Tip dana: River Plejt – Kolon: Milioneri na korak do titule!

U sredu je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, pošto nas širom Evrope, ali i Južne Amerike očekuje pregršt veoma zanimljivih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali jedan duel argentinskog šampionata u kom će River Plejt ugostiti Kolon.
Početak duela između ove dve ekipe je zakazan za 02:30h.

River Plejt: Milioneri drže sve u svojim rukama!

River Plejt je pretrpeo ogromne promene pred početak ove sezone, a ona glavna se svakako desila na klupi, pošto je klub nakon punih osam godina napustio Marselo Galjardo.
Njega je na klupi nasledio Martin Demikelis, i kako vreme prolazi utisak je da je to bio pravi potez, ali ćemo o tome nešto kasnije.
Prošle sezone se popularni Milioneri nisu proslavili pošto su sezonu završili na trećem mestu na tabeli, a veoma je zanimljivo je da je River Plejt u poslednjem kolu pomogao Boki Juniors da dođe do titule, pošto su slavili na gostovanju kod Rasinga iz Aveljanede sa 1:2, a zanimljivo je da je domaćoj ekipi na tom susretu bila potrebna pobeda za naslov prvaka.
Dosta ljudi je bilo skeptično povodom imenovanja novog trenera, ali kao što smo nešto ranije istakli, Demikelis je pokazao da može biti novo dugoročno rešenje na klupi Milionera.
Naime, u ovom trenutku se River Plejt nalazi na prvom mestu na tabeli i praktično je na pragu nove titule šampiona Argentine, pošto na pet kola pre kraja prvenstva ima čak devet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Taljeres, i samo čudo je potrebno da tim sa Monumentala ne dođe do svoje 38. titule.
U prošlom kolu su izabranici Martina Demikelisa nažalost poraženi na gostovanju kod neugodnog Barakasa, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Bio je to jedini poraz za River u poslednjih pet susreta, a pored tog neuspeha kod Barakasa, lider na tabeli je ostvario tri trijumfa i jedan remi.
Na domaćem terenu ove sezone su Milioneri odigrali deset susreta i ostvarili devet trijumfa uz samo jedan poraz, i imaju ubedljivo najbolji skor na svom stadionu od svih ekipa u argentinskoj Ligi Profesional.
Naravno, treba podsetiti da argentinski predstavnik nastupa i u Kopa Libertadores ove sezone, gde četa trenera Demikelisa ima najviše moguće ciljeve.
River je pomalo i neočekivano tek u poslednjem kolu došao do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u Južnoj Americi i to nakon trijumfa nad Strongestom, kada je bilo 2:0.
Za kraj, ukoliko u ovom kolu River Plejt pobedi, a drugoplasirani Taljeres i trećeplasirani San Lorenco izgube, tim sa Monumentala će i definitivno doći do nove titule šampiona Argentine.

Kolon: Sezona za zaborav!

Kolon je osnovan 1905. godine, a do sada je ovaj klub osvojio samo jedan trofej, i to pre samo dve godine kada je ekipa iz Santa Fea osvojila argentinski Liga Kup, što je ovom timu donelo i plasman u najkvalitetnije klupsko takmičenje u Južnoj Americi – Kopa Libertadores.
Vredno pomena je i finale Kopa Sudamerikane iz 2019. godine u kom je argentinski predstavnik poražen od ekvadorskog Independijente dela Valjea, i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Prošlu sezonu je Kolon završio na katastrofalnom 25. mestu na tabeli, ali se ipak pitanje opstanka u društvu najboljih ni u jednom trenutku nije dovelo u pitanje, pošto je na kraju ekipa iz Santa Fea imala čak trinaest bodova viška u odnosu na Aldosivi, koji je na kraju završio u drugom rangu.
Sezona je proglašena neuspešnom pošto Kolon nije uspeo da dođe do plasmana u Sudamerikanu, a kako stvari sada stoje i ova godina je za zaborav.
Naime, u ovom trenutku se ova ekipa nalazi na 22. mestu na tabeli uz sedam bodova viška u odnosu na Arsenal Sarandi koji je trenutno “fenjeraš”, što nam samo govori da Kolon još uvek nije obezbedio opstanak u društvu najboljih.
Na poslednjih pet mečeva nekadašnji osvajač Liga Kupa Argentine je ostvario samo jedan trijumf, tri remija, ali i jedan poraz.
U prošlom kolu je klub iz Santa Fea odigrao katastrofalan meč na svom terenu protiv Rasinga, a na tom duelu su gosti iz Aveljanede slavili sa više nego ubedljivih 0:4, što je upalilo crveni alarm u redovima domaćina koji je poslednji trijumf u prvenstu ostvario sredinom prošlog meseca na svom stadionu protiv Estudijantesa, i to sa minimalnim rezultatom.
Krajem aprila je nekadašnji finalista Kopa Sudamerikane došao do plasmana u šesnaestinu finala argentinskog Kupa nakon trijumfa nad niželigašem Kolegijalesom, a taj susret je završen rezultatom 2:0, i utisak je da će Kolon imati najviše moguće ambicije u Kupu, pošto je to jedina preostala nada da klub iz Santa Fea naredne sezone gledamo u Kopa Sudamerikani, što i jeste bio primarni cilj pred početak ovog šampionata.
Inače, kada su u pitanju partije na gostujućim terenima do sada je Kolon odigrao deset mečeva i nije se baš proslavio pošto je u tom periodu ostvario samo jedan trijumf, čak šest remija, ali i tri poraza.

Naš predlog

Ukoliko River Plejt slavi na ovom duelu protiv Kolona biće veoma blizu naslovu prvaka, a mišljenja smo da će se to i dogoditi, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.69.

Vrlo lako se može dogoditi da Milioneri postignu dva ili više pogotka na ovom susretu protiv ove sezone slabašnog Kolona, pa predlažemo igru D2+ uz kvotu 1.37, a za igru tri i više golova domaćina na Monumentalu, u Meridianu ćete dobiti fantastičnu kvotu 2.12.

Za kraj, gosti baš retko postižu golove na strani, pošto je Kolon na deset odigranih mečeva van svog terena postigao samo šest pogotka, od toga samo jedan u poslednjih pet gostovanja, pa hrabro savetujemo igru G0 uz kvotu 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.