Tip dana: Šamrok – Brejdablik: Bitka za prevlast na Atlantiku!

Od utorka su na programu mečevi prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Šamroka i Brejdablika.
Početak susreta između irskog i islandskog predstavnika je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Šamrok: Meč sezone za šampiona Irske!

Šamrok je najtrofejniji irski klub pošto je do sada ovaj tim čak trideset puta osvajao naslov prvaka ove zemlje. Pored toga, Roversi su čak 25 puta osvajali i Kup Irske, a poslednji put je to bio slučaj 2019. godine kada je u velikom finalu savladan Dandilk.
Inače, Šamrok je prošle sezone igrao zaista sjajno, pa otuda i ne čudi što je ova ekipa došla do novog naslova prvaka, i to na jedan krajnje ubedljiv način pošto su Roversi na kraju imali čak trinaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Deri Siti.
Sve to je irskom predstavniku donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, gde će ova ekipa u prvom kolu odmeriti snage protiv islandskog prvaka Brejdablika.
Sigurno je da su i ovog puta Roversi glavni kandidati za šampionsku titulu, a u ovom trenutku se najtrofejniji irski klub naravno nalazi na prvom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Sent Patrik.
Do sada je Šamrok odigrao 25 mečeva u prvenstvu i ostvario trinaest trijumfa, osam remija, ali i četiri poraza.
Utisak je da u poslednje vreme lider na tabeli igra nešto slabije nego što smo to navikli, pa je tako na pet poslednjih mečeva ovaj klub ostvario dva trijumfa, dva remija.
U prošlom kolu su Roversi samo remizirali na gostovanju kod osmoplasirane Drogede, a taj meč je mimo svih očekivanja završen bez pogodaka.
Pre toga je Šamrok doživeo poraz i na gostovanju kod Dandilka kada je bilo 2:0, pa tako lider na tabeli na dva poslednja susreta u prvenstvu ne samo da nije pobedio, već nije postigao ni gol, što se jako retko dešava.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je aktuelni šampion Irske odigrao dvanaest mečeva na svom terenu i ostvario sedam trijumfa, tri remija i dva poraza.
Slobodno možemo reći da je ovaj deul prvog kola kvalifikacija možda i meč sezone za Šamrok, pošto će tim koji prođe dalje biti u lepoj prilici da dođe makar do Lige konferencija.

Brejdablik: Vrhunske partije u pretkolu kvalifikacija!

Brejdablik je klub koji je osnovan 1950. godine, a do sada je ovaj tim samo dva puta osvajao naslov prvaka ove zemlje i to 2010. i 2022. godine.
Pored toga je ovaj klub jednom osvajao Kup, ali i Superkup, i to poetkom aprila kada je u velikom finalu savladan Vikingur sa 3:2.
Prošla sezona je bila sjajna za ovu ekipu, pošto je Brejdablik na kraju došao do šampionske titule i to uz čak osam bodova u odnosu na drugoplasirani Vikingur, pa je evidentno da je pitanje šampiona bilo odavno rešeno.
Taj trofej je ovom klubu doneo plasman u pretkolo kvalifikacija za Ligu šampiona, gde je šampion Islanda odigrao dva fenomenalna meča.
Naime, u prvom duelu je savladan Tre Pene sa rezultatom 7:1, dok je u finalu demolirana podgorička Budućnost rezultatom 5:0, pa je ova ekipa i više nego zasluženo došla u situaciju da se bori za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Naravno, ovogodišnje izdanje islandskog šampionata je uveliko u toku, a u ovom trenutku se Brejdablik nalazi tek na trećem mestu na tabeli uz čak jedanest bodova manjka u odnosu na Vikingur, koji je na pravom putu da ponovo dođe do naslova prvaka ove zemlje.
Svakako da smo od aktuelnog šampiona Islanda dosta više očekivali i zaista poražavajuće deluje podatak da je ova ekipa do sada na četrnaest odigranih mečeva doživela tri poraza, isto toliko remija, ali i osam trijumfa.
U poslednje vreme Brejdablik ima baš dosta problema, pa je tako ovaj tim na pet poslednjih susreta ostvario samo jedan trijumf, jedan poraz i čak tri remija.
Nagoveštaj boljih dana se desio u prošlom kolu kada je trećeplasirani tim na tabeli na svom terenu bez većih problema savladao Fulkir, a taj duel je završen sa viđe nego ubedljivih 5:1.
Inače, kada su u pitanju partije na gostovanjima, do sada je aktuelni šampion Islanda odigrao osam susreta na strani i ostvario četiri trijumfa, dva remija i isto toliko poraza.

Naš predlog

Sva je prilika da nas očekuje jedan veoma interesantan susret, u kom prednost ipak dajemo gostujućoj ekipi koja je igrala zaista sjajno u kvalifikacijama, pa vam predlažemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.94.

Vrlo lako se može desiti da nam ovaj duel između irskog i islandskog predstavnika donese dosta pogodaka, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.85.

Za kraj, na dva meča u pretkolu kvalifikacija za Ligu šampiona, Brejdablik je postigao neverovatnih dvanaesat pogodaka, i mišljenja smo da će aktuelni šampion Islanda i na ovom duelu postići makar dva gola, pa vam savetujemo da probate sa igrom G2+ uz kvotu 3.30 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.