Tip dana: Elfsborg – Hamarbi: Gosti jure prvi trijumf na strani, Elfsborg blista u poslednje vreme!

U ponedeljak je logično nešto slabija ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel švedskog šampionata u kom će Elfsborg na svom terenu ugostiti Hamarbi.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova.

Elfsborg: Pobeda donosi drugo mesto!

Fudbalski klub Elfsborg je osnovan 1904. godine, a do sada je ovaj tim sakupio šest naslova prvaka Švedske, uz konstataciju da je do poslednje titule Elfsborg stigao 2012. godine.
Pored toga, Eflsborg ima u svojim vitrinama i dva evropska trofeja – Intertoto Kupa, 1980. i 2008. godine.
Takođe, vredi pomenuti i tri trofeja u švedskom Kupu, jedan u Superkupu, ali i podatak da je ova ekipa čak sedam puta sezonu završavala na drugom mestu na tabeli, a poslednji put je to bio slučaj pre tri godine, kada je ovaj tim imao čak devet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Malme.
Prošli šampionat je nekadašnji šampion Švedske završio na šestoj poziciji, uz samo dva boda manjka od četvrtoplasiranog Kalmara, pa je Elfsborg tako ostao bez plasmana u kvalifikacije za neko od evropskih takmičenja, čime primarni cilj za prošlu sezonu nije ostvaren.
Ciljevi su i ovog puta naravno isti, međutim, ako se malo osvrnemo na partije ovog tima, slobodno možemo konstatovati da su ambicije i te kako porasle.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Džimi Telina nalaze na trećoj poziciji na tabeli, uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Malme, koji ima meč viška, ali i uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Heken, uz konstataciju da Elfsborg ima čak dva meča manje u odnosu na ovu ekipu, i ukoliko slavi na ovom duelu protiv Hamarbija, doći će do drugog mesta na tabeli, ali i prići prvoplasiranom Malmeu na samo dva boda zaostatka, čime bi se ovaj tim aktivno uključio u trku za naslov prvaka.
Na poslednjih pet mečeva nekadašnji šampion Švedske ne zna za poraz, a u tom periodu je ovaj tim ostvario čak četiri trijumfa uz samo jedan remi i to na svom terenu protiv Jurgordena, kada je bilo 1:1.
U prođlom kolu je trećeplasirani tim na tabeli slavio na gostovanju kod AIK-a, pošto je taj meč završen rezultatom 1:2, iako je ruku na srce domaći tim igrao dosta bolje na tom susretu, ali je propustio veliki broj izglednih prilika za postizanje pogotka.
Za kraj, kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je Elfsborg odigrao šest susreta na svom stadionu i ostvario četiri trijumfa, jedan remi i isto toliko poraza, ali zato ova ekipa igra gotovo bez greške na strani, gde je na šest susreta ostvareno čak pet trijumfa, uz samo jedan remi.

Hamarbi: Da li je vreme za prvi trijumf na strani?

Hamarbi je uz Geteborg najstariji klub u Švedskoj, koji je osnovan još davne 1889. godine, pa ako to sve uzmemo u obzir, onda verovatno malo i poražavajuće zvuči podatak da je ova ekipa do sada samo jednom osvojila švedski šampionat, i to 2001. godine, kada je ovaj tim imao samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Jurgorden.
Tada je švedski predstavnik u drugom kolu kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona odmerio snage u dvomeču sa Partizanom, i nakon 1:1 u Stokholmu, revanš u Humskoj je završen ubedljivom pobedom crno-belih od čak 4:0.
Pored te titule prvaka Švedske, Hamarbi je do sada jednom osvojio Kup, i to pre samo dve godine, kada je ovaj u velikom finalu bio bolji od Hekena.
Prošlo izdanje najkvalitetnijeg ranga švedskog fudbala ova ekipa je završila na trećem mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na drugoplasirani Jurgorden, što je bilo dovoljno za plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije, gde će švedski predstavnik krajem ovog meseca odmeriti snage sa holandskim Tventeom, i svakako da je Hamarbi veliki autsajder na tom susretu.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Alsvenskana, slobodno možemo reći da smo dosta više očekivali od ovog tima, koji se u ovom trenutku nalazi tek na devetom mestu na tabeli.
Ruku na srce, Hamarbi je solidno započeo prvenstvo, međutim, deluje da kako vreme odmiče tako i nekadašnji šampion Švedske pruža sve slabije partije, ali da stvari mogu da se poprave, možda i najbolje se videlo u prošlom kolu, kada je ova ekipa na svom terenu savladala Bromapojkarnu sa 2:1, a sve to nakon pogotka u četvrtom minutu sudijske nadoknade, što je bio povod za veliko slavlje navijača domaće ekipe.
Pre toga je četa Martija Sifuentesa vezala četiri meča bez trijumfa u prvenstvu, pa je sigurno da je ta pobeda i te kako dobro došla timu koji do sada igra ispod svih očekivanja.
Za kraj, što se tiče gostovanja, na sedam odigranih susreta na strani devetoplasirani tim na tabeli još uvek ne zna za trijumf, a u tom periodu je ova ekipa tri puta remizirala, uz čak četiri poraza.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Hamarbi ima dosta problema na strani ove sezone, što bi Eflsborg prosto morao da iskoristi, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.63.

Očekuje nas po svemu sudeći i dosta pogodaka, pa je topla preporuka igra 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.62, a primamljiva je i igra 4+ uz sjajnu kvotu 2.50.

Za kraj, uz trijumf domaćina, vrlo lako se može dogoditi da oba tima daju makar po jedan pogodak na ovom susretu, pa hrabro preporučujemo kombinaciju igara 1&GG uz kvotu 3.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.