljak je izuzetno slaba ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi revanš meč baraža za opstanak u Bundesligi, i duel između Hamburga i Štutgarta.
U prvom duelu su gosti slavili rezultatom 0:3, a revanš meč je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Hamburg: Može li Hamburg do velikog preokreta?

Kako sada stvari stoje, sva je prilika da fudbalere Hamburga ni naredne sezone nećemo gledati u društvu najboljih, iako je u jednom trenutku praktično sve bilo spremno za veliko slavlje.
Da stvari budu gore, navijači Hamburga su nakon završetka poslednjeg kola i trijumfa na gostovanju kod Zandhauzena (0:1), utrčali na teren i počeli da slave povratak u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala, pošto je u tom trenutku drugoplasirani Hajdenhajm gubio sa 2:1 na gostovanju kod Regensburga, međutim, sudija tog susreta je produžio meč za čak jedanaest minuta, pa su gosti u trećem minutu sudijske nadoknade prvo smanjili na 2:2, a potom u devetom minutu produžetka došli do trijumfa, drugog mesta na tabeli i povratka u društvo najboljih.
Ruku na srce, sigurno je da je HSV mogao dosta ranije da obezbedi povratak u elitu, međutim, deluje da je ova ekipa kada je to bilo najpotrebnije odigrala nekoliko diskutabilnih mečeva.
Kada se malo vratimo nekoliko kola unazad utisak je da je kobno bilo gostovanje kod Magdeburga gde je ova ekipa poražena rezultatom 3:2, a nakon toga i na domaćem terenu remi sa Paderbornom, i sigurno je da su to dva meča koja su HSV koštali direktnog plasmana u društvo najboljih.
Prilika za popravni je bio baraž, međutim, izabranici Tima Valtera su odigrali katasrofalan meč na gostovanju kod Štutgarta, u kom je domaćin bez većih problema slavio sa 3:0, a vrlo lako se moglo esiti da taj trijumf bude i ubedljiviji.
Pred timom koji je prvi put ispao iz društva najboljih tek pre nekoliko godina je pakleno težak zadatak, a na domaćem terenu je do sada ova ekipa odigrala sedamnaest mečeva i ostvarila jedanaest trijumfa, tri remija i isto toliko poraza.
Hamburg će za ovaj revanš biti oslabljen za Suhonena koji je u prvom duelu baraža dobio crveni karton, a pored njega neće biti još Beneša, Davida, Katerbaha, Mikela i Nemeta.

Štutgart: Švabe najbolje kada je bilo najpotrebnije!

Od samog starta je bilo evidentno da će se Štutgart boriti za opstanak u društvu najboljih, i kako sada stvari stoje sva je prilika da ćemo ovu ekipu i naredne sezone gledati u društvu najboljih.
Pre svega treba istaći da su popularne Švabe regularni deo šampionata završile na šesnaestom mestu na tabeli koje znači i baraž meč za opstanak u Bundesligi i to protiv trećeplasiranog tima iz Cvajte.
Štutgart je dosta dobro odigrao finiš šampionata u kom je ova ekipa vezala nekoliko sjajnih mečeva i na kraju uspela da izbegne selidbu u niži rang, a vrlo lako se moglo desiti i da ovaj tim izbegne baraž.
Naime, u poslednjem kolu je Štutgart praktično imao zicer na svom terenu protiv Hofenhajma, koji je pre toga obezbedio opstanak u društvu najboljih, ali je taj duel nažalost završen rezultatom 1:1, što je iskoristio Augsburg i uprkos porazu u poslednjem kolu obezbedio opstanak.
Naravno, ne treba zaboraviti da su Švabe na pet poslednjih mečeva u eliti doživeli samo jedan poraz, uz dva trijumfa i isto toliko remija.
Usledio je meč protiv silno motivisanog Hamburga, koji je nakon nekoliko neuspešnih pokušaja bio odlučan u nameri da konačno dođe do velikog povratka u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala.
Ipak, kada je to bilo najpotrebnije Štutgart je odigrao verovatno i svoj najbolji meč u sezoni, pošto je na svom terenu demoliran Hamburg rezultatom 3:0, a vrlo lako je taj trijumf domaće ekipe mogao da bude i ubedljiviji.
Sve je krenulo još od prvog minuta kada ja Mavrapanos nakon kornera doveo svoju ekipu u vođstvo, a na drugi gol smo čekali sve do 51. minuta susreta kada je Vagnoman povisio na 2:0. Samo tri minuta kasnije je pobedu Švaba potvrdio Girasi, koji je sredinom prvog poluvremena promašio penal.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Sebastijan Henes za ovaj revanš protiv HSV-a neće moći da računa na Bredlova i Kastanarasa.

Naš predlog

Hamburg mora da ide na trijumf i mišljenja smo da će ova ekipa do njega i doći ali je veliko pitanje da li će to biti dovoljno za plasman u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala. Svakako preporučujemo vam da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.90.

Za očekivati je da domaćin od prvog minuta krene ofanzivno ka golu gostiju, pa je hrabra preporuka prelaz 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 4.60.

Za kraj, sva je prilika da nas pre svega očekuje jedan veoma efikasan susret pa je idealno da probate sa igrom 3+ uz kvotu 1.59.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.