Tip dana: Lilestrem – Olesund: Gostima se smeši selidba u niži rang!

U sredu je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, pošto su na programu revanš mečevi prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ali i jedan duel norveškog šampionata, i to susret između Lilestrema i Olesunda.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova.

Lilestrem: Navijači imaju razloga za zadovoljstvo!

Lilestrem je osnovan 1917. godine, a do sada je ovaj klub pet puta osvajao naslov prvaka Norveške, uz konstataciju da se to poslednji put desilo još davne 1989. godine.
Pored toga, ova ekipa je čak šest puta stizala do trofeja u Kupu, uz osam izgubljenih finala, a poslednje se desilo prošle sezone, kada je Lilestrem poražen od Brana u velikom finalu.
Što se nastupa ovog tima na evropskoj sceni tiče, vredi izdvojiti drugo mesto u Intertoto Kupu i to 2006. godine.
Prošla sezona je bila izuzetno uspešna za ovu ekipu, koja je na kraju možda pomalo i neočekivano završila šampionat na četvrtom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na trećeplasirani Rozenborg.
Svakako da ova simpatična ekipa i ovog puta ima velike ciljeve, i nekako se stiče utisak da oni najverniji navijači ovog kluba imaju dosta razloga za zadovoljstvo.
Naime, trenutno se nekadašnji šampion Norveške nalazi na šestom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na trećeplasirani Bran, ali i uz čak dva meča manjka u odnosu na aktuelnog osvajača Kupa.
Na poslednjih pet mečeva su izabranici Simona Mesfina ostvarili tri trijumfa, uz jedan remi, ali i jedan poraz i to na domaćem terenu protiv Tromza, kada je bilo 1:2.
U poslednja dva kola Lilestrem je odigrao dva fantastična meča, a sve je krenulo od trijumfa na gostovanju kod favorizovanog Rozenborga, kada je bilo 1:2.
Odmah nakon toga je ova ekipa odigrala jedan od najboljih mečeva ove sezone na domaćem terenu, pošto je Sanderfjord ispraćen kući sa četiri pogodaka.
Inače, kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je nekadašnji šampion Norveške odigrao sedam susreta na svom stadionu i ostvario četiri remija uz tri poraza, a vredi pomenuti i sjajne partije ovog kluba na strani, pošto je na šest odigranih susreta Lilestrem ostvario tri trijumfa, dva remija uz samo jedan poraz.
Iako je Olesund slavio na poslednjem međusobnom susretu, Lilestrem ima fantastičan skor na svom terenu protiv nekadašnjeg osvajača Kupa Norveške, i za očekivati je da se to nastavi i posle ovog susreta.

Olesund: Samo sedam osvojenih bodova je zaista premalo!

Za razliku od Lilestrema, Olesund je osnovan tri godine ranije, a do sada ovaj klub nijednom nije bio šampion Norveške, ali su zato narandžasto-plavi do sada dva puta u svojoj istoriji osvajali norveški Kup, a poslednji put je to bio slučaj 2011. godine, kada je u velikom finalu savladan Bran.
Naravno, treba napomenuti i da je samo dve godine pre toga ova ekipa došla do svog prvog trofeja u drugom po važnosti takmičenju u Norveškoj, a sve to posle pobede nad Moldeom, koji je bio veliki favorit na tom finalnom susretu.
Od ostalih rezultata, sigurno da je vredna pomena i 2019. godine, kada je ova ekipa osvojila drugu ligu, i na jedan trijumfalan način se vratila u društvo najboljih, gde se do dana današnjeg i održala.
Prošla sezona je bila sasvim sigurno zadovoljavajuća, pošto je Olesund na kraju završio na solidnom devetom mestu na tabeli, uz čak šesnaest bodova viška u odnosu na tim koji je na kraju ispao iz najkvalitetnijeg ranga norveškog fudbala, a to samo pokazuje da se opstanak nijedne sekunde nije dovodio u pitanje, što je bio primarni cilj prošle sezone, a biće i ove, ali vrlo lako se može desiti da Olesund naredne godine gledamo u drugoj ligi.
Naime, u ovom trenutku se nekadašnji osvajač norveškog Kupa nalazi na katastrofalnom poslednjem mestu na tabeli uz samo sedam osvojenih bodova, što je za šest poena manje u odnosu na ekipu koja se trenutno nalazi u bezbednoj zoni.
Na poslednjih pet mečeva “fenjeraš” je ostvario samo jedan trijumf, uz čak četiri poraza, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je Olesund na svom stadionu ubedljivo poražen od Oda, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
Inače, što se tiče partija na gostujućem terenu, poslednjeplasirani tim na tabeli je do sada odigrao šest mečeva na strani i doživeo isto toliko poraza, uz samo dva postignuta pogotka, pa otuda i ne treba da čudi ovako loš plasman na tabeli.
Nešto bolje partije ova ekipa pruža na svom stadionu, gde je do sada na osam odigranih susreta Olesund ostvario dva trijumfa, jedan remi i čak pet poraza, i ukoliko žele da i naredne sezone igraju u društvu najboljih, fudbaleri ove ekipe moraju da poprave učinak na domaćem, a posebno na gostujućem terenu, što svakako neće biti nimalo lak zadatak.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Lilestrema i Olesunda je odigran početkom novembra prošle godine, kada je nekadašnji osvajač Kupa na svom terenu slavio sa 2:1.

Naš predlog

Ako se vratimo na prethodnih nekoliko međusobnih mečeva između ove dve ekipe, doći ćemo do zaključka da su to sve bili susreti sa velikim brojem pogodaka, pa smo mišljenja da će tako biti i ovog puta zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ uz kvotu 1.53.

Domaćin je do sada dosta više pokazao od Olesunda, i deluje da će Lilestrem upisati novi trijumf na domaćem terenu pa savetujemo igru na jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.38.

Za kraj, vrlo lako se može dogoditi da nam ovaj duel između Lilestrema i Olesunda donese makar dva pogodaka u prvom delu igre, uz sjajnu kvotu 2.31 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.