Tip dana: Fiorentina – Vest Hem: Viola i Čekićari za evropski pehar, ali i mesto u Evropi naredne sezone!

U sredu je izuzetno interesantna ponuda za klađenje, pošto nas širom Evrope očekuje nekoliko zanimljivih duela, a centralni meč se bez ikakve sumnje igra u Pragu gde će snage odmeriti Fiorentina i Vest Hem, a sve to u sklopu drugog izdanja Lige konferencija.
Početak finalnog susreta je zakazan za 21h.

Fiorentina: Može li Viola do drugog evropskog trofeja?

Nakon nekoliko sušnih godina, Fiorentina je prošle sezone konačno došla do plasmana u neko od evropskih takmičenja, konkretno u Ligu konferencija, i to nakon trijumfa u poslednjem kolu nad ekipom Juventusa, što je svakako stvar koja je posebno obradovala sve navijače popularne Viole, jer je poznato kolika netrepeljivost vlada između pristalica dva kluba.
U prvom trenutku treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje nije smatrano prioritetom ljubičastih, međutim, kako je vreme prolazilo ispostavilo se da bi upravo preko Lige konferencija Fiorentina mogla sebi da obezbedi plasman u Ligi Evrope, pošto je poznato da pobednik ovog takmičenja, pored trofeja ima i priliku da naredne sezone igra u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju.
U grupnoj fazi su izabranici Vinčenca Italijana završili na drugom mestu uz isti broj bodova kao i prvoplasirani Bašakšehir.
Nakon poraza i remija u prva dva kola, italijanski predstavnik je sjajno finiširao pošto je na četiri poslednja susreta ova ekipa zabeležila isto toliko trijumfa.
U šesnaestini finala Lige konferencija Viola je naišla na Bragu koja je eliminisana bez većih problema, a ne treba zaboraviti da je prvi susret na Kamenolomu završen rezultatom 0:4.
Usledio je dvomeč sa Sivasporom gde je četa trenera Italijana takođe dosta lako došla do plasmana dalje, a isto se može konstatovati i za susret protiv poljskog Leha, uz konstataciju da su sve ovo bili mečevi sa velikim brojem pogodaka.
U polufinalu su ljubičasti odmerili snage sa Bazelom, i nakon šokantnog poraza na stadionu “Artemio Franki”, Fiorentina je u revanšu nakon produžetaka uspela da dođe do plasmana u veliko finale, gde će odmeriti snage protiv ekipe Vest Hema.
Što se tiče italijanskog prvenstva, na kraju je Viola završila na sredini tabele, preciznije na osmoj poziciji uz šest bodova manjka u odnosu na sedmoplasirani Juventus.
U poslednjem kolu je finalista Lige konferencija slavio na gostovanju kod Sasuola, a taj duel je završen rezultatom 1:3, iako je primera radi poluvreme završeno bez pogodaka.
Za kraj, Vinčenco Italijano za finalni susret neće moći da računa na Sirigua koji svakako ne bi ni bio među stativama, ali i na Kastrovilija iza kog je još jedna dosta dobra sezona.

Vest Hem: Pobeda donosi Ligu Evrope!

Poput Fiorentine, Vest Hem je prošlu sezonu završio na sedmom mestu na tabeli, što je ovoj ekipi donelo plasman u Ligu konferencija, i sezona je proglašena uspešnom, a ostaje žal za boljim rezultatom u Ligi Evrope, pošto su popularni Čekićari eliminisani u polufinalu od Ajntrahta, koji je kasnije stigao do trofeja.
Takođe i Vest Hemu nije Liga konferencije bila u prvom planu, ali kako je vreme prolazilo bilo je jasno da je ovaj tim jedan od glavnih favorita za osvajanje ovog takmičenja.
Krenimo redom. U grupnoj fazi je četa Dejvida Mojesa završila na prvom mestu uz maksimalnih osamnaest osvojenih bodova, pošto je tim iz Londona na šest odigranih mečeva ostvario isto toliko trijumfa, ostavivši iza sebe Anderleht koji je imao čak deset bodova manjka.
Sve to je engleskom predstavniku donelo direktan plasman u osminu finala trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja gde je ova ekipa odmerila snage sa kiparskim AEK-om i bez većih problema došla do plasmana u četvrtfinale, a ukupna rezultat u tom dvomeču je bio 6:0 za Čekićare.
Usledio je duel protiv belgijskog Genta, koji je završen rezultatom 1:1, ali je u revanšu četa Dejvida Mojesa lagano došla do trijumfa i plasmana u polufinale, a taj susret je završen rezultatom 4:1.
U polufinalu je engleski predstavnik naišao na AZ Alkmar koji je u tom trenutku igrao zaista dobar fudbal i bilo je krajnje neizvesno koja od ove dve ekipe će doći do plasmana u veliko finale.
Prvi duel u Londonu je završen pobedom Vest Hema od 2:1, da bi revanš u Holandiji doneo minimalnu pobedu Čekićara koji su tako nakon prošlogodišnjeg polufinala Liga Evrope, ove sezone stigli i do finala u Ligi konferencija.
Međutim, ponovo je klub iz Londona imao ozbiljnih problema u Premijer ligi, a na kraju je Vest Hem završio na četrnaestom mestu na tabeli.
Ne treba zaboraviti da je u jednom trenutku situacija bila krajnje alarmantna, Dejvidu Mojesu se ozbiljno tresla klupa, ali je ipak tim iz Londona odigrao svoje najbolje mečeve kada je to bilo najpotrebnije, pa se u poslednjih nekoliko kola opstanak i nije dovodio u pitanje.
U poslednjem kolu Čekićari nisu imali previše takmičarskog motiva, pa je ovaj tim poražen na gostovanju kod Lestera, kome taj trijumf nije pomogao, pošto ćemo Lisice naredne sezone nažalost gledati u Čempionšipu.
Inače, što se tiče izostanaka za ovaj finalni duel u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, Dejvid Mojes neće moći da računa jedino na povređenog Skamaku.

Naš predlog

Na prvi pogled vidimo da je ovo jedan izuzetno težak meč za prognoziranje, a kako je ulog ogroman mišljenja smo da nam ovaj finalni duel u Pragu neće doneti previše pogodaka pa vam preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola uz kvotu 1.71 u Meridianu.

Mišljenja smo da odluka o osvajaču drugog izdanja Lige konferencija neće biti doneta nakon regularnih devedeset minuta, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa X koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.30.

Po našem mišljenju je blagi favorit na ovom duelu Vest Hem, i poprilično smo sigurno da tim iz Londona neće doživeti poraz od Viole u regularnom toku susreta, a isto tako i da ovde neće biti previše pogodaka, pa je možda i idealna kombinacija igra X2&0-3 uz kvotu 1.88.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.