Tip dana: Argentinos Juniors – Defensa: Crvene bube u naletu, da li je Defensa sledeća žrtva?

Argentinska Liga Profesional nam je do sada donela pregršt uzbuđenja, a nadamo se da nas nešto slično očekuje i u noći između petka i subote kada je na programu nekoliko veoma zanimljivih duela.
Jedan od njih se igra na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će fudbaleri Argentinos Juniorsa ugostiti Defensu.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 02:30h.

Argentinos Juniors: Sjajne partije u poslednje vreme!

Argentinos Juniors je osnovan 1904. godine a najveći uspeh u dosadašnjoj istoriji ovog kluba je bez ikakve sumnje trofej u Kopa Libertadoresu do kog je ova ekipa došla 1985. godine nakon trijumfa nad Amerikom de Kali kada je argentinski predstavnik slavio nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Naravno, pored te titule u najkvalitenijem klupskom takmičenju Južne Amerike, Argentinos je tri puta dolazio do naslova prvaka Argentine, a poslednji put se to desilo 2010. godine kada su popularne “Buve” imale bod viška u odnosu na drugoplasirani Estudiantes.
Inače, prošlu sezonu je ova ekipa završila na osmom mestu na tabeli uz samo pet bodova manjka od trećeplasiranog River Plejta.
Primarni cilj će i ovog puta biti pozicija koja na kraju prvenstva donosi plasman u neko od dva klupska takmičenja, a svakako da je po želji ovog tima Kopa Libertadores, što ruku na srce neće biti nimalo lak zadatak.
U ovom trenutku se izabranici legendarnog Gabrijela Milita nalaze na devetom mestu na tabeli, koje je ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u kvalifikacije za Kopa Sudamerikanu.
U prošlom kolu su “Buve” ostvarile veoma važan trijumf na gostovanju kod nimalo naivnog Veleza, a taj susret je završen rezultatom 0:1. Do pobede su gosti došli pogotkom Heredije u 77. minutu susreta.
Pre toga je nekadašnji šampion Argentine slavio na svom terenu protiv trinaestoplasiranog Platensea, a i taj meč je završen minimalnom pobedom domaćina.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je ovaj tim ostvario pet trijumfa, dva remija i isto toliko poraza.
Naravno, ne treba zaboraviti da je četa Gabrijela Milita predstavnik Argentine i u Kopa Libertadoresu, a kolo pre kraja ovaj tim je stigao do plasmana u nokaut fazu, i to nakon trijumfa nad urugvajskim Liverpulom iz Montevidea, kada je bilo 2:1, a pobedonosni pogodak delo je Vilalbe u petom minutu sudijske nadoknade, što je bio povod za veliko slavlje navijača Argentinos Juniorsa, koji slove za jedne od najvatrenijih u Argentini.

Defensa: Koji su krajnji dometi nekadašnjeg osvajača Kopa Sudamerikane?

Defensa i Hustisija je osnovana 1935. godine, a do sada je ovaj klub proveo deset sezona u najkvalitetnijem rangu argentinskog fudbala i to od sezone 2013/14, pa do dana današnjeg.
Svakako da ova ekipa nije predstavljala značajno ime u argentinskom fudbalu, sve do osvajanja Kopa Sudamerikane 2020. godine kada je u velikom finalu savladan takođe predstavnik Argentine Lanus i to sa ubedljivih 3:0, što je bio prvi trofej za Defensu, ali i prvi trofej za tadašnjeg trenera Ernana Krespa, koji je u velikoj meri bio i zaslužan za tu titulu.
Već naredne godine su popularni Jastrebovi došli i do svog drugog velikog trofeja i to pošto su u finalu Rekopa Sudamerikane savladali favorizovani Palmeiras, koji je tih godina kao što je to svima vrlo verovatno poznato dva puta zaredom stigao do trofeja u Kopa Libertadoresu.
Prošla sezona za Defensu nije bila preterano dobra, pošto je ova ekipa na kraju završila na dvanaestom mestu na tabeli. Deluje da su Jastrebovi kasno ubacili u petu, pošto je ovaj tim na tri poslednja meča ostvario isto toliko trijumfa.
Inače, treba napomenuti da se ekipa iz Buenos Ajresa kvalifikovala za Kopa Sudamerikanu, i u ovom trenutku se izabranici Hulija Vakarija nalaze na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Miljonarios, što znači da je argentinski predstavnik na kolo pre kraja nadomak plasmanu u narednu fazu a za to će mu u poslednjem kolu biti dovoljan i bod protiv kolumbijskog predstavnika.
U prošlom kolu Sudamerikane Jastrebovi su deklasirali urugvajski Penjarol na strani, kada je bilo 0:3.
Što se tiče Lige Profesional slobodno možemo konstatovati da stvari za sada teku po planu s obzirom da se Defensa trenutno nalazi na sedmom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na trećeplasirani San Lorenco, a upravo treća pozicija će i biti primarni cilj ovog kluba pošto je to poslednje mesto koje donosi direktan plasman u Kopa Libertadores.
Na pet poslednjih mečeva izabranici trenera Vakarija su ostvarili samo jedan trijumf, dva remija i isto toliko poraza.
U prošlom kolu je nekadašnji osvajač Kopa Sudamerikane odigrao jedan ne toliko loš meč, ali je to bilo premalo da bi se savladao lider na tabeli – River Plejt na gostovanju, koje je okončano rezultatom 1:0.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na tradiciju, videćemo da Argentinos Juniors na poslednjih sedam međusobnih mečeva ne zna za trijumf nad Defensom. Ipak, ako uzmemo u obzir da “Bube” igraju dosta dobro u poslednje vreme, a da Defensa ne blista na strani, savetujemo vam da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.95.

Gosti nemaju šta da izgube, pa deluje da nas očekuje jedan izuzetno zanimljiv susret na kom bi i jedna i druga ekipa mogla da postigne makar po jedan pogodak, pa je hrabra preporuka igra GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.00.

Za kraj, Argentinos bi posle jednog dužeg perioda konačno mogao da postigne dva ili više pogotka na svom stadionu, zbog čega vam savetujemo da odigrate igru D2+ uz kvotu 2.19 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.