Tip dana: Hrvatska – Španija: Furija za trofej koji joj nedostaje!

U nedelju je veoma siromašna ponuda za klađenje, ali ipak, ovaj dan nam donosi dva završna meča u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, a za vas smo naravno pripremili finalni susret koji će biti odigran na stadionu “De Kujp” u Roterdamu, gde će snage odmeriti Hrvatska i Španija.
Početak susreta između ove dve izuzetno kvalitetne reprezentacije je zakazan za 20 časova i 45 minuta
.

Hrvatska: Ova generacija Vatrenih zaslužuje trofej!

Godinama unazad Vatreni postižu sjajne rezultate na velikim takmičenjima, a plasmani na Svetsko i Evropsko prvenstvo se ni ne dovode u pitanje.
Sve je nekako krenulo od onog Mundijala u Rusiji, kada su Luka Modrić i drugari mimo svih očekivanja na kraju stigli do velikog finala sa Francuzima, u kom je ova selekcija nažalost poražena rezultatom 4:2, ali je svakako i drugo mesto na svetu ogroman uspeh.
Nakon toga su Vatreni bez većih problema prošli grupu na EURU, koji je zbog pandemije koronavirusa odigran 2021. godine, ali je u osmini finala četa Zlatka Dalića zaustavljena od Španije, koja će zanimljivo ovoj selekciji biti protivnik u velikom finalu ovogodišnjeg izdanja Lige nacija.
Odmah imamo jedan zanimljiv podatak, a to je da su Hrvati prvi meč nakon onog fenomenalnog Mundijala u Rusiji odigrali upravo protiv Španije i to u premijernom izdanju Lige nacija, a na tom duelu je Furija odigrala furiozno i slavila sa više nego ubedljvih 6:0, pa eto lepe prilike za selekciju Hrvatske da se osveti Špancima za i te kako težak poraz.
Na prethodnom Mundijalu u Kataru, Hrvati su ponovo zablistali, samo što sada partije Luke Modrića i drugara nisu predstavljale nikakvo iznenađenje.
U grupi je ova selekcija došla do druge pozicije, u osmini finala je nakon boljeg izvođenje jedanaesteraca savladan Japan, da bi u četvrtfinalu Vatreni napravili novu veliku senzaciju na Mundijalima, pošto je eliminisan Brazil, koji je pre početka turnira slovio za jednog od glavnih kandidata za osvajanje Boginje.
Nažalost, u polufinalu je Argentina bila prejaka, ali je zato u meču za treće mesto četa Zlatka Dalića bila bolja od Maroka i došla do novog sjajnog rezultata na Svetskim prvenstvima.
Nažalost, na startu kvalifikacija za predstojeći EURO, Vatreni su samo remizirali na svom terenu protiv Velsa i to nakon pogotka primljenog u trećem minutu sudijske nadoknade, ali je nakon toga ova selekcija uspela da slavi na veoma teškom gostovanju kod Turske, kada je bilo 0:2.
Kako se finalni turnir Lige nacija igrao u Holandiji, pre početka meča sa Lalama je delovalo da Hrvatska ima minimalne šanse da dođe do plasmana u finale, međutim, Vatreni su odigrali još jedan fantastičan meč i rezultatom 2:4 došli do plasmana u novo finale, gde će ova reprezentacija odmeriti snage sa starim dužnicima Špancima, i kada se sve sabere i oduzme, stiče se utisak zaista da je ova generacija fudbalske reprezentacije Hrvatske zaslužila da dođe do makar jednog trofeja.

Španija: Novi selektor je položio ispit!

U periodu od 2008. do 2012. godine, Furija je predstavljala nerešivu enigmu za sve selekcije, a za samo četiri godine je ova reprezentacija uspela da dođe do dve titule šampiona Evrope, ali i jedne titule svetskog prvaka, nakon onog trijumfa u finalu nad Holandije, golom Inieste u dubokoj nadoknadi drugog produžetka.
Odmah nakon trofeja na EURU 2012. godine usledila je smena generacija, koja je bila poprilično bolna, s obzirom da je Španija na Svetskom prvenstvu 2014. godine eliminisana još u grupnoj fazi, a ništa bolja situacija nije bila ni na Evropskom prvenstvu 2016. godine gde je Furija stigla samo do osmine finala.
Na Mundijalima u Rusiji i Kataru je Furija zaustavljana na prvoj prepreci u osmini finala, a na poslednjem Evropskom prvenstvu je Španija konačno podsetila na one slavne dane, pošto je ova selekcija stigla do polufinala, gde je eliminisana od Italije, koja je kasnije uspela i da dođe do trofeja na EURU.
Luis Enrike je prošle godine podneo ostavku na mesto selektora Furije, a sve to nakon eliminacije u osmini finala Mundijala od Maroka, i pored toga što je Španija odigrala grupnu fazu na veoma visokom nivou.
Pomalo neočekivano je na užarenu klupu ove selekcije seo Luis de la Fuente, i kako sada stvari stoje deluje da je ovaj čovek koji je u prethodnom periodu bio zadužen za mlađe selekcije, prošao ispit.
Dosta dobro su Španci startovali u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje je na programu naredne godine u Nemačkoj, pošto je ova selekcija u uvodnom duelu kvalifikacija slavila na svom terenu protiv Norveške, rezultatom 3:0.
Junak tog susreta bio je Hoselu, koji je u finišu susreta za samo dva minuta postigao isto toliko pogotka. Međutim, nakon toga je Furija odigrala jednu od svojih najslabijih partija u proteklih desetak godina i to na gostovanju kod Škotske, kada je bilo 2:0.
Ipak, u polufinalu Lige nacija se Furija na najbolji mogući način revanširala Italijanima za poraz u polufinalu Evropskog prvenstva, a taj duel je završen rezultatom 2:1, i ponovo je junak bio Hoselu koji je dva minuta pred istek regularnog toka postigao pogodak, što je bio povod za veliko slavlje špankih navijača.
Za kraj, treba napomenuti podatak da je na tri poslednja međusobna susreta protiv Hrvatske selekcija Španije postigla neverovatnih četrnaest pogodaka!

Naš predlog

Utisak je zaista da ova sjajna generacija Hrvatske zaslužuje trofej, pa makar on bio u pomalo potcenjenoj Ligi nacija, i zbog svega toga vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 3.60.

Pored toga, mišljenja smo da je izuzetno dobra varijanta i dupla šansa na domaćina 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.72.

Za kraj, ako se malo osvrnemo na prethodne međusobne susrete između Hrvatske i Španije doći ćemo do jednog veoma zanimljivog podatka, a to je da je na tri poslednja duela između dveju reprezentacija postignuto neverovatnih devetnaest pogodaka, što je u proseku šest i više po meču, pa bez obzira što se radi o finalnom susretu, utisak je da nas i ovog puta očekuje dosta golova, i preporučujemo igru na 3+ uz fantastičnu kvotu 2.10 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.