Tiket dana (utorak, 11.07.2023)

Tiket dana

Evo nama početka novog ciklusa evropskih kupova, tačnije Lige šampiona. U pitanju je prvo kolo, one najkvalitetnije ekipe su još na odmoru, ali šampioni većine zemalja već moraju na teren. Kvote su bile aktuelne u momentu sastavljanja tiketa.

Rakov – Flora – 1,0-3 @ 1.89 u Meridianbet

Po prvi put je Rakov iz Čestohove postao šampion Poljske. Imali su priliku i ranije, ali su stigli samo do trofeja u kupu. Sama činjenica da su iza sebe ostavili slavnu Legiju dvoljno govori o njihovom kvalitetu, a pošto je privatni kapital u pitanju, ne sumnjamo da će sve uraditi da dođu do grupne faze Lige šampiona. Možda Flora nije najbolji žreb za početak kvalifikacija, ali je Rakov svakako kvalitetniji tim. Možda Estonci imaju više iskustva u Evropi, ali se ni oni ne mogu pohvaliti nekim posebno dobrim rezultatima osim igranja u grupnoj fazi Lige konferencija jednom. Prednost Flore je to što im je prvenstvo u jeku, a oni trenutno dele prvo mesto sa Levadijom, svojim jedinim rivalom u prethodnim sezonama. Rakov već naredne subote započinje sezonu u Poljskoj utakmicom Super kupa, pa verujemo da su i oni spremni. Flora ima čvrstu odbranu, u Estoniji su primili samo jedan gol na poslednjih devet prvenstvenih utakmica, pe ne očekujemo goleadu ni na ovom meču. Uz jedinicu dodajemo i igru na mali broj pogodaka. Za kombinaciju 1,0-3 koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.89.

Hamrun – Makabi Haifa – 2/2,2+ @ 2.31 u Meridianbet

Hamrun je prvak Malte, a do šamponske titule stigli su na ubedljiv način, ostavivši iza sebe Birkirkaru, Balzan i Gziru. Najveći problem za timove sa Malte je to što je njihovo prvenstvo završeno još pred kraj aprila, a kvalifikacije obično započinju sredinom jula, kada su ekipe daleko od potrebne forme. To i jeste razlog slabih rezultata i brzog ispadanja iz evropskih kupova, i pored većih ulaganja u fudbal u poslednjim godinama. Žreb ih nije mazio ni ovaj put, prvi rival im je prošlogodišnji učesnik grupne faze Lige šampiona, ekipa Makabija iz Haife. Prvak Izraela je ostao bez trenera Baraka Bahara, ali je to i dalje vrlo jak kolektiv sa odličnim pojedincima. Nemamo dilemu ko će u drugo kolo kvalifikacija, a Makabi je jedan od timova koji pikiraju i igranje u grupama najelitnijeg takmičenja. Verujemo da će Makabi sve završiti već na Malti, pa je naš predlog prelaz 2/2 uz bar dva pogotka gostiju. Za 2/2,2+ kvota je 2.31 u kladionici Meridianbet.

Ki Klaksvik – Ferencvaroš – 2,2+ @ 1.71 Meridianbet

Još jedan duel prvog kola u kome je favorit više nego očigledan. To je svakako šampion Mađarske, ekipa Ferencvaroša koja je u prethodnim sezonama imala dosta uspeha u Evropi, igrajući par puta u Ligi šampiona, ali i Ligi Evrope, mislimo na grupnu fazu. Najveći problem za Fradi u ovom dvomeču je putovanje na Farska Ostrva gde ih u utorak čeka prvak ove zemlje tim Ki Klaksvika. Nije ova ekipa nepoznata kladiocima, ali je to tim bez većih rezultata u Evropi, mada ni Farani više ne služe za gol razliku, ni timovi ni reprezentacija. Prvenstvo na Fraskim Ostrvima je u punom jeku, a Ki Klaksvik će ponovo, nema sumnje u to, stići do šampionske titule. Odigrali su već 16 utakmica i zabeležili isto toliko pobeda. Od drugoplasiranog B36 iz Toršavna imaju već 12 bodova više. Ferencvaroš je šampionat Mađarske okončao sa tri uzastopna poraza, što im se odavno nije desilo, ali su mnogo ranije postali prvaci i kraj sezone su iskoristili da šansu pruže fudbalerima koji su manje igrali tokom naprne sezone. Sada su igrali dosta pripremnih utakmica, a izgubili su samo od prvaka Austrije Salcburga. Očekujemo pobedu Mađara na Farskim Ostrvima, a uz dvojku i bar dve lopte u mreži domaćina. Za 2,2+ kvota je 1.71 u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Meridianbet iznosi 7.46.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.