Tiket dana (petak, 09.06.2023)

Samo se sa setom sećamo prethodnih petaka i ponude koju smo imali tada. Danas su nam na meniju uglavnom Irci, igraju se kola u oba najjača ranga u ovoj zemlji, a ostatak je dosta siromašan. Predložene kvote važile su u momentu pisanja tiketa.

Dinamo Minsk – Dinamo Brest – 1,0-3 @ 2.10 u MaxBet

Velikan iz Minska je imao lošu prethodnu sezonu i završio ju je tek na četvrtoj poziciji. Ove sezone su krenuli mnogo ozbiljnije i nakon deset odigranih kola nalaze se na vrhu tabele. Dinamo iz Minska osvojio je 25 bodva a prvi pratilac mu je tim Nemana iz Grodna sa dva boda manje. Međutim, treba reći da je aktuelni šampion Soligorsk kažnjen sa čak 35 bodova u minusu, pa oni sada imaju -12, umesto 23, koliko su osvojili. Pored šampiona kažnjeni su Energetik sa 23 i Belšina sa 11 bodova. Čini se da je ovo prava sezona kada se Dinamo iz Minska mora vratiti na vrh i osvojiti šampionsku titulu. Ipak, ima tu još ozbiljnih timova, ne sme se otpisati ni BATE iz Borisova koji je nešto slabije startovao, ali ima vremena za popravku. Pored Grodna odlično na početku sezone igra i tim Žodina koji je jedini bez poraza. Imenjak ekipe iz prestonice, tim Dinama iz Bresta, daleko je od vrha tabele ali i onih dana kada su došli do šampionskog naslova. Bila je to vrlo kratka bajka, a pamtiće se po tome što je na kklupi ovog tima jedno vreme proveo legendarni, sada pokojni, Dijego Maradona. Sada je Dinamo iz Bresta tek na 11. mestu i osvojio je samo 7 bodova. Jedinica je izvesna, a da bismo pojačali kvotu dodali smo i predlog golova, za koje ne smatramo da će ih biti mnogo. Za 1,0-3 kvota je 2.10 u kladionici MaxBet.

Drogeda – Sent Patriks – 2,2+ @ 2.45 u MaxBet

Gosti iz Dablina su u odličnoj formi i u ovaj meč ulaze sa četiri vezana prvenstvena trijumfa. Pobedili su ozbiljne ekipe u tom intervalu, a najznačajniji trijumf bio je onaj u prošlom kolu kada su dobili Deri Siti na svom terenu sa 4:1. Posle te pobede ekipa koja nosi ime zaštitnika Iraca, Sent Patriksa, nalazi se na deobi drugog mesta sa Derijem, i ima samo četiri boda manje od vodećeg Šamrok Roversa, aktuelnog šampiona Republike Irske. Na drugoj strani domaćin ovog meča, ekipa Drogede, ne može se pohvaliti dobrim rezultatima pošto su izgubili dva prethodna meča, prvo od Kork Sitija, a onda i Šelburna. Posle tih mečeva ekipa Drogede pala je na 9. mesto, a ta pozicija donosi na kraju sezone samo plasman u baraž za opstanak. Pošto je tim UCD-a najslabiji u ligi i najverovatnije će se na kraju sezone preseliti u niži rang, ostaje da Drogeda preskoči barem još jedan tim i tako ostane u eliti. Pokušaće da prestignu Kork Siti ili Slajgo Roverse, pošto su ostali već pomalo odmakli. Drogeda i Sent Patriks su već igrali dva puta ove sezone, oba duela dobio je tim iz Dablina, prvo sa 3:1 na Vivers Parku u Drogedi, a onda i sa 3:0 na svom stadionu. Očekujemo još jedan trijumf Sent Patriksa i barem dva gola gostiju na tm meču. Za 2.2+ kvota u kladionici MaxBet iznosi 2.45.

Luksemburg – Malta – 1 @ 1.60 u MaxBet

Ovo je prijateljska utakmica koja se igra u sklopu priprema za nastavak kvalifikacija za naredni EURO. U prethodnim kvalifikacionim ciklusima, za razna takmičnje, selekcija Luksemburga je beležila mnogo bolje rezultate od Maltežana. Čak su uspevali da pobede neke ozbiljne reprezentacije, a igrali su odlično i u Ligi nacija. Aktuelne kvalifikacije za EURO 2024. u Nemačkoj Luksemburžani su počeli remijem bez golova u Slovačkoj, ali su onda doživeli debakl na svom terenu od Portugalaca, koji su ih pobedili sa 6:0. Malta je izgubila obe utakmice u svojoj grupi, prvo u Skoplju od Severne Makedonije sa 2:1, a onda i na svom terenu od Italije sa 2:0. Dugo se ove dve selekcije nisu sastajale, poslednji put je to bilo pre više od pet godina i to u prijateljskom meču. Raniji rezultati ne moraju niđta da znače, a recimo da Luksemburg čekaju mečevi sa Lihtenštajnom i Bosnom i Hercegovinom u junskom ciklusu, dok će Malta za to vreme odmeriti snage sa Engleskom i Ukrajinom. Ovde je domaćin favorit i očekujemo jedinicu. Za pobedu Luksemburga koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.60.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici MaxBet iznosi 8.23.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.