Tip dana: Molde – Bran: Domaćin traži izlaz iz krize, Bran napada drugo mesto!

U nedelju je zaista sjajna ponuda za klađenje, a ovog puta smo za vas analizirali najinteresantniji meč trinaestog kola norveškog šampionata, u kom će snage odmeriti Molde i Bran.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova i 15 minuta.

Molde: Svi su očekivali dosta više!

Prošla sezona je za Molde bila poprilično uspešna pošto je ova ekipa uspela da dođe do titule prvaka Norveške i to na jedan poprilično ubedljiv način, pošto je na kraju ovaj tim imao čak osamnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Bode, pa je utisak da se pitanje prvaka ove zemlje ni u jednom trenutku i nije dovodilo u pitanje.
Sve ovo je klubu iz Moldea donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, gde norveškog predstavnika uskoro očekuje početak pohoda na plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, iako je izvesno da bi se svi u klubu zadovoljili i sa Ligom Evrope, ali i Ligom konferencija.
Malo ko je pre početka šampionata mogao da pretpostavi da će aktuelni šampion Norveške imati ovoliko problema u ovogodišnjem izdanju Eliteserije, pošto se u ovom trenutku Molde nalazi tek na šestom mestu na tabeli uz čak dvanaest bodova manjka u odnosu na Bode koji se nalazi na prvom mestu.
Do sada je četa Erlinga Moa odirala trinaest mečeva u prvenstvu i ostvarila šest trijumfa, dva remija ali i čak pet poraza, što je zaista previše za ekipu koja i ove sezone ima šampionske ambicije.
Na poslednjih pet mečeva aktuelni šampion Norveške je ostvario tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, a u prošlom kolu je petostruki šampion Norveške u velikom derbiju remizirao na gostovanju kod Bodea, pošto je taj meč završen rezultatom 2:2.
Vrlo malo je gostima nedostajalo da upišu trijumf na tom susretu, ali nažalost, lider na tabeli je do veoma važnog boda došao u trećem minutu sudijske nadoknade.
Pre toga je Molde na svom terenu savladao Haugesund sa minimalnim rezultatom, što je bila četvrta pobeda na domaćem terenu, a pored toga je tim Erlinga Moa na svom stadio doživeo po jedan poraz i remi.
Inače, poslednji međusobni susret između Moldea i Brana odigran je 2021. godine, a na tom susretu je petostruki šampion Norveške slavio sa 0:1 i sigurno je da i ovog puta navijači ovog kluba očekuju trijumf protiv Brana koji ove sezone igra iznad svih očekivanja.

Bran: Pobeda donosi sjajno drugo mesto na tabeli!

Prošla sezona je bila sjajna za Bran i pored činjenice da je ova ekipa igrala u drugom po kvalitetu rangu norveškog fudbala, ali je tamo ovaj klub došao do prvog mesta i titule uz čak 23 boda viška u odnosu na drugoplasirani Stabek, što je naravno bilo dovoljno za ekspresni povratak u prvu ligu.
Na trideset odigranih mečeva ova ekipa je doživela samo jedan poraz, tri remija uz čak 26 trijumfa, i svakako da se pitanje povratka u najkvalitetniji rang norveškog fudbala nijednog trenutka i nije dovodio u pitanje.
Ako se malo vratimo na istoriju, Bran je je do sada tri puta osvajao norveško prvenstvo, a poslednji put je to bio slučaj 2007. godine.
Dosta uspeha je ova ekipa do sada imala i u norveškom Kupu, pošto je osvojeno čak sedam trofeja, uz napomenu da je ovaj klub do poslednjeg trofeja stigao pre nešto više od mesec dana, kada je u velikom finalu pred 25 000 ljudi u Oslu savladan Lilestrem, rezultatom 2:0.
Primarni cilj za ovu sezonu je bez ikakve sumnje bio opstanak u društvu najboljih, međutim, sva je prilika da je malo ko očekivao da će Bran igrati ovako dobro ove sezone.
Naime, u ovom trenutku se dojučerašnji drugoligaš nalazi na trećem mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na drugoplasirani Tromze.
Do sada je Bran odigrao trinaest mečeva i ostvario sedam trijumfa, tri remija i isto toliko poraza. Na poslednjih pet mečeva trećeplasirani tim na tabeli je ostvario pobede, jedan remi i jedan poraz.
U prošlom kolu je najprijatnije izneneađenje ovogodišnjeg izdanja norveškog šampionata slavilo na svom stadionu protiv Ham-Kama, a taj duel je završen rezultatom 2:1, ali je domaćin dosta lakše slavio na tom meču nego što to rezultat pokazuje, pošto su gosti postigli počasan pogodak u trećem minutu sudijske nadoknade.
Na gostovanjima je Bran do sada odigrao šest mečeva i upisao dve pobede, jedan remi, uz tri poraza, i utisak je da ova ekipa igra dosta bolje na svom stadionu gde su ostvarena pet trijumfa uz dva remija.

Naš predlog

Molde nije na svom prepoznatljivom nivou ove sezone, ali je ipak utisak da je samo pitanje vremena kada će ova ekipa proigrati, i vrlo lako se može desiti da to bude slučaj na ovom susretu protiv Brana, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.00.

Po svemu sudeći nas očekuje jedan meč sa dosta pogodaka, zbog čega vam i savetujemo da odigraet igru 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.21.

Za kraj, poprilično je izvesno da će nam prvo poluvreme doneti makar dva pogotka, pa hrabro preporučujemo igru I2+ uz kvotu 2.23 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.