Tip dana: Bugarska – Srbija: Piksi uručuje otkaz Krstajiću!

U utorak nas očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Razgradu gde će snage odmeriti selekcije Bugarske i Srbije.
Početak susreta između ove dve reprezentacije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Bugarska: Mogu li puleni Mladena Krstajića do iznenađenja?

Poslednje učešće na velikim takmičenjima Bugarska je zabeležila 2004. godine na Evropskom prvenstvu u Portugalu, kada je ova selekcija završila na poslednjem mestu u grupi bez osvojenih bodova, i uz gol razliku 1:9.
Najveći uspeh ove zemlje datira još iz 1994. godine i one čuvene generacije koju je predvodio legendarni Hristo Stoičkov koji je bio i najbolji strelac na tom turniru, pošto je na Mundijalu u Sjedinjenim Američkim Državama Bugarska došla do neverovatnog četvtog mesta na tabeli.
U polufinalu je ova reprezentacija poražena od Italije sa 2:1, dok je u meču za treće mesto Bugarska doživela pravi debakl, pošto je poražena od Šveđana sa više nego ubedljivih 4:0.
Četiri godine kasnije su Bugari zabeležili i svoj za sada poslednji nastup na Mundijalama, na kom se ruku na srce ova selekcija nije proslavila pošto je zauzela poslednje mesto u grupi sa samo jednim osvojenim bodom, i to u uvodnom meču protiv Paragvaja kada nije bilo pogodaka.
Na poslednje Svetsko prvenstvo koje je održano u Kataru prošle godine, Bugari naravno nisu uspeli da se kvalifikuju, a u kvalifikacijama je ova selekcija zauzela četvrto mesto u grupi sa samo osam osvojenih bodova. Ipak, ostaće zabeleženo da je Bugarska uspela da odoli na gostovanju kod Italije što je u velikoj meri Azure i koštalo direktnog plasmana na najveću smotru fudbala.
U međuvremenu je selektor ove zemlje postao Mladen Krstajić koji se za sada blago rečeno nije snašao na toj funkciji, i vrlo lako se može desiti da ovaj duel protiv Srbije bude i poslednji meč na klupi Bugara za dojučerašnjeg selektora Orlova, koji ni na tom mestu nije zablistao.
Naime, na tri odigrana kvalifikaciona meča za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj, ova selekcija još uvek ne zna za trijumf.
U prvom kolu je nekadašnji polufinalista Mundijala na svom terenu doživeo poraz od Crne Gore, da bi nakon toga Bugarska doživela debakl na strani kod Mađara, u duelu u kom je domaćin bez većih problema slavio sa 3:0.
Ni u poslednjem kolu kvalifikacija se četa Mladena Krstajića nije proslavila pošto je samo remizirala na strani kod Litvanaca koji slove i za autsajdere u ovoj grupi, a taj duel u Kaunasu je završen rezultatom 1:1, nakon čega se ozbiljno polemisalo o smeni srpskog stručnjaka, ali je ipak Krstajić dobio još jednu priliku da pokaže da nije zalutao na klupu Bugara.
Za kraj, poslednji međusobni susret između dveju selekcija je odigran u oktobru 2010. godine kada je Srbija u gostima slavila sa 0:1.

Srbija: Orlovi bez Mitrovića i Vlahovića!

Nakon nekoliko ne baš sjajnih godina, selekcija Srbije je odmah po preuzimanju tima od strane Dragana Stojkovića zaigrala fantastičan fudbal, što je bilo dovoljno za prvo mesto u kvalifikacijama i to ispred prvog favorita Portugala.
Upravo ovu selekciju su Orlovi savladali u poslednjem kolu kvalifikacija u gostima i to nakon gola Aleksandra Mitrovića u samom finišu susreta.
Na sve to su se nekako nadovezale i sjajne partije srpskog nacionalnog tima u Ligi nacija, gde je obezbeđen plasman u višu diviziju, opet nakon trijumfa u poslednjem kolu grupne faze i to kod u poslednje vreme sjajnih Norvežana.
Sve ovo je bilo dovoljno za veliku euforiju pred odlazak na Svetsko prvenstvo i činilo se konačno da bi Orlovi mogli da naprave nešto veliko na najvećoj fudbalskoj smotri.
Grupa nije bila nimalo naivna, pošto su u njoj pored naše selekcije tu još bili i Brazil kao prvi favorit za osvajanje Mundijala, stari znanci Švajcarci, ali i Kamerunci.
U prvom kolu su Orlovi odmerili snage protiv Brazila, i bila je to sasvim sigurno jedna od najlošijih partija Srbije u poslednjih nekoliko godina pošto su Nejmar i drugari bez većih problema slavili na tom duelu rezultatom 2:0.
Usledio je duel sa Kameruncima u kom je četa popularnog Piksija u jednom trenutku imala i dva gola prednosti, ali je na kraju ipak meč završen bez pobednika (3:3).
Najzad, usledio je odlučujući meč protiv Švajcaraca u kom su Orlovi potpuno zasluženo poraženi sa 3:2, što je značio i kraj sna o prolasku u nokaut fazu.
Nakon toga se Srbija okrenula kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i utisak je da svi mogu da budu zadovoljni, pošto se u ovom trenutku Piksijevi puleni nalaze na prvom mestu u grupi uz dva boda viška u odnosu na drugoplasiranu Mađarsku koja je u prošlom kolu kiksnula na gostovanju kod Crne Gore.
Na dva odigrana susreta Orlovi su ostvarili isto toliko trijumfa. U prvom kolu je na najvećem srpskom stadionu savladana Litvanija sa 2:0, da bi nakon toga Srbija slavila i na veoma teškom gostovanju kod Crne Gore sa istim rezultatom.
Nažalost, Dragan Stojković za ovaj duel neće moći da računa na Mitrovića, Vlahovića i Jovića, ali je Joveljić u poslednjem pripremnom meču protiv Jordana kada je postigao dva pogotka pokazao da se na njega i te kako može računati u budućnosti.

Naš predlog

I pored toga što će Orlovi na ovom susretu nastupiti bez nekoliko najboljih fudbalera, mišljenja smo da će četa Dragana Stojkovića bez većih problema zabeležiti trijumf, pa vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.55.

Utisak je da će Srbija od prvog minuta susreta pokušati da nametne svoj ritam i deluje zaista da bi Orlovi u ranoj fazi susreta mogli da dođu do postignutog pogotka, pa vam savetujemo da probate sa prelazom 2-2 uz kvotu 2.21.

Za kraj, deluje da će nam ovaj meč u Razgradu doneti dosta pogodaka, pa je hrabra preporuka igra 3+ uz kvotu 2.00 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.