Tip dana: Specija – Verona: Ko će izboriti opstanak u društvu najboljih?

U nedelju nas očekuje nekoliko veoma interesantnih mečeva širom Evrope i Južne Amerike, a za vas smo ovog puta analizirali meč između Specije i Verone, a ono što treba napomenuti je da će pobednik ovog susreta i naredne sezone nastupati u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala, dok će nažalost poraženi ispasti u Seriju B.
Inače, ovaj duel se igra na neutralnom terenu u Ređo Emiliji, a početak susreta na stadionu “Mapei” je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Specija: Da li je vreme za selidbu u Seriju B?

Primarni cilj Specije je kao i u nekoliko prethodnih sezona svakako bio opstanak u društvu najboljih, i tim iz Ligurije je igrao na veoma visokom nivou u prvom delu šampionata, posebno se to odnosi na domaći teren, međutim, usledio je očajan drugi deo prvenstva, pa je na kraju ova ekipa završila sezonu na sedamnaestom mestu na tabeli, uz isti broj bodova kao i osamnaestoplasirana Verona.
Prošle sezone su čelni ljudi Serije A doneli odluku, da ukoliko dva tima na kraju završe sa istim brojem bodova, neće se gledati ni međusobni skor, ni gol razlika, već će ti timovi odigrati međusobni meč.
Ako se prisetimo poslednjeg kola u kom je Specija gostovala kod Rome, svakako da ostaje veliki žal, jer je utisak da je tim iz Ligurije već tada mogao da obezbedi opstanak.
Sve je počelo sjajno za izabranike Leonarda Semlićija, pošto su gosti došli do vođstva u šestom minutu susreta preko Nikolaua, ali je Vučica u finišu prvog dela igre izjednačila preko Zalevskog.
U drugom delu igre je domaćin pošto poto želeo da dođe do sva tri boda, što mu se na kraju i isplatilo i to u prvom minutu sudijske nadoknade kada je Dibala pogodio sa bele tačke.
Pre tog duela je tim iz Ligurije imao meč na svom terenu protiv ne previše zainteresovanog Torina, ali se Specija na tom susretu propisno obrukala, pošto su Bikovi slavili sa 0:4.
Malo ko je očekivao da će Specija na kraju završiti ovako nisko na tabeli, pogotovu nakon nekoliko velikih pobeda na svom terenu, a jedna od njih se desila pre samo nekoliko sedmica protiv Milana, kada je bilo 2:0. Još zanimljivije je da je nekoliko meseci pre toga ova ekipa na svom stadionu bila bolja i od Intera, što znači da je četa Leonarda Semplićija imala dosta problema sa timovima iste, ili približno slične jačine.
Inače, na domaćem terenu je tim iz Ligurije do sada odigrao devetnaest mečeva i ostvario četiri trijumfa, čak osam remija i sedam poraza.
Za kraj, poslednji susret protiv Verone odigran je početkom marta na stadionu “Alberto Piko” a taj duel je završen bez pobednika, ali i bez golova.

Verona: Tim iz grada ljubavi blagi favorit!

Dosta puta smo u analizima pominjali da je Verona imala jednu zaista sjajnu sezonu, za koju je bio najzaslužniji Igor Tudor, koji je u međuvremenu prešao u Marsej, sa kojim je uspeo da dođe do treće pozicije i kvalifikacija za Ligu šampiona.
Ako se sabere i oduzme sve ono što je ekipa iz grada ljubavi pružila u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala, jasno je da je najzaslužniji za sjajne partije Verone prošle sezone bio upravo hrvatski stručnjak, koji se sve češće pominje kao prvi pik za klupu Juventusa.
Bilo kako bilo, Verona je od samog starta imala dosta problema, tim iz grada ljubavi je dobrano popravio svoje igre u nastavku prvenstva, ali je to nažalost bilo dovoljno samo za osamnaesto mesto na tabeli, koje na kraju prvenstva znači i selidbu u niži rang.
Ipak, Darko Lazović i drugari su imali dosta sreće, pošto je isti broj bodova imala i Specija, pa će ove dve ekipe večeras odmeriti snage i dati konačan odgovor na pitanje, ko će biti poslednji učesnik Serije A, za sezonu 2023/24.
Družina Marka Zafaronija je u poslednjem kolu poražena na gostovanju kod Milana, a taj duel na San Siru je završen rezultatom 3:1.
Sve do 85. minuta je na semaforu stajalo 1:1, ali je onda domaćin u kratkom vremenskom periodu postigao dva pogotka i rešio taj meč u svoju korist, iako se Verona nije obrukala.
Pre toga je ova ekipa propustila veliku priliku da praktično obezbedi opstanak u društvu najboljih, pošto je ovaj tim na svom terenu samo remizirao protiv Empolija, i to nakon pogotka primljenog u šestom minutu sudijske nadoknade.
Na gostovanjima je do sada ekipa iz grada ljubavi odigrala devetnaest mečeva i ostvarila samo jedan trijumf, sedam remija i čak jedanaest poraza.
Inače, na poslednjih osam međusobnih susreta, Verona je ostvarila pet trijumfa, dva puta je bilo nerešeno, dok je Specija samo jednom pobedila.

Naš predlog

Pre svega, pošto je ulog zaista ogroman, ne treba u Ređo Emiliji očekivati previše pogodaka, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.56.

Kada poredimo ova dva kluba, utisak je da je Verona na papiru bolji rival, i mišljenja smo da će ekipa iz grada ljubavi to i potvrditi na ovom meču za ostanak u Seriji A, pa vam preporučujemo hrabro da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.70.

Za kraj, u velikoj meri smo ubeđeni da Verona koja se na ovom susretu vodi kao gost neće izgubiti na ovom meču protiv Specije, a takođe i da neće biti previše pogodaka, pa je možda i idealno da probate sa kombinacijom igara X2&0-3 uz kvotu 1.73 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.