Tip dana: Fluminense – Flamengo: Španci imaju El Klasiko, Argentinci Superklasiko, a Brazilci Fla-Flu!

U nedelju je fenomenalna ponuda za klađenje, a svakako da će ovog puta u centru pažnje biti veliki derbi Brazila, popularni Fla-Flu, u kom će snage odmeriti Fluminense i Flamengo.
Početak ovog susreta je zakazan za 21h.

Fluminense: Pobeda donosi drugo mesto na tabeli!

Sve je počelo oktobra meseca davne 1911. godine kada je jedna grupa od čak devet nezadovoljnih igrača Fluminensea napustila klub i prešla u Flamengo, koji tada nije imao fudbalski klub, već je bio uglavnom posvećen veslanju. Tako je stvoreno jedno od najvećih rivalstava u istoriji fudbala.
Prvi Fla-Flu derbi odigran je 7. jula 1912. godine na stadionu Laranjeras, a iako oslabljen odlaskom velikog broja važnih igrača, slavio je Fluminense 3:2.
Od tada su ova dva kluba odigrala nekoliko spektakularnih derbija, a na jednom od njih je bilo prisutno neverovatnih 194.000 gledalaca.
Što se tiče Fluminensea, ovaj klub je do sada četiri puta dolazio do naslova prvaka, a poslednji put je to bio slučaj 2012. godine.
Na sve to treba dodati čak 33 titule šampionata Karioka, ali i jedan trofej u brazilskom Kupu, pa je jasno da se radi o jednom od najtrofejnijih brazilskih timova.
Prošlu sezonu je ova ekipa završila na trećem mestu na tabeli što je ovom timu donelo direktan plasman u Kopa Libertadores, a svakako da je to i bio primarni cilj za prošlu sezonu, a biće primarni i ove.
Kada su u pitanju partije izabranika Fernanda Diniza, utisak je da svi navijači Fluminensea mogu da budu zadovoljni, pošto se u ovom trenutku četvorostruki prvak Brazila nalazi na četvrtom mestu na tabeli, uz dva boda manjka u odnosu na drugoplasirani Flamengo, i ukoliko ovaj tim pobedi u velikom Fla-Flu derbja doći će do druge pozicije na tabeli, što bi svakako bila sjajna stvar.
U prošlom kolu je tim sa Marakane ostvario veoma važan trijumf na svom terenu protiv Internasionala, kada je bilo 2:0, što je bio peti trijumf Fluminensea na svom terenu, a pored toga je ovaj tim na svom stadionu dva puta remizirao, bez poraza.
Inače, poslednji Fla-Flu derbi je odigran početkom juna kada je Flamengo u okviru šesnaestine finala Kupa slavio sa 2:0.

Flamengo: Mogu li gosti da se uključe u borbu za titulu?

Flamengo spada u red najtrofejnijih brazilskih klubova, a do sada je tim sa Marakane sedam puta dolazio do sedam naslova prvaka Brazila, uz čak 37 trofeja u šampionatu Karioka.
Pored toga, Mengao je četiri puta osvajao Kup Brazila, dva puta Superkupu, a ne treba naravno zaboraviti ni tri trofeja u Kopa Libertadoresu.
Kada smo već kod ovog takmičenja, treba podsetiti da je brazilski predstavnik prošle sezone došao do svoje poslednje titule u najkvalitetnijem klupskom takmičenju u Južnoj Americi, a sve to nakon trijumfa u velikom finalu nad Atletiko Paranenseom.
Na sve to je prošle sezone osvojen i brazilski Kup, međutim, treba biti realan pa priznati da je Mengao i te kako podbacio u Seriji A, pošto je ova ekipa na kraju završila na petom mestu na tabeli.
Ovog puta će naravno primarni cilj biti trofej u Seriji A, međutim, kako vreme prolazi deluje da će to biti dosta težak, a možda čak i nemoguć zadatak.
Naime, u ovom trenutku se tim sa Marakane nalazi na drugom mestu na tabeli uz čak trinaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Botafogo, koji je sinoć na svom terenu savladao Bragantino sa 2:0.
Ruku na srce, Flamengo ima meč manje, ali sve i da Mengao pobedi u Fla-Flu derbiju, ponovo će imati čak deset bodova manjka u odnosu na lidera na tabeli.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Horhea Sampaolija su ostvarili tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, i to na gostovanju kod Bragantina kada je bilo katastrofalnih 4:0.
U prošlom kolu je Mengao odigrao dobar meč u velikom derbiju kod Palmeirasa, koji je završen rezultatom 1:1, a utisak je da je Flamengo bio bolja ekipa na terenu, iako su gosti do izjednačenja stigli tek u 81. minutu susreta.
Za kraj, do sada je aktuelni šampion Južne Amerike odigrao sedam mečeva na strani i ostvario tri trijumfa, isto toliko poraza, uz jedan remi.

Naš predlog

Iako se radi možda i o najvećem derbiju Brazila, susreti između Fluminensea i Flamenga nam skoro uvek donose dosta pogodaka, a za očekivati je da to bude slučaj i ovog trenutka, pa vam preporučujemo da odigrate igru 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.88.

Utisak je da ćemo videti makar jedan pogodak u prvom poluvremenu, ali i jedan u drugom delu igre, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom I1+&II1+ uz sjajnu kvotu 1.71 u Meridianu.

Za kraj, Fluminense ove sezone igra fantastično na domaćem terenu, zbog čega najviše ovoj ekipi i dajemo prednost na ovom Fla-Flu derbiju i toplo vam preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.