Tip dana: Rakov – Legija: Ko će do trofeja u poljskom Superkupu?

U subotu je fenomenalna ponuda za klađenje, pošto nas širom Evrope, ali i Južne Amerike očekuje nekoliko odličnih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali duel Superkupa Poljske u kom će snage odmeriti Rakov i Legija.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 10 minuta.

Rakov: Trofej u Superkupu bi bio šlag na tortu!

Rakov je osnovan 1921. godine, i sve do pre tri sezone ovaj klub nije predstavljao značajno ime na poljskoj fudbalskoj sceni, ali se onda sve promenilo.
Prvo je ovaj tim dva puta zaredom osvojio poljski Kup i Superkup, na to dodao dve vicešampionske titule, a kruna svega desila se u prošloj sezoni kada je ova ekipa mimo svih očekivanja došla do titule šampiona Poljske i to uz čak devet bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Legiju.
Od prvog do poslednjeg kola je Rakov držao sve u svojim rukama, i na kraju potpuno zasluženo stigao do svoje prve titule u 102 godine dugoj istoriji, što je bio povod za veliko slavlje svih navijača ovog tima.
Inače, pored toga je ovaj tim stigao i do finala u poljskom Kupu, ail je tamo poražen od Legije, pa je tako aktuelni šampion Poljske propustio da treći put zaredom osvojio drugo po važnosti takmičenje u ovoj zemlji.
U velikom finalu je tim iz Varšave slavio nakon boljeg izvođenja jedanesteraca, iako je Legija skoro dva sata igrala sa igračem manje.
Ako analiziramo igru Rakova iz prošle sezone, treba istaći da je ova ekipa primila najmanje golova u Ekstraklasi, ali i postigla najviše, iako šampion Poljske ima prosek od manje od dva postignuta pogotka po susretu, treba napomenuti da je ovaj tim doživeo pet poraza, šest remija i čak 23 trijumfa.
Posebno impresivno je Rakov izgledao na domaćem terenu gde je ova ekipa doživela samo jedan poraz i to u trenutku kada je već bilo rešeno pitanje šampiona Poljske.
Inače, kada su u pitanju međusobni mečevi između Rakova i Legije, na poslednja dva susreta je slavio tim iz Varšave, ali je pre toga tim koji je prošle sezone došao do šampionske titule vezao čak pet susreta bez poraza, i utisak je da nas i ovog puta očekuje veoma zanimljiv duel.

Legija: Tim iz Varšave silno motivisan!

Legija spada u red najtrofejnijih poljskih timova, a do sada je ovaj klub čak petnaest puta osvajao titulu šampiona Poljske, a poslednji put je to bio slučaj 2021. godine.
Pored toga, treba dodati i dvadeset trofeja u Kupu, četiri u Superkupu, uz konstataciju da je klub iz Varšave 1970. godine došao do polufinala Lige šampiona, što je svakako najveći uspeh ovog tima na međunarodnoj sceni.
Poslednji put u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju je Legija nastupala 2017. godine, ali se tamo nimalo nije proslavila.
Pošto smo dosta puta u analizama ove ekipe pominjali da je pretprošla sezona bila katastrofalna, prošla je svakako dobila prelaznu ocenu, pošto je ovaj tim stigao do trofeja u Kupu nakon trijumfa nad Rakovom, sa kojim će odmeriti snage večeras i u finalu Superkupa.
Pored toga klub iz Varšave je došao do drugog mesta na tabeli, što znači i kvalifikacije za Ligu konferencije, i upravo plasman u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje će biti jedan od primarnih ciljeva Legije kada je ova sezona u pitanju.
Legija je ovog leta dovelo nekoliko veoma zanimljivih fudbalera, i svakako da treba očekivati napad ove ekipe na šampionsku titulu, iako to neće biti nimalo lak zadatak.
U pripremnom periodu je klub koji je čak petnaest puta osvajao prvenstvo Poljske odigrao nekoliko fenomenalnih mečeva, a poslednji u nizu bio je duel protiv Salcburga, u kom je poljski predstavnik slavio sa 2:0, zbog čega sasvim sigurno svi navijači ove ekipe u veoma lepom raspoloženju dočekuju početak sezone.
Za kraj, kako se ovaj duel igra u Rakovu, treba napomenuti da je Legija na gostovanjima prošle sezone odigrala sedamnaest mečeva i ostvarila sedam trijumfa, četiri remija i šest poraza.

Naš predlog

Iako smo u finalu Kupa ostali oskraćeni za golove, na poslednja dva međusobna susreta Rakova i Legije u prvenstvu Poljske palo je ukupno osam pogodaka, a bez obzira što je ovog puta reč o meču za trofej, mišljenja smo da golovi neće izostati, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.91.

Iz potpuno istog razloga vam predlažemo da okušate sreću i sa igrom GG za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.74.

Za kraj, Legija kao što smo već napomenuli ima velike ambicije ove sezone i svakako da će tim iz Varšave učiniti sve da dođe do trofeja u Superkupu Poljske, pa vam hrabro savetujemo da se opredelite za dvojku uz kvotu 2.37 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.