Tip dana: Antverpen – Mehelen: Ko će do trofeja u belgijskom Superkupu?

U nedelju je zaista sjajna ponuda za klađenje, pošto je na programu nekoliko izvanrednih mečeva iz Evrope, ali i iz Južne Amerike, a za vas smo ovog puta analizirali finale belgijskog Superkupa u kom će snage odmeriti Antverpen i Mehelen.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova.

Antverpen: Trofej u Superkupu bi bio šlag na tortu!

O prošloj sezoni Antverpena će se bez ikakve sumnje dosta dugo pričati, pošto je ova ekipa posle 66 godina uspela da dođe do naslova prvaka Belgije, ali ne samo to, već i da osvoji Kup.
Bila je to neviđena završnica sezone u Belgiji pošto su se tokom mečeva poslednjeg kola čak tri tima ssmenjivala na vrhu i to od 89. do 95. minuta.
Zanimljivo je da je sve do 89. minuta prvo mesto na tabeli držao Sen Žilo, da bi u narednih pet minuta tituli najbliži bio Genk, ali je na kraju do nje stigao Antverpen i to u neverovatnoj završnici!
Naime Sen Žilo je u 46. minutu imao 1:0 protiv Klub Briža, međutim, uspeli su da se vrate gosti golom Šiona Home u 89. minutu, a potom i da postignu još dva pogotka u sudijskoj nadoknadi za 3:1.
Druga, a ispostaviće se i utakmica koja je rešila šampiona, između Genka i Antverpena završena je rezultatom 2:2, a heroj gostujućeg tima bio je iskusni Tobi Aldervejled koji je postigao izjednačujući pogodak u četvrtom minutu sudijske nadoknade, što je bilo dovoljno za šampionsku titulu, i veliko slavlje navijača gostujuće ekipe.
Kada se sve sabere i oduzme, na kraju je najveći tragičar bio Genk, koji je imao titulu šampiona u rukama, a na kraju će biti treći i čak neće učestvovati ni u kvalifikacijama za Ligu šampiona.
Utisak je da je Mark Van Bomel napravio veliki posao u Antverpenu i to za samo godinu dana, ali ne treba zaboraviti ni sportskog direktora Overmarsa.
Popularni Redsi su osvajanjem titule obezbedili i plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona i svi u klubu se nadaju da će aktuelni šampion Belgije i osvajač Kupa, uspeti da dođe i do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Letnji prelazni rok je protekao poprilično mirno, a od pojačanja treba izdvojiti Ilenikenju, Ondrejku i Lamensa, ali svakako da je najbitnije da je okosnica iz prošle sezone sačuvana i za očekivati je da Redsi ponovo vode glavnu reč kada je u pitanju naslov prvaka u Belgiji, iako je i ovog puta konkurencija zaista paklena, i nije isključeno da se prvenstvo ponovo odlučuje u poslednjem kolu, a ko zna, možda opet i u poslednjim sekundama.

Mehelen: Može li Mehelen da naudi aktuelnom osvajaču duple krune?

Mehelen je osnovan 1904. godine, a do sada je ovaj klub četiri puta osvajao prvenstvo Belgije, uz napomenu da je to poslednji put bio slučaj još davne 1989. godine, kada je ova ekipa zauzela prvo mesto na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Anderleht.
Takođe ne treba zaboraviti ni dva trofeja u Kupu, ali najveći uspehi Mehelena datiraju iz 1988. godine, kada je belgijska ekipa uspela da dođe do trofeja u Kupu Pobednika Kupova, ali i u Superkupu Evrope.
Poslednji veliki uspeh su popularne “Malinoe” ostvarile pre četiri godine, kada je ovaj tim uspeo da dođe do trofeja u Kupu, a sve to nakon trijumfa nad favorizovanim Gentom (2:1), a svakako da treba napomenuti da je Mehelen u tom trenutku nastupao u drugoj belgijskog ligi, pa je otuda taj uspeh još i značajniji.
Ako se vratimo na prošle izdanje najkvalitetnijeg ranga belgijskog fudbala doći ćemo do zaključka da je ova simpatična ekipa na kraju završila na trinaestom mestu na tabeli, ali ono što je bez ikakve sumnje najbitnije je da je obezbeđen opstanak, i sva je prilika da će to biti primarni cilj i ovog puta.
U poslednjem kolu prošlog šampionata, “Malinoe” su odigrale sjajan meč na gostovanju kod Anderlehta, koji je imao katastrofalnu sezonu, a taj susret u Briselu je završen pobedom gostiju od 2:3.
Odlične partije su izabranici Stivena Defura pružali u belgijskom Kupu, gde je ova ekipa uspela da dođe do velikog finala, i megdana sa Antverpenom, koji je kao što smo već napomenuli u triler završnici stigao do trofeja u prvenstvu.
Ipak, Antverpen je slavio i na tom finalnom susretu i stigao do duple krune, a taj duel koji je odigran u Briselu je aktuelni šampion Belgije bez većih problema rešio u svoju korist, rezultatom 2:0.
Bio je to ujedno i poslednji međusobni susret između ova dva tima, ali i četvrta vezana pobeda Antverpena u međusobnim duelima, dok je do poslednjeg trijumfa Mehelen stigao pre godinu dana, i to u gostima, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Za kraj, ako se dotaknemo mečeva na strani koje je Mehelen odigrao prošle sezone, doći ćemo do zaključka da je finalista Kupa odigrao sedamnaest mečeva na strani i upisao četiri trijumfa, jedan remi, uz čak dvanaest poraza.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme utisak je ipak da je Mehelen zaista veliki favorit, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.55.

Za očekivati da Antverpen koji se vodi kao domaćin na ovom susretu od prvog minuta krene ofanzivno ka golu Mehelena, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.29.

Za kraj, sva je prilika da će ovo biti jedan izuzetno efikasan duel, pa vam savetujemo da se opredelite za igru 4+ uz fantastičnu kvotu 2.70 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.