Tip dana: Vibog – Mitjiland: Ulog je plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije!

Regularni deo danskog šampionata je završen, a ostao je još da se odigra i meč čiji će pobednik doći do plasmana u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencije, ili bolje rečeno duel između četvrtoplasiranog tima na tabeli, ali i najboljeg tima plej-auta, a to je bio Mitjiland koji je zauzeo sedmo mesto na tabeli i biće ovo lepa prilika da nekadašnji šampion Danske spase sezonu.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 19 časova.

Viborg: Treća pozicija izmakla u poslednjem kolu!

Kada se sve sabere i oduzme, sigurno je da svi navijači Viborga mogu da budu zadovoljni sa načinom na koji je njihova omiljena ekipa igrala u ovogodišnjem izdanju danskog šampionata.
Na kraju je tim koji je osnovan 1896. završio na četvrtom mestu na tabeli što donosi plasman u plej-of za Ligu konferencije.
Ostaje žal, pošto je fudbalerima Viborga treće mesto na tabeli izmaklo praktično u poslednjem kolu, pošto je ova ekipa odigrala meč bez golova na gostovanju kod Nordsjelanda, koji je na kraju ipak završio na drugom mestu na taeli uz četiri boda manjka u odnosu na Kopenhagen koji je došao do nove titule šampiona Danske.
Glavni razlog zašto Viborg nije završio na jednom od prva tri mesta su očajne partije ovog tima u finišu šampionata, gde je ova ekipa na pet poslednjih mečeva ostvarila samo jedan trijumf, uz dva poraza, ali i dva remija.
Pre tog remija protiv Nordsjelanda u poslednjem kolu, četvrtoplasirani tim na tabeli je poražen na svom stadionu od Kopenhagena, kada je bilo 1:2.
Ono što nije dobro je što to četvrto mesto Viborgu nije donelo plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije, već će ovaj tim morati da se bori za to u meču protiv Mitjilanda, iza kog je jedna jako loša sezona o prilog čemu najbolje govori i sedmo mesto na tabeli.
Naravno, ne treba zaboraviti da je poslednji meč između ova dva tima završen pobedom Mitjilanda od čak 0:4, i to u gostima, što je možda i glavni razlog zbog kog se svi navijači Viborga pribojavaju ovog duela.
Inače, na domaćem terenu je Viborg odigrao šesnaest mečeva u ovogodišnjem izdanju danskog šampionata i ostvario sedam trijumfa, šest remija i tri poraza.

Mitjiland: Sjajne partije u poslednje vreme!

Prošlu sezonu su fudbaleri Mitjilanda završili na drugom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Kopenhagen, pa je jasno da je jako malo falilo da ova ekipa dođe do šampionske titule.
I pre početka ovog prvenstva je ova ekipa smatrana za jednog od najvećih favorita za naslov prvaka, međutim, iza Mitjilanda je jedna zaista košmarna sezona, pošto ovaj tim nije uspeo da dođe ni do plasmana u plej-of, a na kraju su navijači ovog tima morali da se zadovolje sa sedmim mestom na tabeli, ili prvim mesto na tabeli plej-auta, koje od prošle sezone donosi i meč za plasman u Ligu konferencije, protiv četvrtoplasirane ekipe na tabeli plej-ofa, što je u ovom slučaju Viborg.
Naravno, ne treba zaboraviti da je Mitjiland ove sezone igrao i u Ligi Evrope, gde je ovaj tim osvojio drugo mesto u grupi F i stigao do plasmana u nokaut fazu.
Ono što je veoma zanimljivo je da su sva četiri tima imala isti broj bodova, a na kraju je presudio bolji međusobni skor od trećeplasiranog Lacija i četvrtoplasiranog Šturma.
U šesnaestini finala je danski predtavnik odmerio snage sa portugalskim Sportingom, gde su Lavovi bez većih problema došli do plasmana u osminu finala.
Vratimo se danskom šampionatu, tačnije samom finišu, gde je Mitjiland odigrao zaista sjajno i sa tri trijumfa u četiri poslednja kola osigurao poziciju broj sedam i došao i situaciju da se ponovo bori za izlazak na evropsku scenu.
U poslednjem kolu je nekadašnji šampion Danske odigrao sjajan meč na svom stadionu protiv Odensea, na kom smo videli čak šest pogodaka, a krajnji rezultat je bio 6:2.
Inače, na gostovanjima je do sada prošlosezonski vicešampion Danske odigrao šesnaest mečeva i ostvario sedam trijumfa, osam remija i samo jedan poraz, i to u finišu šampionata kod Lingbija, kada je bilo 2:1.
Pre te pobede u poslednjem kolu nad Odenseom, Mitjiland je remizirao na gostovanju kod Silkeborga, a taj meč je završen rezultatom 3:3.

Naš predlog

Ne treba ni pominjati koliko je ovo težak meč za prognoziranje, ali ipak smo mišljenja da je Mitjiland i pored očajne sezone, makar na papiru bolji rival i da nekadašnji šampion Danske neće izgubiti na ovom susretu pa vam preporučujemo da odigrate duplu šansu X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.54.

Pošto je ulog ogroman, ne treba ovde očekivati previše pogodaka, pa vam hrabro savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 2.07.

Za kraj, podsećamo vas da je u poslednjem meču između ove dve ekipe na kom je Viborg bio domaćin, Mitjiland odneo pobedu i to sa čak 0:4, a mišljenja smo da će gosti slaviti i ovog puta, pa vam toplo preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.