Tiket dana (sreda, 07.06.2023)

Prvenstva su se uglavnom završila, ona koja nisu okončaće se za vikend, a u toku sedmice kraj će biti sviran u Turskoj i Bugarskoj. Dok je u Turskoj šampion odavno poznat, kod Bugara će se sve odlučiti tek u poslednjoj rundi. Predložene kvote bile su važeće u momentu sastavljanja tiketa.

Bešiktaš – Konjaspor – 1,3+ @ 1.84 u Meridianbet

Za crno-bele iz Istanbula prava je šteta što se prvenstvo završava. Bešiktaš je u fantastičnoj formi, u poslednjih 14 kola ima 12 pobeda i dva remija, ali će im to, sva je prilika, biti dovoljno samo za drugo mesto. Tačnije, oni sigurno ne mogu da budu prvi, a ostaće na drugom emstu ukoliko savladaju Konjaspor u poslednjem kolu. Isti broj bodova kao i oni ima i Fenerbahče ali Bešiktaš je bolji u međusobnom skoru. Titula ide Galatasaraju, a ove sezone drugo mesto u turskoj Super ligi ne donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, već samo za Ligu konferencija. To će se promeniti u narednim sezonama jer su turski klubovi bili sasvim dobri u ovoj sezoni u Evropi. Ipak, i vicešampionska titula je izazov i verujemo u pobedu Bešiktaša. Konja je odigrala odlično u poslednja dva meseca, sa Aleksandrom Stanojevićem na klupi imaju 4 pobede, dva poraza i tri remija u tom intervalu. Golova bi moglo da bude dosta, a za kombinaciju 1,3+ kvota je 1.84 u kladionici Meridianbet.

Lahti – Helsinki – 2,0-3 @ 2.22 u Meridianbet

Finska liga je jedna od onih koje ćemo pratiti tokom leta. U Veikausligi pojedini timovi su već odigrali desetak utakmica, a sve zbog kasnijih obaveza u kvalifikacijama za evropske kupove. Zato i tabele nema ”istinit” izgled, pošto je, na primer, KuPS odigrao 11, a Inter iz Turkua samo 7 utakmica. Što se tiče ova dva rivala, Lahti je loše startovao i iz osam utakmica sakupio samo 7 bodova. Iamju samo jedan trijumf do sada, a u prethodnih pet kola uzeli su samo dva boda. U prošloj rundi remizirali su kod ilvesa 2:2 i to bi mogao da bude nagoveštaj boljih izdanja. Aktuelni šampion Helsinki dosta se muči u prvoj trećini sezone. HJK je izgubio samo jednom u 11 utakmica, ali je zato čak pet puta remizirao i zaostaje dva boda za vodećim KuPS-om, ali ima i bod manje od SJK-a i čak dve utakmice više od tog rivala. Bez pobede su u tri prethodna kola, remizirali su sa Ilvesom 1:1, dok su bez golova okončali mečeve sa Mariehamnom i SJK-om. Neće biti mnogo golova ni u Lahtiju, ali HJK mora da pobedi. Naš predlog je kombinacija 2,0-3 sa kvotom koja u kladionici Meridianbet iznosi 2.22.

Černo More – Ludogorec – 2,2+ @ 1.83 u Meridianbet

Tek poslednje kolo razrešiće dilemu ko će biti šampion u Bugarskoj. Ranijeih sezona to je već uveliko bio Ludogorec, a sva je prilika da će tim iz Razgrada i ove sezone prvi preseći vrpcu. Ako se to dogodi, fudbaleri CSKA iz Sofije biti sami krivi. Imali su puleni Saše Ilića neverovatnu priliku da prekinu dominaciju ”lude šume”, ali su prednost u nekoliko navrata prokockali. Prvi pit se to dogodilo kada su izgubili međusobni duel na svom terenu sa Ludogorecom i prepustili mu lidersku poziciju, a onda ponovo u prošlom kolu kada su remizirali sa imenjakom CSKA 1948 1:1. Upravo im je njihov veliki rival omogućio povratak na vrh remijem sa Ludogorecom, ali je na kraju i njih ”olakšao” za dva boda. Inače taj meč bio je prava drama, CSKA je mogao do pobede u 12. minutu nadoknade sa bele tačke, ali su penal promašili. Sada Ludogorec ima zicer, gostuju u Varni kod ekipe Černo More i pobeda im ostavlja šampionski pehar u vlasništvu. Černo More nema pobedu na poslednja četiri kola, osvojili su samo bod i ne mogu bolje biti plasirani od petog mesta. Ipak, umeli su da namuče Ludgorec u Kupu Bugarske, tada je ”luda šuma” u polufinalu slavila tek posle penala. Teško da će se dogoditi još jedno čudo, a uz dvojku dodajemo i dva gola na goste. Za 2,2+ koeficijent iznosi 1.83 u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici Meridianbet iznosi 7.47.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.