Tip dana: Dinamo Moskva – Krasnodar: Krasnodar želi da pokvari toplo moskovsko veče!

U petak počinje novo izdanje ruske Premijer lige, koja i ovog puta zbog dobro poznate situacije neće imati predstavnika u evropskim takmičenjima. Aktuelni šampion je Zenit, koji je i prošle sezone bez većih problema stigao do šampionske titule uz čak dvanaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani CSKA iz Moskve, koji je došao do trofeja u Kupu. Nedavno su ove dve ekipe ukrstile koplja u Superkupu, a tim iz Sankt Petersburga je slavio nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Inače, što se tiče prelaznog roka u Rusiji, leto je proteklo bez nekih većih transfera, a treba svakako istaći buran prelazak nekadašnjeg fudbalera CSKA iz Moskve, Marija Fernadeza u Zenit, što je svakako bila vest koja je odjeknula Rusijom, s ozbirom da je nekadašnji reprezentativac Rusije punih deset godina nastupao za Moskovljane. Takođe, aktuelni šampion Rusije bi ovih dana trebalo da finalizira dolazak Strahinje Erakovića iz Crvene zvezde u transferu vrednom sedam miliona evra, pa se stiče utisak da će ekipa iz Sankt Petersburga ponovo voditi glavnu reč kada je u pitanju borba za naslov prvaka.
Kao prvi pratioci ističu se naravno Moskovljani, a ne treba zaboraviti ni Spartak iz Moskve, koji je prošlu sezonu završio na trećem mestu na tabeli.
Premijerni duel prvog kola ruske Premijer lige se igra u prestonici, gde će fudbaleri Dinama ugostiti ekipu Krasnodara.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova.

Dinamo Moskva: Tim iz prestonice želi pobedu na startu!

Dinamo iz Moskve je osnovan 1923. godine, što znači da ovaj klub ove godine slavi stogodišnjicu od osnivanja, pa su samim tim i ambicije velike.
Inače, do sada je tim iz prestonice Rusije jedanaest puta osvajao naslov prvaka ove zemlje, a poslednji put je to bio slučaj još davne 1976.
Pored toga treba dodati i sedam trofeja namenjenom pobedniku ruskog Kupa, ali i jedan Superkup. Do sada Moskovljani nisu imali zapažene rezultate u evropskim takmičenjima, a kao što je dobro poznato, Rusija ni ove sezone neće imati predstavnike u istim, zbog dobro poznate situacije.
Prošla sezona je bila poprilično loša za Moskovljane, koji su na kraju završili na devetom mestu na tabeli, iako su očekivanja bila velika, a kao jedan od glavnih krivaca za debakl Dinama označen je sprski stručnjak Slaviša Jokanović, koji se nažalost nije snašao u ovom klubu.
Na njegovo mesto je seo Marsel Lička, koji je tri godine pre toga proveo na klupi Orenburga, koji je prošlu sezonu završio na sjajnom sedmom mestu na tabeli, što je bila najbolja moguća preporuka za čelnike nekadašnjeg šampiona Rusije.
Najviše se i ovog puta očekuje od Fedora Smolova koji se prošle sezone vratio u redove Dinama iz Moskve gde je ovaj fudbaler 2007. godine i započeo svoju karijeru, a podršku bi trebalo da ima u vidu Ngamelea i Laksalta.
Inače, ako se još jednom vratimo na prošlu sezonu i na partije Moskovljana na domaćem terenu, dolazimo do podatka da je ova ekipa prošle sezone odigrala petnaest susreta na svom stadionu i ostvarila osam trijumfa, dva remija i pet poraza, od kojih su se čak tri dogodila u poslednja tri susreta pred navijačima Dinama, pa je generalni utisak da su Moskovljani većim delom šampionata igrali dobro na svom terenu.

Krasnodar: Solidna sezona, žal zbog poraza u finalu Kupa!

Krasnodar je za razliku od Dinama koji ove sezone slavi stogodišnjicu postojanja osnovan pre samo petnaest godina, a do sada ova ekipa naravno nije dolazila do titule šampiona Rusije.
Kao najveći uspeh ovog tima svakako možemo izdvojiti učešće u grupnoj fazi Lige šampiona u sezoni 2020/21, kada je ruski predstavnik preko grčkog PAOK-a stigao do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Krasnodar je grupnu fazu završio na trećem mestu na tabeli iza Čelsija i Sevilje, a sve to je ovom klubu donelo nastavak takmičenja u Ligi Evrope, gde je ruski predstavnik kasnije eliminisan od Dinamo Zagreba, ali svakako da raduje podatak da je ova ekipa uspela da osvoji pet boda u nimalo lakoj grupi, u kojoj su pored Čelsija koji je te sezone došao do “ušatog” trofeja, bili još i Sevilja, ali i francuski Ren, i upravo nad francuskim predstavnikom je Krasnodar i ostvario jedini trijumf u grupnoj fazi, a dva preostala boda su osvojena protiv Plavaca i Rena.
Naravno, kao što smo već napomenuli, rusko prvenstvo zbog dobro poznate situacije više nema izlazak u evropske kvalifikacije, a sve to je i značajno smanjilo ulaganja.
Prošli šampionat je Krasnodar završio na šestom mestu na tabeli, a svakako da ostaje veliki žal zbog poraza u finalu Kupa od CSKA iz Moskve, što je bila lepa prilika da ova ekipa dođe do svog prvog trofeja u istoriji.
Ipak, i pored tog poraza u finalu drugog po važnosti takmičenja u Rusiji, deluje da je iza Krasnodara jedna poprilično dobra sezona.
Inače, početkom godine je na klupu ovog kluba seo srpski stručnjak Vladimir Ivić, koji je svakako i najzaslužniji za sjajne partije u drugom delu prvenstva.
Ni u Krasnodaru tokom leta nije bilo previše zvučnih dolazaka, međutim, finalista Kupa Rusije je sačuvao sve najvažnije fudbalere iz prošle sezone i postavlja se pitanje može li nekadašnji učesnik Lige šampiona da se uključi u borbu za titulu.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na prethodne međusobne susrete između Dinama i Krasnoadra, uvidećemo da na tim mečevima nema baš puno pogodaka, izuzev ovog poslednjeg u kom je Krasnodar slavio sa 3:1. Sva je prilika da nam ovaj duel iz prestonice Rusije neće doneti previše pogodaka, pa hrabro preporučujemo igru 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.15.

Dinamo je poslednji poraz od Krasnodara na svom terenu doživeo još 2016. godine, i kada se sve sabere i oduzme, utisak je da bi domaćin morao da ostane neporažen na ovom premijernom susretu prvog kola ruskog šampionata, pa savetujemo duplu šansu 1X uz kvotu 1.37.

Za kraj, u uvodnim kolima ruskog šampionata uglavnom traje ispitivanje snaga, mečevi nam ne donose mnogo pogodaka, a neretko se i veliki broj duela završava bez pobednika, i deluje da bi upravo to i mogao da bude slučaj na ovom susretu, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate X koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.