Tip dana: Šamrok – Deri Siti: Težak posao za aktuelnog šampiona Irske!

U nedostatku bolje ponude, za vas smo ovog ponedeljka analizirali jedan meč irskog šampionata, i to duel između prvoplasiranog Šamroka i drugoplasiranog Deri Sitija.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Šamrok: Roversi jure novu titulu!

Šamrok je prošle sezone igrao zaista sjajno, pa otuda i ne čudi što je ova ekipa došla do novog naslova prvaka, i to na jedan krajnje ubedljiv način pošto su Roversi na kraju imali čak trinaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Deri Siti, koji između ostalog večeras dolazi u goste kod aktuelnog šampiona Irske.
Poput prošle sezone, i ovog puta Šamrok ima najviše moguće ciljeve, a primarni je naravno odbrana trofeja u irskom šampionatu, i kako sada stvari stoje ova ekipa je na pravom putu da to i učini.
Naime, u ovom trenutku se Roversi nalaze na prvom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Deri Siti, i ukoliko Šamrok slavi na ovom susretu na svom terenu protiv Sitija, pobeći će ovom timu čak sedam bodova, što bi možda bila i nenadoknadiva bodovna razlika.
U poslednje vreme aktuelni šampion Irske pruža zaista sjajne partije, pa je tako ova ekipa na pet poslednjih susreta ostvarila tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz i to na gostovanju kod Kork Sitija kada je bilo 1:0.
U prošlom kolu je lider na tabeli remizirao u velikom derbiju irskog fudbala na gostovanju kod Bohemijansa, u jednom fantastičnom duelu na kom smo videli čak četiri gola a krajnji rezultat je bio 2:2.
Ono što je posebno zanimljivo je da smo sva četiri pogotka videli u drugom delu igre, a ostaje žal što gosti nisu uspeli da osvoje sva tri boda na ovom meču, pošto su imali dvostruku prednost, ali je domaćin finiš susreta odigrao sjajno, postigao dva gola i potpuno zasluženo stigao do veoma važnog boda.
Na domaćem terenu je Šamrok do sada odigrao jedanaest mečeva u prvenstvu i ostvario šest trijumfa, tri remija i dva poraza, a još bolje ova ekipa igra na strani gde je ostvarila šest trijumfa, četiri remija i samo jedan poraz.
Za kraj, poslednji međusobni duel između Šamroka i Deri Sitija je odigran početkom maja ove godine kada su Roversi u gostima bez većih problema slavili sa 0:2.

Deri Siti: Mogu li gosti do trijumfa?

Deri Siti je do sada u svojoj istoriji tri puta osvajao titulu šampiona Irske, a poslednji put je to bio slučaj još 1997. godine.
Pored toga, ova ekipa je šest puta osvajala FAI Kup, a poslednji put se to desilo prošle godine, kada je u velikom finalu upravo savladan Šamrok sa 3:1.
Kao što smo napomenuli klub iz Derija je prošlu sezonu završio na drugom mestu na tabeli uz trinaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Šamrok.
I ovog puta se Siti nalazi na drugom mestu na tabeli, ali je utisak da ovog puta ekipa sa “Brendivela” ima daleko veće šanse da se uključi u borbu za naslov prvaka Irske.
Trenutno aktuelni šampion ove zemlje ima samo četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Šamrok, što nije nenadoknadiva razlika, a ukoliko bi Deri slavio na jednom od najtežih gostovanja u ligi, prišao bi lideru na tabeli na samo bod zaostatka, što je svakako i te kako prihvatljiv zaostatak.
Na poslednjih pet mečeva nekadašnji šampion Irske je ostvario samo jedan trijumf, uz dva remija i dva poraza, pa je utisak da ovaj tim mora dosta bolje ukoliko želi da ugrozi prvo mesto Roversa.
Nakon četiri meča bez trijumfa u prošlom kolu je Deri Siti konačno odigrao jedan dosta dobar meč i bez većih problema slavio na svom terenu protiv Kork Sitija, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Domaćin je došao u vođstvo u sudijskoj nadoknadi prvog dela igre, a pobedu Derija potvrdio je Mekginti u drugom minutu sudijske nadoknade.
Nažalost, pre toga je drugoplasirani tim na tabeli je samo remizirao na svom terenu protiv Bohemijansa, a taj meč je završen bez pogodaka, što je retko ko očekivao.
U gostima je do sada Siti odigrao deset mečeva i ostvario šest trijumfa, dva remija i isto toliko poraza, a u poslednjem meču na strani je ova ekipa doživela težak poraz kod Sent Patrika, kada je bilo 4:1.
Inače, i ako ne uspe da ugrozi lidera na tabeli, Deri Siti će dati sve od sebe da sačuva drugu, čak i treću poziciju na tabeli, pošto samo tri prvoplasirane ekipe na kraju prvenstva stiču pravo igranja u evropskim takmičenjima.

Naš predlog

Na poslednja dva međusobna susreta između ova dva tima je pobedio gost, ali smo ipak mišljenja da će ovog puta Šamrok opravdati ulogu favorita i pokazati da nije slučajno na prvom mestu na tabeli pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.02.

Vrlo je moguće da nam ovaj duel između dva tima koja su do sada najviše pokazala u ovogodišnjem izdanju irskog šampionata donese i dosta pogodaka, pa je topla preporuka igra 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.06.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.