Tip dana: Engleska – Severna Makedonija: Vembli ne bi pokorio ni Aleksandar Makedonski!

U ponedeljak se nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na Vembliju gde će snage odmeriti Engleska i Severna Makedonija.
Početak ovog duela je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Engleska: Gordi Albion perfektan na startu kvalifikacija!

U poslednjih nekoliko godina Gordi Albion igra na veoma visokom nivou, a utisak je da je ova selekcija na vrhuncu bila na Evropskom prvenstvu koje je odigrano pre dve godine, ali je nažalost četa Gareta Sautgejta poražena u finalu od Italije, nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Treba podsetiti da je pre toga Engleska imala zapaženu ulogu i na Svetskom prvenstvu u Ruisji gde je Gordi Albion stigao do polufinala, ali je tamo pomalo i neočekivano eliminisan od Hrvatske.
Do plasmana na Svetsko prvenstvo u Kataru koje je održano krajem prošle godine, Englezi su ponovo došli bez većih problema. Na papiru je ova reprezentacija bila jedan od glavnih kandidata za najviši mogući plasmam, međutim od toga nije bilo ništa.
Pre svega, izabranici Gareta Sautgejta su bez većih problema došli do plasmana u nokaut fazu, i to pošto je Engleska, koja je pre početka turnira slovila za jednog od glavnih favorita za osvajanje Mundijala na kraju završila na prvom mestu u grupi uz dva boda viška u odnosu na selekciju SAD-a.
Na tri odigrana susreta u grupnoj fazi Gordi Albion je ostvario dva trijumfa, i to protiv Irana i Velsa, uz remi protiv Sjedinjenih Američkih Država.
U osmini finala je Engleska dosta lakše nego što se očekivalo eliminisala selekciju Senegala, koja je odigrala sjajno grupnu fazu, a taj meč je završen rezultatom 3:0.
Nažalost u četvrtfinalu su Englezi eliminisani od Francuza, a bio je to jedan zaista spektakularan duel koji je završen rezultatom 2:1, uz konstataciju da je kapiten Engleske, Hari Kejn pri vođstvu Trikolora propustio da realizuje jedanaesterac, što se fudbaleru Totenhema retko dešava.
Engleska se veoma brzo okrenula kvalifikacijama za predstojeće Evropsko prvenstvo, gde stvari za sada idu po planu. Naime, posle tri odigrana meča Gordi Albion se nalazi na prvom mestu na tabeli uz maksimalnih devet osvojenih bodova.
U prvom kolu je u velikom derbiju savladala Italija u gostima, da bi u naredna dva susreta Englezi bez većih problema savladali Ukrajinu i Maltu uz gol razliku 6:0.
Kako sada stvari stoje, utisak je da bi četa Gareta Sautgejta eventualnim trijumfom na ovom susretu protiv Severne Makedonije napravila ogroman korak ka plasmanu na EURO, pošto Ukrajina i Italija koje dele drugu poziciju trenutno imaju čak šest bodova manjka.

Severna Makedonija: Mogu li gosti do čuda?

Severna Makedonija poslednjih godina takođe beleži svoje najbolje rezultate u istoriji, a treba napomenuti da je ova selekcija uspela da dođe do svog premijernog plasmana na EURO 2020, koji je zbog pandemije koronavirusa odigran 2021. godine.
Ruku na srce, Goran Pandev i drugari se nisu preterano istakli na Evropskom prvenstvu pošto su u grupi sa Holandijom, Austrijom i Ukrajinom zauzeli poslednje mesto, i to bez osvojenih bodova.
Nije to preterano zasmetalo svim navijačima ove reprezentacije, koji su svesni da je i sam odlazak na ovo takmičenje bio ogroman uspeh.
Severna Makedonija se okrenula kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, gde je ova selekcija takođe igrala dosta dobro, o čemu verovatno najbolje i svedoči plasman na drugo mesto u grupi iza Nemačke, što je ovoj reprezentaciji donelo plasman u baraž.
U prvom duelu baraža su popularni Lavovi uspeli da šokiraju Italiju, i u sred Palerma je savladaju sa 0:1, sada već čuvenim golom Trajkovskog. Ipak, u finalu baraža je Severna Makedonija naišla na Portugal, koji je bez većih problema na svom terenu slavio sa 2:0 i došao do plasmana na Svetsko prvenstvo.
Što se tiče kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj, stiče se utisak da izabranici Blagoja Milevskog nisu imali dovoljno sreće pri žrebu, pošto se nalaze u grupi sa Engleskom i Italijom koje su svakako prvi favoriti ove grupe, ali ne treba tu zaboraviti ni na selekciju Ukrajine.
U ovom trenutku se Severna Makedonija nalazi na četvrtom mestu u grupi uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Englesku, kod koje između ostalog i dolaze u goste u ovom kolu.
U prvom kolu su Lavovi slavili na svom terenu protiv slabašne Malte, a rezultat tog susreta je bio 2:1.
Usledio je meč drugog kola protiv Ukrajine i nakon prvih 45 minuta susreta je domaćin imao prednost od čak dva gola, ali je onda Ukrajina zaigrala daleko bolje, postigla tri pogotka u nastavku i stigla do veoma važnog trijumfa u kvalifikacijama za EURO koji će biti odigran naredne godine u Nemačkoj.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme utisak je ipak da su Englezi veliki favoriti na ovom meču pa vam predlažemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.46.

Gosti ovde nemaju šta da izgube, i sigurno je da se Makedonci neće opredeliti za defanzivni pristup, već će pokušati da se nadigravaju sa daleko kvalitetnijim rivalom, pa se vrlo lako može desiti da nam ovaj duel donese dosta pogodaka, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 4+ uz kvotu 2.17.

Za kraj, mišljenja smo da će nam prvo poluvreme ovog susreta na Vembliju doneti makar dva pogotka, pa je topla preporuka I2+ uz kvotu 2.16 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.