Tip dana: Kaljari – Bari: Ko će do plasmana u Seriju A?

U četvrtak je veoma slaba ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi prvi meč baraža za ulazak u Seriju A, u kom će snage na Sardiniji odmeriti ekipe Kaljarija i Barija.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Kaljari: Veliki preokret protiv Parme za plasman u veliko finale!

Kaljari je kao što je to dobro poznato prošle sezone ispao iz najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala, iako je ova ekipa u poslednjem kolu praktično imala zicer na gostovanju kod Venecije koja je pre toga odavno ispala iz lige, ali je taj susret završen bez pogodaka pa je tim sa Sardinije nažalost ispao u Seriju B.
Svakako da je od samog starta primarni cilj bio povratak u Seriju A, međutim, želja uprave kluba sa Sardinije je bila da se do toga dođe preko jednog od prva dva mesta, međutim, Kaljari je regularni deo šampionata završio na petom mestu na tabeli, što je značilo da ova ekipa u baražu mora da krene od četvrtfinala, kao i da u eventualnom polufinalu nema prednost domaćeg terena.
U četvrtfinalnom susretu su izabranici Klaudija Ranijerija na svom terenu ugostiti Veneciju i bila je to lepa prilika da se tim sa Sardinije revanšira ekipi iz grada na vodi za prošlosezonski remi koji je Kaljari i koštao selidbe u niži rang.
Taj duel je završen rezultatom 2:1, čime su Sardi zakazali sebi dvomeč protiv Parme, koja je makar na osnovu svega onog što je pokazala u prethodnih nekoliko meseci bila veliki favorit na tom dvomeču.
U prvom susretu koji je odigran na Sardiniji, Parma je veoma brzo stigla do dva gola prednosti, i sa tim rezultatom je četa trenera Fabija Pekije otišla na odmor.
Ipak, u drugom delu igre je domaćin pokazao veliki karakter i uspeo da postigne čak tri pogotka i na kraju potpuno zasluženo slavi u duelu protiv Parme, koja je bila neprepoznatljiva u drugom poluvremenu.
Međutim, Kaljari je morao u goste kod nekadašnjeg osvajača Liga Evrope (tadašnjeg Kupa UEFA), i pored poraza u prvom meču sigurno je da su krstaši i dalje bili favoriti za prolazak u finale baraža.
Nekako su izabranici Klaudija Ranijerija uspeli da odole na stadionu Enio Tardini pošto je revanš završen bez pogodaka, pa je Kaljari sebi zakazao finale protiv Barija, koji je završio na trećem mestu na tabeli regularnog dela Serije B, što automatski znači i prednost domaćeg terena u velikom finalu.
Za kraj, ova dva tima su poslednji međusobni susret odigrali sredinom februara, kada nije bilo pobednika, pošto je taj meč završen rezultatom 1:1.

Bari: Od početka Bari slovi za favorita u baražu!

Ekipa Barija je poslednji put u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala nastupala još u sezoni 2010/11 kada je ova ekipa zauzela poslednje mesto na tabeli i ispala u Seriju B, odakle se više nije vraćala.
Poznato je mnogim ljubiteljima italijanskog fudbala sigurno da je ovaj klub na leto 2018. godine izbačen u najniži rang italijanskog fudbala, a prošla sezona je donela Bariju veliki povratak u Seriju B, a sve to u krajnjoj nameri ambiocioznog Luiđija de Laurentisa, inače sina predsednika Napolija Aurelija, koji je ove sezone imao mnogo razloga za slavlje pošto je njegov klub mimo svih očekivanja stigao do Skudeta.
Primarni cilj Barija je naravno bio plasman u makar baraž za ulazak u Seriju A, a regularni deo šampioata je ova ekipa završila na trećem mestu na tabeli, što dalje znači da će izabranici Mikelea Minjanija sve do velikog finala baraža imati prednost domaćeg terena, što svakako nije mala stvar.
Podsećamo vas da je tim sa stadiona “Sveti Nikola” u poslednjem kolu regularnog dela prvenstva poražen na gostovanju kod Đenove, a taj duel nam je doneo čak sedam pogodaka, pošto je na kraju bilo 4:3.
U četvrfinalu je Bari bio slobodan, a u prvom polufinalnom susretu je nekadašnji prvoligaš poražen na gostovanju kod Sudtirola, kada je bilo 1:0.
U revanšu je Bari praktično bio pred eliminacijom, pošto je pri rezultatu 0:0 domaćin u finišu prvog poluvremena ostao sa igračem manje pošto je isključen Riči, ali i pored toga ova ekipa je uspela u 70. minutu susreta preko Benedetija da dođe do postignutog gola, a kako do kraja nisu mirovale mreže bio je to i konačan rezultat.
Inače, ukoliko oba meča budu završena istim rezultatom, na kraju se gleda koja je od dveju ekipa završila na boljem mestu na tabeli regularnog toka prvenstva, pa je tako Bari došao do velikog finala protiv Kaljarija, i lepe prilike da posle dvanaest godina dođe do plasmana u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala.
Za kraj, na gostovanjima je do sada Bari odigrao dvadeset mečeva i ostvario deset trijumfa, pet remija i isto tolko poraza, a ostaje žal za nešto slabijim partijama na domaćem terenu, pošto bi Bari da je bilo drugačije vrlo verovatno stigao i do direktnog plasmana u Seriju A, ali se svakako sada nalazi samo na korak od plasmana u elitno takmičenje.

Naš predlog

Pre svega, utisak je da se radi o jednom izuzetno teškom susretu za prognoziranje, ali je Kaljari sjajan na svom terenu u baražu, zbog čega najviše i dajemo prednost timu sa Sardinije na ovom susretu i hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.85, uz konstataciju da će pitanje pobednika baraža najverovatnije biti rešeno na stadionu Sveti Nikola u Bariju.

Iako je ulog ogroman, poznato je da Kaljari na svom stadionu igra dosta efikasno što se najbolje videlo u polufinalu protiv Parme, pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.25.

Za kraj, kako smo poprilično sigurni da Sardi neće doživeti poraz na ovom duelu, na kom bi kao što smo napomenuli trebalo da bude golova, možda i idealna prognoza je kombinacija igara 1X&3+ uz kvotu 2.90 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.