Tip dana: Holandija – Hrvatska: Nesuđeno polufinale Mundijala u polufinalu Lige nacija!

Kao što je to bio slučaj u poslednjih nekoliko dana, i u sredu je veoma siromašna ponuda za klađenje, međutim, ovaj dan nam donosi polufinale ovogodišnjeg izdanja Lige nacija u kom će snage odmeriti Holandija i Hrvatska.
Početak susreta u Roterdamu je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Holandija: Lale uz prednost domaćeg terena jure trofej u Ligi nacija!

Protekla decenija za Holandiju nije bila preterano uspešna, a Evropsko prvenstvo koje je održano preprošle godine je označilo i veliki povratak Holandije na najveću scenu, a sve to nakon što je ova selekcija propustila prethodno Svetsko, ali i Evropsko prvenstvo.
Kada smo već kod poslednjeg EURA koje je zbog korone održano godinu kasnije, nakon briljantnih partija u grupi, popularne Lale se u nokaut fazi nisu proslavile, pošto su mimo svih očekivanja eliminisane od Češke.
Bilo kako bilo, treba napomenuti da je Holandija bez većih problema došla do plasmana na Svetsko prvenstvo, i mora se priznati da je ova selekcija koju je predvodio Van Gal na Mundijalu imala dosta sreće pri žrebu pošto je za protivnike u grupi dobila selekcije Senegala, Katara i Ekvadora, pa je na kraju ova reprezentacija dosta lako došla do plasmana u nokaut fazu, što i jeste bio primarni cilj.
Tamo su Virdžil Van Dajk i drugari naleteli na Sjedinjene Američke Države koje su savladane rezultatom 3:1, pa je usledio meč sa Argentinom.
Bio je to svakako jedan od najboljih susreta na prošlom Mundijalu, a regularni tok je završen rezultatom 2:2, i to nakon pogotka Vegorsta u jedanaestom minutu sudijske nadoknade. Produžeci su završeni bez pogodaka, pa su o putniku u polufinale odlučivali penali, i tu je Argentina bila bolja i došla do plasmana među četiri najbolja tima na svetu a kasnije i do “Boginje”.
Nakon bolne eliminacije sa Mundijala, Lale su morale da se fokusiraju na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje su za ovu selekciju krenule jako loše pošto je Francuska u prvom kolu slavila rezultatom 4:0, uz podatak da je već posle dvadesetak minuta igre na semaforu stajalo 3:0.
U drugom kolu su Lale očekivano slavile protiv autsajdera Gibraltara, kada je bilo 3:0, a strelci za Holandiju bili su Ake koji je postigao dva pogotka i Depaj.
Ono što je veoma bitna stvar je da su Holanđani domaćini finalnog turnira Lige nacija, a samim tim i glavni favoriti za osvajanje istog, iako Ronald Kuman ima dosta problema sa sastavom tima, pošto su zbog povreda otpali De Liht i Depaj.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Holandije i Hrvatske odigran je 2008. godine kada su Lale bez većih problema slavile sa 0:3.

Hrvatska: Mogu li Vatreni da utišaju “De Kujp”?

Godinama unazad selekcija Hrvatske pruža fantastične partije, a sve je krenulo od onog finala Svetskog prvenstva 2018. godine gde je ova selekcija poražena od Francuske.
Nakon toga su Vatreni na Evropskom prvenstvu stigli “samo” do osmine finala i doživeli eliminaciju od Španije, da bi Luka Modrić i drugari ponovo bili pravi na Mundijalu, koji je održan prošle godine u Kataru, pošto je ova selekcija pomalo i neočekivano stigla do treće pozicije.
Uz dosta muke je Hrvatska stigla do plasmana u nokaut fazu, da bi tamo Vatreni prvo eliminisali Japan, pa potom Brazil u četvrtfinalu što je svakako bilo jedno od najvećih iznenađenja proteklog Mundijala, ali je onda ova selekcija u polufinalu doživela težak poraz od Argentine (3:0), koja je kasnije i došla do titule prvaka sveta.
U meču za treće mesto izabranici Zlatka Dalića su savladali najveće iznenađenje turnira, selekciju Maroka, rezultatom 2:1, a zanimljivo je da smo sva tri pogotka videli u prvom delu igre.
Nakon još jednog uspešnog Mundijala, Vatreni su se okrenuli kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, i odmah na samom startu veliko iznenađenje.
Naime, ova selekcija je na svom terenu samo remizirala protiv Velsa, i to nakon primljenog pogotka u trećem minutu sudijske nadoknade.
Ipak, u drugom kolu su izabranici Zlatka Dalića pokazali zašto slove za jednu od najboljih reprezentacija na svetu, pošto je ova selekcija dosta lakše nego što se očekivalo slavila na gostovanju kod nimalo naivne Turske, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Bio je to ujedno i poslednji zvanični meč koji je Hrvatska odigrala, a dvostruki strelac za Vatrene na tom meču koji je odigran u Bursi bio je Kovačić, uz podatak da je do dve asistencije došao i Pašalić, pa je opšti utisak da je trećeplasirani tim sa prošlog Mundijala do tog trijumfa protiv Turske došao dosta lakše nego što su svi očekivali.
Vatrene večeras očekuje polufinale Lige nacija, a za razliku od Mundijala, Zlatko Dalić jedino neće moći da računa na Dejana Lovrena koji je sredinom februara objavio da više neće igrati za reprezentaciju. Najviše se i ovog puta očekuje od Modrića, Perišića, Brozovića i Kovačića, a ostaje da se vidi ko će praviti društvo fenomenalnom Gvardiolu na mestu štopera, kao i ko će od prvog minuta zaigrati na mestu napadača, što je verovatno i najveća dilema Dalića pred ovaj okršaj sa Holandijom.

Naš predlog

Sva je prilika da nas očekuje jedan veoma zanimljiv susret, a po našem mišljenju Lale će iskoristiti to što se završni turnir Lige nacija igra u Holandiji, i doći do trijumfa, a samim tim i plasmana u veliko finale, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.05.

Iako je ulog plasman u veliko finale, vrlo lako se može desiti da nam ovaj duel donese dosta pogodaka, pa vam hrabro predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.20.

Za kraj, Lale će od samog starta krenuti ofanzivno ka golu gostiju, i za očekivati je da Holandija postigne dva ili više pogotka na ovom polufinalnom susretu Lige nacija, pa je topla preporuka igra D2+ uz kvotu 2.29 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.