Tip dana: Vels – Jermenija: Zmajevi šire krila u Kardifu!

Od petka nas očekuje puno interesantnih mečeva pošto je na programu treće kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine, a za vas smo ovog puta analizirali duel u Kardifu gde će selekcija Velsa ugostiti Jermeniju.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Vels: Zmajevi sjajno otvorili kvalifikacije!

Velšani su poslednjih godina redovni na velikim takmičenjima, što je svakako najbitnije, iako ova selekcija nije ostavila preterano dobar utisak ni na Evropskom, ali i na prošlom Svetskom prvenstvu.
Imali su popularni Zmajevi baš dosta sreće na žrebu za Mundijal, pošto su bili u grupi sa Engleskom, Sjedinjenim Američkim Državama i Iranom, ali je su na kraju Garet Bejl i drugari osvojili samo jedan bod i završili na poslednjem mestu u grupi.
Nakon te eliminacije sa Svetskog prvenstva, od reprezentacije, ali i od aktivnog igranja fudbala se oprostio Garet Bejl, koji je godinama unazad bio glavna pokretačka snaga ove selekcije i svakako da je bivši fudbaler Reala i Totenhema bio najzaslužniji za poslednja dva učešća na velikim takmičenjima.
Inače u Ligi nacija je Vels imao zaista paklenu konkurenciju, pošto su u grupi pored njih tu još bili i Belgija, Holandija i Poljska, pa se više od poslednjeg mesta na tabeli nije ni moglo očekivati, ali svakako jeste više od jednog osvojenog boda i to protiv Belgije na svom stadionu kada je bilo 1:1.
Odmah na startu kvalifikacija za predstojeće Evropsko prvenstvo Velšane je sačekao izuzetno težak posao, s obzirom da je ova ekipa gostovala kod Hrvata, koji su ponovo briljirali na Mundijalu i na kraju došli do trećeg mesta, nakon trijumfa nad Marokom.
Vatreni su došli u vođstvo golom Kramarića sredinom prvog poluvremena, a nakon toga je četa Zlatka Dalića kontrolisala meč i sve je išlo ka tome da će Hrvati zabeležiti prvu pobedu u kvalifikacijama.
Ipak, da tako ne bude, u trećem minutu sudijske nadoknade se pobrinuo Brodhed, koji je iskoristio nepažnju hrvatskih defanzivaca i ugurao loptu u mrežu.
U drugom kolu je usledio duel protiv Letonije, što je na papiru bio lak posao za Velšane, međutim izabranici selektora Pejdža su do trijumfa došli dosta teže nego što se očekivalo.
Jedini pogodak na tom duelu u Kardifu delo je Mura u finišu prvog dela susreta, a treba pohvaliti Letonce koji ni u jednom trenutku nisu bili podređen rival na terenu.
Za kraj, treba napomenuti da je poslednji međusobni meč između Velsa i Jermenije odigran 2001. godine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji, a taj susret je završen bez pobednika, ali i bez pogodaka.

Jermenija: Jermeni dugo bez trijumfa na strani!

Jermenija do sada nije nikada učestvovala na nekom velikom takmičenju, a teško je zaista očekivati da se to dogodi i ovog puta, pogotovu u konkurenciji Hrvatske, Turske i Velsa, kod koga između ostalog ova selekcija i gostuje u trećem kolu kvalifikacija.
Iza Jermena su katastrofalne partije u Ligi nacija, gde je ova selekcija zauzela poslednje mesto u grupi sa samo tri osvojena boda.
Na šest odigranih mečeva izabranici Oleksandra Petrakova su ostvarili samo jedan trijumf uz čak pet poraza, iako konkurencija u grupi nije bila toliko teška. Do jedinog trijumfa je Jermenija došla na domaćem terenu protiv Irske i to pogotkom Spersjana u 74. minutu susreta, a od istog rivala su izgubiili u poslednjem kolu u gostima (3:2).
Pomenimo još i da je ova selekcija kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje je održano prošle godine završila na četvrtom mestu na tabeli uz dvanaest osvojenih bodova, pa je utisak da se Jermeni nisu obrukali.
U prva dva meča na svom terenu Jermenija je uspela da savlada Island i Rumuniju, usledio je remi sa Lihtenštajnom, ali je ciklus okončan sa dva teška poraza na domaćem terenu od Nemačke i Severne Makedonije, gde je domaći tim postigao samo jedan pogodak a primio čak devet, što je zaista previše za ekipu koja ume da bude izuzetno neugodna na domaćem terenu.
Na strani je ipak drugačija situacija, pošto izabranici selektora Petrakova na poslednjih dvanaest mečeva ne zna za trijumf, pošto je poslednja pobeda ostvarena još u kvalifikacijama za Mundjijal, i to na strani kod Lihteštajna kada je bilo 0:1.
Najzad, što se tiče kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje na na programu naredne godine, do sada je Jermenija odigrala samo jedan meč i naravno doživela poraz na svom terenu od Turske, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Domaćin je krenuo sjajno i u ranoj fazi meča došao do vođstva, ali su onda Turci zaigrali onako kako se i očekuje i potpuno zasluženo došli do trijumfa.
Inače, do sada su selekcije Velsa i Jermenije odigrale dva međusobna meča i oba su završena bez pobednika.

Naš predlog

Generalno, poznato je koliko dobro Vels u kvalifikacijama igra na svom terenu što je verovatno i glavni razlog zašto vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.42.

Za očekivati je da popularni Zmajevi od prvog minuta krenu ofanzivno ka golu Jermena koji tradicionalno igraju katastrofalno na strani, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 uz kvotu 2.09 u Meridianu.

Za kraj, ne treba očekivati baš previše golova, ali smo ipak mišljenja da će ih biti makar dva, ali ne više od tri, pa vam preporučujemo igru 2-3 gola uz kvotu 1.88.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.